Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
2000

2000

15 Ιανουαρίου: Η δραχμή ανατιμάται έναντι του ευρώ κατά 3,5%. 4 Φεβρουαρίου: Ο Κώστας Σημίτης προκηρύσσει πρόωρες εκλογές για τις 9 Απριλίου. 8 Φεβρουαρίου: Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος επανεκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τη στήριξη και της Νέας Δημοκρατίας. Συγκέντρωσε 269 ψήφους, έναντι 10 του αντιπάλου του Λεωνίδα Κύρκου (Συνασπισμός). 14 Μαρτίου: Εν μέσω προεκλογικής περιόδου, […]

15 Ιανουαρίου: Η δραχμή ανατιμάται έναντι του ευρώ κατά 3,5%.

4 Φεβρουαρίου: Ο Κώστας Σημίτης προκηρύσσει πρόωρες εκλογές για τις 9 Απριλίου.

8 Φεβρουαρίου: Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος επανεκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τη στήριξη και της Νέας Δημοκρατίας. Συγκέντρωσε 269 ψήφους, έναντι 10 του αντιπάλου του Λεωνίδα Κύρκου (Συνασπισμός).

14 Μαρτίου: Εν μέσω προεκλογικής περιόδου, σημειώνεται μινι-κραχ στο ΧΑΑ σημειώνεται μίνι-κραχ, καθώς ο δείκτης χάνει 6,65. Η διένεξη των δύο μεγάλων κομμάτων για το Χρηματιστήριο μόλις άρχισε.

9 Απριλίου: Μέσα σε έντονα φορτισμένο κλίμα, διενεργούνται εθνικές εκλογές και το ΠΑΣΟΚ κερδίζει με ποσοστό 43,7% έναντι 42,7% της Νέας Δημοκρατίας. Το ΚΚΕ λαμβάνει 5,5%, ο ΣΥΝ 3,2%, ενώ εκτός Βουλής μένει το ΔΗΚΚΙ (2,6%).

20 Απριλίου: Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

9 Μαΐου: Ο Κ.Καραμανλής διαγράφει από τη ΝΔ τον βουλευτή Γ.Καρατζαφέρη. Αφορμή, οι σκληρές δηλώσεις του δεύτερου σε συνέντευξή του στον Τύπο τόσο για τον πρόεδρο της ΝΔ όσο και για τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Αρη Σπηλιωτόπουλο.

18 Ιουνίου: Η Ελλάδα ανακηρύσσεται επισήμως ως το 12ο μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

27 Ιουνίου: Πραγματοποιείται στο Σύνταγμα συλλαλητήριο της Εκκλησίας που αντιδρά στην απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τη μη αναγραφή του Θρησκεύματος στις ταυτότητες.

24 Αυγούστου: Παραιτείται ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Αρης Σπηλιωτόπουλος και την επομένη (25 Αυγούστου) αναλαμβάνει τη θέση του ο δημοσιογράφος Θοδωρής Ρουσόπουλος.

14 Σεπτεμβρίου: Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Καρατζαφέρης ιδρύει το κόμμα
του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

21 Σεπτεμβρίου: Ο Βασίλης Κεδίκογλου διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Αφορμή στάθηκε η φραστική επίθεση που εξαπέλυσε από τα έδρανα της Βουλής εναντίον του Παρασκευά Αυγερινού.

19 Οκτωβρίου: Διαγράφεται από το ΚΚΕ ο Μήτσος Κωστόπουλος. Αιτία ήταν οι απόψεις που εξέφρασε για το 35ωρο στο βιβλίο του «Μπορούμε» αλλά και οι δηλώσεις του κατά της Λιάνας Κανέλλη και του Κώστα Ζουράρι.

19 Νοεμβρίου: Αποπέμπεται από την κυβέρνηση ο Θ.Πάγκαλος. Ο τότε υπουργός Πολιτισμού, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής είχε διαφωνήσει με την κυβερνητική πολιτική για το εργασιακό και είχε χαρακτηρίσει «ανιστόρητες» της επιλογές του Γ.Παπανδρέου στην εξωτερική πολιτική.

23 Νοεμβρίου: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) καταδίκασε το ελληνικό Δημόσιο για «παραβίαση του δικαιώματος στην ιδιοκτησία» αναφορικά με τη δήμευση της περιουσίας του έκπτωτου μονάρχη Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ.

14 Δεκεμβρίου: Ο Δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοινώνει την ίδρυση του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024