Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Αξία της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης

Η Αξία της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης

Τα σύγχρονα εκπαιδευτικά συστήματα δεν προάγουν πλέον την «παραδοσιακή» εκπαιδευτική διαδικασία, όπου ο εκπαιδευτικός αποτελούσε το κέντρο της γνώσης και ο μαθητής ήταν απλός «θεατής» ή στην καλύτερη περίπτωση «κοινωνός» αυτής. Αντιθέτως σήμερα, ο εκπαιδευόμενος τίθεται στο επίκεντρο της εκπαίδευσης και προάγει την αυτονόμησή του, ενώ ο εκπαιδευτικός αποτελεί πλέον τον «καθοδηγητή» του στη διαδικασία μάθησης.

Τα σύγχρονα εκπαιδευτικά συστήματα δεν προάγουν πλέον την «παραδοσιακή» εκπαιδευτική διαδικασία, όπου ο εκπαιδευτικός αποτελούσε το κέντρο της γνώσης και ο μαθητής ήταν απλός «θεατής» ή στην καλύτερη περίπτωση «κοινωνός» αυτής. Αντιθέτως σήμερα, ο εκπαιδευόμενος τίθεται στο επίκεντρο της εκπαίδευσης και προάγει την αυτονόμησή του, ενώ ο εκπαιδευτικός αποτελεί πλέον τον «καθοδηγητή» του στη διαδικασία μάθησης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο σημερινός νέος αναλαμβάνει ο ίδιος τα «ηνία» της επιμόρφωσής του αναζητώντας κατευθύνσεις και τα κατάλληλα μονοπάτια στην αναζήτηση της επιθυμητής γνώσης. Πλήθος βοηθημάτων τίθενται πλέον στη διάθεσή του, ενώ το Διαδίκτυο συμπληρώνει το πλαίσιο το οποίο παύει πλέον να αποτελεί απλώς παράγοντα εκπαίδευσης αλλά γίνεται «εργαλείο ζωής».

Η Linguaphone, μέσα από την εμπειρία της στη συγγραφή διδακτικών πακέτων που στηρίζονται στο «μαθητοκεντρικό» σύστημα για λογαριασμό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, έχει διαπιστώσει ότι ο παραδοσιακός τρόπος εκπαίδευσης τείνει να εκλείψει. Οι γρήγοροι καθημερινοί ρυθμοί, τα οικονομικά προβλήματα, καθώς και οι αυξημένες υποχρεώσεις δεν αφήνουν τον απαιτούμενο χρόνο για περαιτέρω εκπαίδευση. Έτσι, είναι μεγάλος ό αριθμός των φιλομαθών που αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να εκπαιδευτούν. Συγχρόνως αναπτύσσονται προγράμματα που εκμεταλλεύονται τη τεχνολογία και το διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν και να εκπαιδεύσουν τους ενδιαφερόμενους.

Επενδύοντας στην κάλυψη αυτών ακριβώς των μαθησιακών αναγκών, η Linguaphone αναπτύσσει μια νέα και σύγχρονη πλατφόρμα e-learning (Learning Management System – LMS) για την προαγωγή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ξένων γλωσσών.Στο πλαίσιο αυτό χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία που είναι γνώριμη στους νέους (όπως Skype, επικοινωνία μέσω chat, email, κ.ά.) προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προσωπικές ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες κάθε εκπαιδευόμενου.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευσηξένων γλωσσών εξασφαλίζει καλύτερα αποτελέσματα και έχει σημαντικά πλεονεκτήματα:

  • Ευελιξία και ταχύτητα – Επιτρέπει να μαθαίνουμε την ξένη γλώσσα που μας ενδιαφέρει στον χώρο και στον χρόνο που εμείς επιλέγουμε.
  • Οικονομία – Το εκπαιδευτικό υλικό σε συνδυασμό με την εξ αποστάσεως υποστήριξη από έμπειρους καθηγητές, είναι πλήρες και ικανό να προσδώσει ένα υψηλό επίπεδο γνώσης και άμεσης χρήσης της γλώσσας με εξαιρετικά χαμηλό κόστος.
  • Προσαρμογή σε ατομικές ανάγκες και απαιτήσεις – Το εκπαιδευτικό σύστημα προσαρμόζεται στιςανάγκες και στο επίπεδο κάθε εκπαιδευόμενου ξεχωριστά, είτε είναι φοιτητής, εργαζόμενος, ναυτικός ή στέλεχος επιχειρήσεων, οποιαδήποτε κι αν είναι τα ενδιαφέροντά του.

Λίγα λόγια για τη Linguaphone

Η Linguaphone θεωρείται παγκοσμίως ηγέτης στο χώρο της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (Distance Learning) ξένων γλωσσών από το 1901. Η παρουσία της σε 88 χώρες τής προσδίδει πλούσια και συμπυκνωμένη εμπειρία η οποία καθιστά σήμερα το Σύστημα Linguaphone αρτιότερο όλων. Η οπτικοακουστική μέθοδος Linguaphone βοηθά στην κατάκτηση κάθε ξένης γλώσσα όπως τη μητρική μας!

Μετά από 77 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας στην Ελλάδα, δημιουργεί, προάγει και προσαρμόζει το σύστημά της στις απαιτήσεις και στα μέσα της νέας εποχής μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους και λύσεις που ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη, διενεργώντας επίσης με μεγάλη επιτυχία εκπαιδευτικά σεμινάρια ξένων γλωσσών, ατομικά και ομαδικά.

Παράλληλα, η Linguaphone δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στο χώρο των μεταφράσεων (από και προς 32 γλώσσες) και διερμηνειών.

Μπριγκίττα Παπασταύρου, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της Εταιρίας Linguaphone Ελλάδος

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024