Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
2011

2011

5 Ιουνίου 2011: Το συλλαλητήριο των «Αγανακτισμένων» εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έχει γνωρίσει η Αθήνα. Η οργή που νιώθουν πολλοί για την οικονομική και πολιτική κρίση αποτυπώθηκε πολλές φορές σε περιστατικά προπηλακισμού πολιτικών προσώπων και από τα δύο μεγάλα κόμματα. 1 Ιουλίου 2011: Το πολιτικό τέλος του Άκη Τσοχατζόπουλου επισφράγισαν […]

5 Ιουνίου 2011: Το συλλαλητήριο των «Αγανακτισμένων» εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έχει γνωρίσει η Αθήνα. Η οργή που νιώθουν πολλοί για την οικονομική και πολιτική κρίση αποτυπώθηκε πολλές φορές σε περιστατικά προπηλακισμού πολιτικών προσώπων και από τα δύο μεγάλα κόμματα.

1 Ιουλίου 2011: Το πολιτικό τέλος του Άκη Τσοχατζόπουλου επισφράγισαν οι έρευνες για το σκάνδαλο της προμήθειας του Πολεμικού Ναυτικού με υποβρύχια τύπου 214 από τη γερμανική Ferrostaal-HDW. Η Βουλή αποφάσισε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του κ. Τσοχατζόπουλου, έπειτα από μυστική ψηφοφορία, αποδεχόμενη το πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση. Στις 6 Αυγούστου ο Αρειος Πάγος αποφάσισε την παραπομπή του πρώην ισχυρού πολιτικού άνδρα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

29 Ιουνίου 2011: Με 155 ψήφους ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, που προέβλεπε περαιτέρω μέτρα σκληρής λιτότητας. Την ώρα της ψηφοφορίας επεισόδια σημειώνονταν στην πλατεία Συντάγματος.

26-27 Οκτωβρίου 2011: Σε συμφωνία με τους τραπεζίτες για «κούρεμα» 50% των ελληνικών ομολόγων κατάληξε το ολονύχτιο θρίλερ διαπραγματεύσεων μεταξύ του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (ΙΙF) και των ευρωπαίων ηγετών. Σύμφωνα με το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, επετεύχθη η απομείωση του 50% του ελληνικού χρέους, οδηγώντας το σε συρρίκνωση στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020. Επίσης, αποφασίστηκε νέο δάνειο προς την Ελλάδα από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ ύψους 100 δισ. ευρώ και επιπλέον 30 δισ. ευρώ που θα δοθούν από τις χώρες της Ευρωζώνης για το πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

31 Οκτωβρίου 2011: Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί της παραμονής ή μη της Ελλάδας στην ευρωζώνη ήταν η θρυαλλίδα για σαρωτικές εξελίξεις στη χώρα και έφερε το τέλος της πρωθυπουργίας του. Η πρότασή του προκάλεσε την άμεση παρέμβαση των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας, οι οποίοι τον κάλεσαν αμέσως στις Κάννες, όπου διεξαγόταν η Σύνοδος της G20, για εξηγήσεις.

11 Νοεμβρίου 2011: Ορκίζεται πρωθυπουργός ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος. Η πρώτη δήλωσή του χαρακτηρίστηκε από μετριοπάθεια και ρεαλισμό. Ο σχηματισμός της κυβέρνησης του, όμως, ήταν άλλο ένα πεδίο δύσκολων ισορροπιών. Το ευρωπαϊκό ζητούμενο για συναίνεση στην Ελλάδα είχε αρχίσει να υλοποιείται στις 6 Νοεμβρίου, όταν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Γ.Παπανδρέου και ο Αντ.Σαμαράς έβαλαν τα θεμέλια για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Στην κυβέρνηση συμμετέχουν η πλειονότητα των μελών της κυβέρνησης Παπανδρέου, έξι εξωκοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ και τέσσερα του ΛΑΟΣ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024