Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Δημήτρης Μάρδας νέος «θησαυροφύλακας» του Κράτους

Ο Δημήτρης Μάρδας νέος «θησαυροφύλακας» του Κράτους

Τα «κλειδιά» του θησαυροφυλακίου του Κράτους θα κρατά από σήμερα Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος θα παραλάβει νωρίς το απόγευμα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από τον απερχόμενο αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα. Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούσε τη θέση του «θησαυροφύλακα» να την αναλάβει στέλεχος με άρτια οικονομική κατάρτιση και με εμπειρία στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης προκείμενου να μην απολεσθεί χρόνος στο συντονισμό με τις υπηρεσίες του ΓΛΚ.

Τα «κλειδιά» του θησαυροφυλακίου του Κράτους θα κρατά από σήμερα Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος θα παραλάβει νωρίς το απόγευμα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από τον απερχόμενο αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούσε τη θέση του «θησαυροφύλακα» να την αναλάβει στέλεχος με άρτια οικονομική κατάρτιση και με εμπειρία στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης προκείμενου να μην απολεσθεί χρόνος στο συντονισμό με τις υπηρεσίες του ΓΛΚ.

Ο κ. Μάρδας, καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη έχει διατελέσει στο παρελθόν Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου και έχει εμπειρία στη συνεργασία με στελέχη της διοίκησης. Ακόμη, έχει παραστάσεις από τη λειτουργία των ευρωπαϊκών οργάνων, καθώς έχει εργασθεί και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πρέπει να σημειωθεί πως το ΓΛΚ την τελευταία διετία και υπό την πολιτική επιστασία του Χρήστου Σταϊκούρα αναδείχθηκε ως μια από τις πλέον αποτελεσματικές δομές της δημόσιας διοίκησης και ήταν η κορωνίδα της επιτυχημένης δημοσιονομικής πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναμένεται να επικουρήσει την ομόλογό του Νάντια Βαλαβάνη σε ζητήματα που άπτονται του λαθρεμπορίου καυσίμου και δεν αποκλείεται στη βάση αυτή να έχει κάποια καθήκοντά «γέφυρες» που θα του δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ.

Πρέπει να σημειωθεί πως το 2012 μελέτη του κ. Μάρδα είχε αποκαλύψει λαθρεμπόριο εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ με εικονικές εξαγωγές καυσίμων σε Σκόπια, Αλβανία, Βουλγαρία και Τουρκία. Τα στοιχεία για τις εικονικές εξαγωγές καυσίμων εκείνης της μελέτης έδειχναν ότι οι ελληνικές αρχές δηλώνουν στον ΟΗΕ μεγαλύτερες ποσότητες εξαγωγών προς τα Σκόπια από ό,τι δηλώνουν τα Σκόπια ότι εισήγαγαν στην Ελλάδα.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024