Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστροφή Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών έπειτα από 27 ημέρες

Επιστροφή Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών έπειτα από 27 ημέρες

Με τις ευχαριστίες του προς τα στελέχη και το προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών για τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητά τους παρέδωσε ο ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης στον Νίκο Κοτζιά, ο οποίος επιστρέφει στο ΥΠΕΞ έπειτα από 27 ημέρες. Κάθε επιτυχία στα δύσκολα καθήκοντά του ευχήθηκε ο κ. Μολυβιάτης στον Νίκο Κοτζιά.

Με τις ευχαριστίες του προς τα στελέχη και το προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών για τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητά τους παρέδωσε ο ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης στον Νίκο Κοτζιά, ο οποίος επιστρέφει στη θέση του στο ΥΠΕΞ έπειτα από 27 ημέρες. Κάθε επιτυχία στα δύσκολα καθήκοντά του ευχήθηκε ο κ. Μολυβιάτης στον Νίκο Κοτζιά.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Πέτρος Μολυβιάτης και ο αναπληρωτής Σπύρος Φλογαΐτης υποδέχθηκαν στην είσοδο του νεοκλασικού μεγάρου τον Νίκο Κοτζιά και τον Γιάννη Αμανατίδη, τους δύο από τους τέσσερις υπουργούς που ανακαταλαμβάνουν τη θέση τους στο ΥΠΕΞ και έφθασαν μαζί στο υπουργείο αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Από την τελετή έλειπαν οι δύο νέοι υπουργοί του υπουργείου Εξωτερικών, ο Νίκος Ξυδάκης ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του αναπληρωτή ΥΠΕΞ επί των Ευρωπαϊκών Θεμάτων και συνοδεύει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών και ο Δημήτρης Μάρδας, υφυπουργός για θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.

Ο κ. Μολυβιάτης συνεχάρη τον κ. Κοτζιά για την επιτυχία του και τον επαναδιορισμό του στη θέση του υπουργού των Εξωτερικών, και του ευχήθηκε «κάθε επιτυχία στα νέα, για εκείνον παλιά, δύσκολα καθήκοντά του».

Παράλληλα, ευχαρίστησε και συνεχάρη τα στελέχη και το προσωπικό του υπουργείου για τον επαγγελματισμό, την αυταπάρνηση και την αποτελεσματικότητάς τους, τονίζοντας ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που τους αποχαιρετά.

«Αν μου επιτρέπετε μόνο να προσθέσω δυο λόγια για τους αγαπητούς μου συναδέλφους στο Υπουργείο Εξωτερικών. Νομίζω έχω αποκτήσει ύστερα από 60 χρόνια το δικαίωμα και την τιμή να με θεωρώ συνάδελφό τους. Τους έχω αποχαιρετήσει αρκετές φορές για τελευταία φορά, αυτή νομίζω ότι είναι, πράγματι, η τελευταία φορά.

»Θέλω να τους συγχαρώ για τον επαγγελματισμό τους, για την αποτελεσματικότητα τους. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος έχει στελέχη τα οποία θα περιποιούσαν τιμή σε οποιαδήποτε Διπλωματική Υπηρεσία οποιασδήποτε χώρας. Και το προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών, σε όποιο κλάδο και αν ανήκει, εκτελεί τα καθήκοντά του με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση, ανεξάρτητα από τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες πολλές φορές βρίσκεται. Τους συγχαίρω και τους ευχαριστώ από την καρδιά μου» δήλωσε ο κ. Μολυβιάτης.

Ο Νίκος Κοτζιάς, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον κ. Μολυβιάτη για το έργο που επιτέλεσε στο σύντομο χρονικό διάστημα της υπηρεσιακής κυβέρνησης και τον παρακάλεσε, όποτε έχει ζητήματα που χρειάζονται τη δική του σοφία, να μπορεί να προσβλέπει στη σκέψη του και στην καλή του διάθεση. «Τον ευχαριστώ για τη συγκατάθεσή του» προσέθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024