Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
1985

1985

9 Μαρτίου: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και παρά τη διάχυτη εντύπωση ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την επανεκλογή του Κ.Καραμανλή στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Ανδρέας Παπανδρέου ανακοινώνει την υποψηφιότητα του Χρήστου Σαρτζετάκη. 10 Μαρτίου: Ο Κ.Καραμανλής αντιδρά στην απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου και παραιτείται από Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τη θέση του αναλαμβάνει […]

9 Μαρτίου: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και παρά τη διάχυτη εντύπωση ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την επανεκλογή του Κ.Καραμανλή στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Ανδρέας Παπανδρέου ανακοινώνει την υποψηφιότητα του Χρήστου Σαρτζετάκη.

10 Μαρτίου: Ο Κ.Καραμανλής αντιδρά στην απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου και παραιτείται από Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τη θέση του αναλαμβάνει προσωρινά ο πρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Αλευράς.

29 Μαρτίου: Στην τρίτη κατά σειρά ψηφοφορία, ο Χρήστος Σαρτζετάκης εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 180 ψήφους.

7 Μαΐου: Στην τελευταία συνεδρίασή της, η Βουλή εγκρίνει την αναθεώρηση του Συντάγματος, με την οποία μεταφέρονται αρμοδιότητες στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της χώρας, ενώ αφαιρούνται αντίστοιχα αρμοδιότητες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παράλληλα, προκηρύσσονται εκλογές για τις 2 Ιουνίου.

2 Ιουνίου: Οι Έλληνες προσέρχονται στις κάλπες, με φόντο τη σκληρή αντιπαράθεση του Ανδρέα Παπανδρέου με τον Κ.Μητσοτάκη. Πολλοί κάνουν λόγο για αναβίωση του κλίματος της περιόδου της αποστασίας του 1965. Τελικά, το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις εκλογές με ποσοστό 45,8%. Η ΝΔ ανεβαίνει στο 40,8%, ενώ το ΚΚΕ λαμβάνει 9,8%.

24 Αυγούστου: Λόγω του αρνητικού αποτελέσματος των εκλογών, ο Κ.Μητσοτάκης θέτει θέμα ηγεσίας και παραιτείται, ζητώντας ανανέωση της εμπιστοσύνης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

29 Αυγούστου: Η ΚΟ της ΝΔ επανεκλέγει τον Κ.Μητσοτάκη πρόεδρο. Ο Κ.Στεφανόπουλος διαφωνεί με τη διαδικασία και αποχωρεί από το κόμμα.

6 Σεπτεμβρίου: Ιδρύεται από τον Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο το κόμμα της Δημοκρατικής Ανανέωσης (ΔΗΑΝΑ), στο οποίο προσχωρούν και ακόμη εννέα βουλευτές της ΝΔ. Η λειτουργία της ΔΗΑΝΑ ανεστάλη τον Ιούνιο του 1994.

10 Οκτωβρίου: Η κυβέρνηση ανακοινώνει σκληρά οικονομικά μέτρα: υποτίμηση της δραχμής κατά 15%, αύξηση της φορολογίας, απαγόρευση των αυξήσεων και περικοπή των δημοσίων δαπανών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024