Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με κινητοποιήσεις και κενά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία την Τρίτη

Με κινητοποιήσεις και κενά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία την Τρίτη

Σε κλίμα αναβρασμού αρχίζει αύριο, Τρίτη, η νέα σχολικά χρονιά λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προγραμματίσει για την επομένη του αγιασμού δάσκαλοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτές και της στάσης εργασίας των καθηγητών της Μέσης Εκπαίδευσης. Τα σχολικά βιβλία εκτιμάται ότι θα περιμένουν τους μαθητές στα σχολεία με το πρώτο κουδούνι, ωστόσο δεν αναμένεται να γίνει το ίδιο με τους εκπαιδευτικούς, λόγω των χιλιάδων κενών. Συνάντηση του υπουργού Παιδείας με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ το μεσημέρι της Δευτέρας. Σχολιάστε...

Σε κλίμα αναβρασμού αρχίζει αύριο, Τρίτη, η νέα σχολικά χρονιά λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προγραμματίσει για την επομένη του αγιασμού δάσκαλοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτές και της στάσης εργασίας των καθηγητών της Μέσης Εκπαίδευσης.

Τα σχολικά βιβλία εκτιμάται ότι θα περιμένουν τους μαθητές στα σχολείο με το πρώτο κουδούνι, ωστόσο δεν αναμένεται να γίνει το ίδιο με τους εκπαιδευτικούς, καθώς ΔΟΕ και ΟΛΜΕ κάνουν λόγο για χιλιάδες κενά.

Οι μαθητές, επίσης, θα βρεθούν μπροστά σε σοβαρές ελλείψεις, καθώς τα κονδύλια για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων είναι περιορισμένα και οι δήμοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε όλα τα έξοδα.

Ο υπουργός Παιδείας προαναγγέλλει εξορθολογισμό του τρόπου κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών και θα συζητήσει όλες αυτές τις αλλαγές με τα συνδικαλιστικά όργανα δασκάλων (ΔΟΕ) και καθηγητών (ΟΛΜΕ) στη συνάντηση που θα έχουν το μεσημέρι της Δευτέρας. Με ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και δασκάλους θα συναντηθεί και ο Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Δευτέρας.

«Ο τρόπος τοποθέτησης των εκπαιδευτικών παρουσιάζει στρεβλώσεις. Όταν έχουν τόσες χιλιάδες μόνιμους εκπαιδευτικούς και επιπλέον κάθε χρόνο θέλουμε 15.000 αναπληρωτές για 14.900 σχολικές μονάδες, τότε δεν θα έπρεπε να έχουμε κενά. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η τοποθέτηση δασκάλων και καθηγητών έχει στρεβλώσεις και πρέπει να εξορθολογιστεί και αυτό μελετάμε ώστε οι σχετικές διαδικασίες να είναι αυτοματοποιημένες» δήλωσε ο Κ.Αρβανιτόπουλος.

Το υπουργείο Παιδείας μελετά την αύξηση κατά δύο-τρεις ώρες του ωραρίου διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, τη δραστική μείωση των ειδικοτήτων εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ, αλλά και τον εξορθολογισμό της διαδικασίας των αποσπάσεων, σύμφωνα με «Τα Νέα».

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, πάντως, εμφανίζονται αποφασισμένες να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις από κοινού, ενώ στο ίδιο κλίμα βρίσκονται και οι 12.000 ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί λόγω των περικοπών στους μισθούς τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024