Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Νέα «ηλεκτρονική πύλη» για τη στήριξη των διαδικασιών προσαρμογής στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων

Σε λειτουργεία τέθηκε η νέα ηλεκτρονική πύλη (portal) για την υποστήριξη των διαδικασιών προσαρμογής στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (ΕΠΕΠ/EQF), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος EQF Predict, στο οποίο συμμετέχει ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων (ΕΟΠΠ). Χρήστες της ηλεκτρονικής πύλης είναι κυρίως οι επαγγελματίες του χώρου της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης που ενδιαφέρονται να προσαρμόσουν […]

Σε λειτουργεία τέθηκε η νέα ηλεκτρονική πύλη (portal) για την υποστήριξη των διαδικασιών προσαρμογής στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (ΕΠΕΠ/EQF), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος EQF Predict, στο οποίο συμμετέχει ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων (ΕΟΠΠ).

Χρήστες της ηλεκτρονικής πύλης είναι κυρίως οι επαγγελματίες του χώρου της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης που ενδιαφέρονται να προσαρμόσουν στις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων (ΕΠΠ) τα «βασικά στοιχεία» της εκπαίδευσης και κατάρτισης, όπως είναι τα προγράμματα σπουδών, τα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, οι διαδικασίες αξιολόγησης, οι τίτλοι και τα πιστοποιητικά καθώς και οι απαιτούμενες για αυτά νομικές ρυθμίσεις.

Η πύλη χρησιμεύει ως σημείο αναφοράς για την απόκτηση πρόσβασης σε διάφορες πληροφορίες σχετικές με το ΕΠΕΠ και την εφαρμογή του σε όλη την Ευρώπη. Παρέχει παραδείγματα και βέλτιστες πρακτικές βασικών εκπαιδευτικών στοιχείων, προσαρμοσμένων στο ΕΠΕΠ, τα οποία αναπτύχτηκαν και συλλέχθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «EQF Predict».

Παράλληλα, η ηλεκτρονική πύλη στη διεύθυνση www.eqf-support.eu., μέσω των υπηρεσιών που παρέχει, (φόρουμ στήριξης διαδικασιών προσαρμογής) αποτελεί ένα δίαυλο επικοινωνίας, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, μεταξύ των εκπαιδευτών, των παρόχων και γενικότερα των στελεχών της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και των δημοσίων φορέων και ευρύτερα των σχετικών κέντρων λήψης αποφάσεων.

Επίσης, στην παραπάνω διεύθυνση παρέχονται πληροφορίες από ευρωπαϊκές και εθνικές πηγές, σχετικές με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων και με τα Εθνικά και Κλαδικά Πλαίσια Προσόντων που αναπτύσσονται.

www.eqf-support.eu

Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024