Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
2010

2010

23 Απριλίου 2010: Με φόντο το ακριτικό Καστελόριζο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε στους Έλληνες την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας. 6 Μαΐου 2010: Το Μνημόνιο Ι έγινε νόμος της χώρας, όχι όμως αβρόχοις ποσίν για τα δύο μεγάλα κόμματα. Η Σοφία […]

23 Απριλίου 2010: Με φόντο το ακριτικό Καστελόριζο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε στους Έλληνες την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.

6 Μαΐου 2010:
Το Μνημόνιο Ι έγινε νόμος της χώρας, όχι όμως αβρόχοις ποσίν για τα δύο μεγάλα κόμματα. Η Σοφία Σακοράφα, ο Γιάννης Δημαράς και ο Βασίλης Οικονόμου από το ΠΑΣΟΚ και η Ντόρα Μπακογιάννη από τη ΝΔ διαχώρισαν τη θέση τους από τη γραμμή των κομμάτων τους κατά την ψηφοφορία στη Βουλή, οι τρεις πρώτοι ψηφίζοντας «παρών», η Ντόρα Μπακογιάννη ψηφίζοντας «ναι», με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός των Κοινοβουλευτικών Ομάδων τους.

30 Ιουνίου 2010: Η συγκρουσιακή κατάσταση που σοβούσε για πολύ καιρό στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως μεταξύ του κυρίαρχου Αριστερού Ρεύματος και της Ανανεωτικής Πτέρυγας, κορυφώθηκε τον Ιούνιο, όταν οι δεύτεροι ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την Κουμουνδούρου, ρίχνοντας τη συνολική ευθύνη για τη διάσπαση στον Αλέξη Τσίπρα. Λίγες ημέρες αργότερα ανακοινώθηκε η ίδρυση της Δημοκρατικής Αριστεράς με αρχηγό τον Φώτη Κουβέλη.

1 Ιουλίου 2010: Η αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια, ή στα 60 με 40 χρόνια εργασίας, και ο διαχωρισμός της σύνταξης σε βασική (ύψους 360 ευρώ, εγγυημένη πλήρως από το κράτος) και αναλογική (με ποσοστό αναπλήρωσης 64% συν την επικουρική) είναι εκ των βασικών ανατροπών που έφερε το νέο Ασφαλιστικό, το οποίο ψηφίστηκε τον Ιούλιο, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες συνδικάτων και αντιπολίτευσης.

20 Οκτωβρίου 2010: Ένα κεφάλαιο της Ιστορίας, που είχε κλείσει τον Νοέμβριο του 1922 στου Γουδή με την εκτέλεση των Έξι ως υπαίτιων για τη Μικρασιατική Καταστροφή, «ξανάγραψε» ο Άρειος Πάγος. Έπειτα από 88 χρόνια, έκρινε αθώους τους καταδικασθέντες σε θάνατο τέως πρωθυπουργούς, Δ.Γούναρη, Π.Πρωτοπαπαδάκη και Ν.Στράτο, τους υπουργούς Ν.Θεοτόκη και Γ.Μπαλτατζή, καθώς και τον στρατηγό Γ.Χατζηανέστη.

7 Νοεμβρίου 2010: Αυτοδιοικητικές εκλογές, οι πρώτες του «Καλλικράτη». Στις δύο Κυριακές των εκλογών η αποχή ήταν μεγάλη, αλλά υπήρξαν και μεγάλες ανατροπές. Η ΝΔ, έπειτα από πολλά χρόνια, ηττήθηκε στους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, όπου εξελέγησαν οι Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης αντιστοίχως. Το ΠΑΣΟΚ, έπειτα από παλινωδίες και εσωτερικές κόντρες, έχασε τον Δήμο Πειραιά, όπου εξελέγη ο υποψήφιος της ΝΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος.

17 Νοεμβρίου 2010:
Την παραπομπή των πρώην υπουργών της ΝΔ Ευάγγελου Μπασιάκου, Πέτρου Δούκα και Αλέξανδρου Κοντού στο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε, για την υπόθεση Βατοπαιδίου, η Ολομέλεια της Βουλής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024