Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
1996

1996

15 Ιανουαρίου: Για λόγους υγείας, ο Ανδρέας Παπανδρέου, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Ωνάσειο, παραιτείται από τη θέση του πρωθυπουργού. 18 Ιανουαρίου: Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σημίτης, με 86 ψήφους, αναλαμβάνει το τιμόνι της διακυβέρνησης. Νωρίτερα, στην πρώτη ψηφοφορία είχε λάβει 53 ψήφους. Αντίπαλοί του ήταν […]

15 Ιανουαρίου: Για λόγους υγείας, ο Ανδρέας Παπανδρέου, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Ωνάσειο, παραιτείται από τη θέση του πρωθυπουργού.

18 Ιανουαρίου: Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σημίτης, με 86 ψήφους, αναλαμβάνει το τιμόνι της διακυβέρνησης. Νωρίτερα, στην πρώτη ψηφοφορία είχε λάβει 53 ψήφους. Αντίπαλοί του ήταν ο Γ.Αρσένης, Α.Τσοχατζόπουλος και Ι.Χαραλαμπόπουλος.

21 Ιανουαρίου: Σχηματίζεται νέα κυβέρνηση υπό την πρωθυπουργία του Κ.Σημίτη.

28 Ιανουαρίου: Ξεσπά σφοδρή κρίση στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας με αφορμή τις βραχονησίδες Ίμια. Οι δύο χώρες βρέθηκαν στα πρόθυρα πολέμου και η αποκλιμάκωση της κρίσης ήλθε με τη συμβολή των ΗΠΑ.

21 Μαρτίου: Μετά από 123 ημέρες νοσηλείας, ο Ανδρέας Παπανδρέου εξέρχεται από το Ωνάσειο.

23 Ιουνίου: Ο Ανδρέας Παπανδρέου πεθαίνει στο σπίτι του στην Εκάλη, σε ηλικία 77 ετών.

26 Ιουνίου: Αποδίδοντάς του τιμές αρχηγού κράτους, χιλιάδες κόσμου συνόδευσαν τον Ανδρέα Παπανδρέου στην τελευταία του κατοικία.

27-30 Σεπτεμβρίου: Το 4ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εκλέγει πρόεδρο τον Κ.Σημίτη (2.732 ψήφοι) έναντι του αντιπάλου του Α.Τσοχατζόπουλου (2.324 ψήφοι). Είχε προηγηθεί το «τελεσίγραφο» ότι θα παραμείνει στην πρωθυπουργία μόνο εάν αναλάβει την ηγεσία του κόμματος.

22 Αυγούστου: Αποφασίζεται η διάλυση της Βουλής στις 23 Αυγούστου και η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στις 22 Σεπτεμβρίου.

22 Σεπτεμβρίου: Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις εκλογές με ποσοστό 41,4%, ενώ η ΝΔ λαμβάνει 38,1%. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ (5,6%) και ακολουθούν ο ΣΥΝ (5,1%) και το ΔΗΚΚΙ (4,4%). Εκτός Βουλής έμεινε η Πολιτική Ανοιξη (2,9%).

25 Σεπτεμβρίου: Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση, ενώ η παραίτηση του Μ.Έβερτ σηματοδοτεί την έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή προέδρου της ΝΔ.

4 Οκτωβρίου: Η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας επανεκλέγει στη θέση του προέδρου του κόμματος τον Μ.Έβερτ (103 ψήφους). Ο αντίπαλός του, Γιώργος Σουφλιάς, έλαβε 84 ψήφους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024