Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοινωνική Συμφωνία

Κοινωνική Συμφωνία

Το κόμμα Κοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη ιδρύθηκε στις 14 Μαρτίου από δύο πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, τη Λούκα Κατσέλη και τον Χάρη Καστανίδη. Η πρόεδρος του νέου κόμματος, Λούκα Κατσέλη και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Χάρης Καστανίδης, διαγράφηκαν από το ΠΑΣΟΚ όταν στην κρίσιμη ψηφοφορία της 13ης Φεβρουαρίου καταψήφισαν το νέο […]

Το κόμμα Κοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη ιδρύθηκε στις 14 Μαρτίου από δύο πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, τη Λούκα Κατσέλη και τον Χάρη Καστανίδη.

Η πρόεδρος του νέου κόμματος, Λούκα Κατσέλη και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Χάρης Καστανίδης, διαγράφηκαν από το ΠΑΣΟΚ όταν στην κρίσιμη ψηφοφορία της 13ης Φεβρουαρίου καταψήφισαν το νέο μνημόνιο.

Μαζί τους συντάχθηκαν κι άλλοι διαγραφέντες από το ΠΑΣΟΚ βουλευτές.

Τονίζοντας ότι το νέο μνημόνιο οδηγεί στην αποδόμηση του κοινωνικού κράτους , η Κοινωνική Συμφωνία θέτει ως στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση, μέσω ενός εθνικού σχεδίου οικονομικής ανασυγκρότησης που θα διασφαλίζει ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης και κοινωνικής προστασίας.

Η Κοινωνική Συμφωνία στις εκλογές της 6ης Μαΐου δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή. Το πολύ χαμηλό ποσοστό (0,96%) που συγκέντρωσε είναι και η αιτία που το κόμμα δεν θα κατέβει αυτόνομα στις ερχόμενες εκλογές.

Μετά την απόφαση αυτή, η Λούκα Κατσέλη κάλεσε σε συστράτευση την Δημοκρατική Αριστερά, τους Οικολόγους Πράσινους και τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο, μάλιστα, βρήκαν και αρκετά σημεία σύγκλισης. Η ίδια, πάντως, έχει ανακοινώσει ότι δεν θα κατέβει υποψήφια σε αυτές τις εκλογές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024