Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
1981

1981

1 Ιανουαρίου: Η Ελλάδα εντάσσεται και επίσημα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας. 16 Σεπτεμβρίου: Σχηματίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση από τον Γεώργιο Ράλλη και προκηρύσσονται εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές για τις 18 Οκτωβρίου. Ακολουθούν η προσχώρηση του Γ.Μαύρου και του Μανώλη Γλέζου στο ΠΑΣΟΚ, ενώ το ΚΟΔΗΣΟ του Ι.Πεσμαζόγλου συνεργάζεται με το Κόμμα Αγροτών-Εργαζομένων (ΚΑΕ). Παράλληλα, […]

1 Ιανουαρίου: Η Ελλάδα εντάσσεται και επίσημα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας.

16 Σεπτεμβρίου: Σχηματίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση από τον Γεώργιο Ράλλη και προκηρύσσονται εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές για τις 18 Οκτωβρίου. Ακολουθούν η προσχώρηση του Γ.Μαύρου και του Μανώλη Γλέζου στο ΠΑΣΟΚ, ενώ το ΚΟΔΗΣΟ του Ι.Πεσμαζόγλου συνεργάζεται με το Κόμμα Αγροτών-Εργαζομένων (ΚΑΕ). Παράλληλα, εμφανίζεται το Κόμμα Προοδευτικών του Σπ.Μαρκεζίνη, ενώ αυτόνομα αποφασίζουν να κατέλθουν στις εκλογές το ΚΚΕ, το ΚΚΕ εσωτ. και η ΕΔΗΚ.

18 Οκτωβρίου: Διενεργούνται εθνικές εκλογές και το ΠΑΣΟΚ, με το ιστορικό ποσοστό 48%, αναδεικνύεται πρώτο κόμμα. Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το χαμηλότερο ποσοστό στην ιστορία της (35,8%), ενώ το ΚΚΕ αυξάνει τη δύναμή του, φτάνοντας στο 10,9%. Στις ευρωεκλογές, το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει ποσοστό 40,1%, η ΝΔ 31,3 και το ΚΚΕ 12,8%.

21 Οκτωβρίου: Ορκίζεται η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος αναλαμβάνει και τη θέση του υπουργού Αμυνας. Την ίδια ώρα, τα πράγματα στη ΝΔ δεν είναι καθόλου καλά. Η βαριά ήττα έχει ως συνέπεια τη ρήξη με τον Γεώργιο Ράλλη, ο οποίος παραιτείται και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος εκλέγει αρχηγό τον Ευάγγελο Αβέρωφ, με 67 ψήφους, έναντι 32 του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου και 12 του Ιωάννη Μπούτου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024