Σάββατο 11 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δυσκολότερη η πρόσβαση σε ΑΕΙ - ΤΕΙ λόγω του «10» και των συγχωνεύσεων

Δυσκολότερη η πρόσβαση σε ΑΕΙ – ΤΕΙ λόγω του «10» και των συγχωνεύσεων

Ανατροπές για πάνω από 100.000 υποψηφίους που θα συµµετάσχουν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις φέρνει το υπουργείο Παιδείας. Οι επικείµενες συγχωνεύσεις σε δεκάδες τµήµατα, αλλά και η επαναφορά της βάσης του δέκα, ως προαπαιτούµενου για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση, αλλάζουν τον «χάρτη» σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Ανατροπές για πάνω από 100.000 υποψηφίους που θα συµµετάσχουν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις φέρνει το υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος την Τετάρτη, οι επικείµενες συγχωνεύσεις σε δεκάδες τµήµατα, αλλά και η επαναφορά της βάσης του δέκα, ως προαπαιτούµενου για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση, αλλάζουν τον «χάρτη» σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Ως εκ τούτου δυσκολεύει η πρόσβαση σε δεκάδες τµήµατα, ειδικά σε περιφερειακές σχολές ΤΕΙ, όπου εξαιτίας της επαναφοράς του βαθµολογικού πλαφόν οι βάσεις θα εκτοξευτούν κατά χιλιάδες µόρια.

Την ίδια στιγµή ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες εισαγωγής στα στρατιωτικά τµήµατα, καθώς ανακοινώθηκε «ψαλίδι» στις θέσεις κατά 30%.

Αναφορικά µε τα τµήµατα, τα οποία δεν θα δεχθούν φέτος εισακτέους, εκτός από τα αστυνοµικά, προστέθηκε η Στρατιωτική Σχολή Ιπταµένων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ), καθώς και το τµήµα Ελεγκτών Αεράµυνας της Σχολής Ικάρων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αταμάν: «Σλούκας και Χουάντσο θα παίξουν 100% στο Final Four»

Ο Εργκίν Αταμάν εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τόσο ο διεθνής γκαρντ όσο και ο Ισπανός φόργουορντ θα προλάβουν το Final 4 της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Μαϊου 2024