Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιοι δήμαρχοι εκλέγονται στην Περιφέρεια Ηπείρου

Ποιοι δήμαρχοι εκλέγονται στην Περιφέρεια Ηπείρου

Ο Θωμάς Μπέγκας είναι ο νέος δήμαρχος Ιωαννιτών, καθώς μετά την καταμέτρηση των ψήφων σε όλα τα τμήματα του δήμου, συγκέντρωσε ποσοστό 56,64%, ενώ ο αντίπαλός του Νίκος Γκόντας απέσπασε το 43,36% του εκλογικού σώματος.

Ο Θωμάς Μπέγκας είναι ο νέος δήμαρχος Ιωαννιτών, καθώς μετά την καταμέτρηση των ψήφων σε όλα τα τμήματα του δήμου, συγκέντρωσε ποσοστό 56,64%, ενώ ο αντίπαλός του Νίκος Γκόντας απέσπασε το 43,36% του εκλογικού σώματος.

Ο συνδυασμός του κ. Μπέγκα, που αποτελεί συνέχεια της παρούσας δημοτικής παράταξης, είναι πολυσυλλεκτικός με βασικό κορμό το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Ο κ. Γκόντας ο οποίος παλαιότερα είχε διατελέσει επί δύο τετραετίες δήμαρχος Ιωαννιτών υποστηρίχτηκε κυρίως από τη ΝΔ.

Στην Πρέβεζα, με καταμετρημένες τις ψήφους στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων, το ποσοστό που συγκεντρώνει ο σημερινός δήμαρχος ο οποίος είχε υποστηριχτεί στις προηγούμενες εκλογές από το ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Μπαΐλης, ανέρχεται στο 55,19%. Ο αντίπαλός του, ανεξάρτητος Δημήτρης Παππάς έλαβε 44,81%.

Στην Άρτα, σύμφωνα με το τελικό αποτέλεσμα, νικητής με ποσοστό 56,38% είναι ο Χρήστος Τσιρογιάννης που υποστηρίχτηκε από τη ΝΔ. Ο αντίπαλός του, επικεφαλής ανεξάρτητου ψηφοδελτίου, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Στασινός, συγκέντρωσε ποσοστό 43,62%.

Ο Γιάννης Λώλος, που υποστηρίχτηκε κυρίως από τη ΝΔ είναι ο νέος δήμαρχος στην Ηγουμενίτσα. Με καταμετρημένες τις ψήφους στο 100% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Λώλος συγκεντρώνει το 56,7%, έναντι 46,63% του ανεξάρτητου Θωμά Παππά. Ο Γιάννης Λώλος είχε διατελέσει δήμαρχος στον καποδιστριακό δήμο Μαργαριτίου.

Με διαφορά τριών ποσοστιαίων μονάδων ο Χρήστος Ντακαλέτσης, που υποστηρίχτηκε κυρίως από τη ΝΔ, κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής και να είναι ο δήμαρχος Δωδώνης για την επόμενη πενταετία, αφήνοντας πίσω τον Κώστα Κατσανάκη σημερινό δήμαρχο που είχε εκλεγεί το 2010, με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ. Ο Χρήστος Ντακαλέτσης, είχε διατελέσει δήμαρχος στον καποδιαστριακό δήμο Λάκας Σουλίου.

Με ποσοστά 54% επικράτησε ο Βασίλης Σπύρου στον Δήμο Ζαγορίου. Ο αντίπαλός του, σημερινός δήμαρχος Γαβριήλ Παπαναστασίου έμεινε στο 45%. Ο κ. Παπαναστασίου χάνει τις εκλογές έπειτα από μακρά πορεία στα αυτοδιοικητικά πράγματα. Ο Βασίλης Σπύρου, είχε διατελέσει δήμαρχος στον καποδιστριακό δήμο Ανατολικού Ζαγορίου. Και στους δύο συνδυασμούς, βασικός κορμός του ψηφοδελτίου ήταν το ΠΑΣΟΚ.

Στον Δήμο Ζίτσας, με ποσοστό 54,12% εκλέγεται δήμαρχος ο Μιχάλης Πλιάκος αφήνοντας στη δεύτερη θέση με 45,88% τον σημερινό αντιδήμαρχο Βασίλη Γαρδίκο, ο οποίος το 2010 είχε υποστηριχτεί από το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Πλιάκος είχε θητεύσει στη Νομαρχία Ιωαννίνων, ως αντινομάρχης και στην Περιφέρεια Ηπείρου, δίπλα στον Αλέκο Καχριμάνη.

Στην Κόνιτσα με ποσοστό 58,84%, κέρδισε τις εκλογές ο Ανδρέας Παπασπύρου ο οποίος υποστηρίχτηκε κυρίως από τη ΝΔ. Η Ελένη Παπαμιχαήλ, η οποία παλαιότερα είχε θητεύσει ως νομαρχιακή σύμβουλος και υποστηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ, έμεινε στο 41,16%.

Στο Μέτσοβο, τη μάχη του β΄ γύρου των εκλογών κέρδισε με ποσοστό 52,83% ο Κώστας Τζαφέας, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον σημερινό δήμαρχο Νίκο Τσομπίκο με 47,17%. Οι καταβολές και των δύο συνδυασμών είναι από τη ΝΔ.

Στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων ο Μαρίνος Γαρνέλης είναι ο νικητής των εκλογών με 52,4% έναντι του 47,5% που συγκέντρωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Χρήστος Χασιάκος. Σημειώνεται ότι ο Μαρίνος Γαρνέλης είχε κερδίσει τις εκλογές και το 2010, αλλά έπειτα από προσφυγές ακυρώθηκε η παράταξή του. Και οι δύο συνδυασμοί, ήταν ανεξάρτητοι αλλά κυρίως υποστηριζόμενοι από τη ΝΔ.

Στον Δήμο Ζηρού, ο επί σειρά ετών δήμαρχος Δημήτρης Γιολδάσης, είχε αγγίξει το 48% την πρώτη Κυριακή, όμως έχασε τις εκλογές στον β’ γύρο από τον Νίκο Καλατζή ο οποίος κέρδισε με ποσοστό 57,22%, από 37% που είχε στον α’ γύρο.

Υπενθυμίζεται ότι:

Στον Δήμο Πωγωνίου εξελέγη από τον α’ γύρο ο Κωνσταντίνος Καψάλης με ποσοστό 53,63%.

Στον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη εξελέγη από τον α’ γύρο ο Περικλής Μίγδος με ποσοστό 58,21.

Στον Δήμο Νικολάου Σκουφά εξελέγη από τον α’ γύρο ο Ευστάθιος Γιαννούλης με ποσοστό 55,28%.

Στον Δήμο Σουλίου εξελέγη από τον α’ γύρο η Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση με ποσοστό 51,05%.

Στον Δήμο Φιλιατών εξελέγη από τον α’ γύρο ο Σπύρος Παππάς με ποσοστό 50,98%.

Στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων εξελέγη από τον α’ γύρο ο Γιάννης Σεντελές με ποσοστό 87,70%.

Στον Δήμο Πάργας εξελέγη από τον α’ γύρο ο Αντώνης Νάστας με ποσοστό 64,48

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024