Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Πολιτικές πρωτοβουλίες και ανασχηματισμό προανήγγειλε ο Βενιζέλος

«Σειρά μεγάλων πολιτικών πρωτοβουλιών», μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο ανασχηματισμός, προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Από τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προκύπτει ότι ο ανασχηματισμός δεν είναι πάντως θέμα 24ώρων. Ο κ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε επίσης ότι συζητήθηκε και το θέμα της διαδοχής στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Σειρά μεγάλων πολιτικών πρωτοβουλιών», μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο ανασχηματισμός, προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Από τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προκύπτει ότι ο ανασχηματισμός δεν είναι θέμα 24ώρων, αλλά, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, πρέπει να ληφθούν υπόψη «υποχρεώσεις της χώρας», όπως το Eurogroup της 19ης Ιουνίου και η ελληνική προεδρία της ΕΕ.

«Χρειάζεται μία προετοιμασία, δεν θα γίνει σε δημοσιογραφικό χρόνο, αλλά με όρους πολιτικούς» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε επίσης ότι συζητήθηκε και το θέμα της διαδοχής στην Τράπεζα της Ελλάδος, το οποίο έχει συνδεθεί με την παραμονή του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το θέμα του διοικητή της ΤτΕ «δεν συζητήθηκε εις βάθος», συμπλήρωσε όμως ότι συζητήθηκαν τα κριτήρια για την επιλογή του προσώπου για τη θέση αυτή. Ερωτηθείς εάν ο κ. Στουρνάρας πληροί τα κριτήρια αυτά, ο κ. Βενιζέλος δεν απάντησε.

Ως προς την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, σε αυτήν την πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών μετά τις κάλπες του Μαΐου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «έγινε μία συστηματική συζήτηση» τόσο για το αποτέλεσμα όσο και για τα μηνύματα της κάλπης.

«Τα μηνύματα που στέλνουν οι πολίτες τα καταλαβαίνουμε και τα νιώθουμε» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, λέγοντας ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να ανταποκριθεί σε αυτά τα μηνύματα και στις ανάγκες των πολιτών.

Πρώτη προτεραιότητα παραμένει -όπως συμπλήρωσε- να ολοκληρωθεί με ασφάλεια και σταθερότητα η έξοδος της χώρας από την κρίση.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός αναχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου νωρίτερα από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, λόγω υποχρεώσεων. Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, στη συνέχεια έγινε υπό την προεδρία του σύσκεψη με τον υπουργό Δικαιοσύνης για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Κεδίκογλου: Θα γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις

«Υπάρχει εμπέδωση κλίματος πολιτικής σταθερότητας και προέχει η συνέχιση και η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου. Να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται καθώς και επανορθώσεις αδικιών», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου άτυπη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο ανασχηματισμός απαιτεί προεργασία και να ληφθούν υπόψη οι υποχρεώσεις της χώρας σχετικά με τη προεδρία. Θα είναι στοχευμένος στις ανάγκες κυβερνητικού έργου και δεν θα είναι για εσωτερική κατανάλωση» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024