Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η μακρά πορεία των αποτελεσμάτων

Η μακρά πορεία των αποτελεσμάτων

Μετά τη λήξη της ψηφοφορίας, οι εφορευτικές επιτροπές των μονών (1ο, 3ο, 5ο κ.λπ.) εκλογικών τμημάτων θα ανοίξουν πρώτα την κάλπη με τα ψηφοδέλτια για την ανάδειξη περιφερειακών αρχών, τα οποία και θα μεταδώσουν πρώτα. Αντιθέτως, οι εφορευτικές επιτροπές των ζυγών (2ο, 4ο, 6ο κ.λπ) εκλογικών τμημάτων θα ανοίξουν την κάλπη με τα ψηφοδέλτια για […]

Μετά τη λήξη της ψηφοφορίας, οι εφορευτικές επιτροπές των μονών (1ο, 3ο, 5ο κ.λπ.) εκλογικών τμημάτων θα ανοίξουν πρώτα την κάλπη με τα ψηφοδέλτια για την ανάδειξη περιφερειακών αρχών, τα οποία και θα μεταδώσουν πρώτα.

Αντιθέτως, οι εφορευτικές επιτροπές των ζυγών (2ο, 4ο, 6ο κ.λπ) εκλογικών τμημάτων θα ανοίξουν την κάλπη με τα ψηφοδέλτια για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών τα οποία θα μεταδώσουν πρώτα.

Οι εφορευτικές επιτροπές καταμετρούν πρώτα τα αποτελέσματα των συνδυασμών. Όταν ολοκληρωθεί η ανακοίνωση στον περιφερειάρχη των αποτελεσμάτων υπέρ των συνδυασμών, ξεκινά η διαδικασία διαλογής των ψήφων υπέρ των υποψηφίων και η ανακοίνωσή τους στον περιφερειάρχη.

Στην συνέχεια συγκεντρώνεται το σχετικό υλικό της ψηφοφορίας για την κάθε εκλογή χωριστά, τοποθετείται σε αντίστοιχο εκλογικό σάκο, ο οποίος στη συνέχεια παραδίδεται στα οικεία Πρωτοδικεία.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στέλνουν τα εκλογικά στοιχεία στον Πρόεδρο Πρωτοδικών της έδρας του Νομού. Αυτός είναι υπεύθυνος να αποστείλει τον πίνακα των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας στον Πρόεδρο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της έδρας της περιφέρειας.

Ο Πρόεδρος του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της έδρας της Περιφέρειας συγκεντρώνει τους πίνακες αποτελεσμάτων όλων των Πρωτοδικείων των νομών της περιφέρειας και εξάγει το Γενικό Αποτέλεσμα των εκλογών, το οποίο γνωστοποιεί στο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας και τον Υπουργό Εσωτερικών.

Τα παραπάνω δεν ισχύουν για την Περιφέρεια Αττικής, όπου για όλη την αναφερόμενη διαδικασία αρμόδιο είναι το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024