Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aποξένωση, περιβάλλον και Διαδίκτυο στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Aποξένωση, περιβάλλον και Διαδίκτυο στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Η αποξένωση των ανθρώπων από το φυσικό περιβάλλον και η μοναξιά παρά την αύξηση της επικοινωνίας λόγω Διαδικτύου ήταν τα κεντρικά ζητήματα που κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίοι εξετάστηκαν στην Νεοελληνική Γλώσσα. Στους μαθητές δόθηκε απόσπασμα από το βιβλίο του καθηγητή Φυσικής και συγγραφέα, Γιώργου Γραμματικάκη «Ένας αστρολάβος του ουρανού και της ζωής». Το in.gr, όπως κάθε χρόνο, θα μεταδίδει μετά τη λήξη των εξετάσεων τις απαντήσεις των θεμάτων σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Ορίζοντες».

Η αποξένωση των ανθρώπων από το φυσικό περιβάλλον και η μοναξιά παρά την αύξηση της επικοινωνίας λόγω Διαδικτύου ήταν τα κεντρικά ζητήματα που κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίοι εξετάστηκαν στην Νεοελληνική Γλώσσα.

Στους περίπου 100.000 υποψηφίους, που συμμετέχουν φέτος στις πανελλαδικές, δόθηκε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του καθηγητή Φυσικής και συγγραφέα, Γιώργου Γραμματικάκη «Ένας αστρολάβος του ουρανού και της ζωής».

Από τους υποψηφίους ζητήθηκε να αναπτυχθεί ο προβληματισμός που αφορά την αποξένωση του
ανθρώπου απο το φυσικο του περιβαλλον. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε να
αναπτυχθεί το θέμα των επιπτώσεων που έχει προκαλέσει η έλλειψη σεβασμού
του ανθρώπου προς το φυσικό περιβάλλον και με ποιους τρόπους θα
μπορούσε να αποκατασταθεί η σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν το θέμα της αύξησης της μοναξιάς και της αποξένωσης των ανθρώπων, παρά το γεγονός ότι η επικοινωνία έχει ενισχυθεί και μέσω διαδικτύου.

Διαβάστε αναλυτικά το απόσπασμα και τις ερωτήσεις που τέθηκαν επί του κειμένου

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το θέμα κρίθηκε βατό, σαφές, κατανοητό και μέσα στις δυνατότητες των υποψηφίων.

Η πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων ξεκίνησε χωρίς προβλήματα. Οι καθηγητές, επιστρατευμένοι, ήταν από νωρίς το πρωί στα εξεταστικά κέντρα, ενώ υπό το φόβο απουσιών, είχε οριστεί διπλάσιος αριθμός αναπληρωτών επιτηρητών.

Φέτος μόνο δύο εκπαιδευτικοί, ένας σε εξεταστικό κέντρο σε περιοχή της Αθήνας και ένας ακόμη στην Ιθάκη δεν έφτασαν εγκαίρως στα εξεταστικά κέντρα.

Το in.gr, όπως κάθε χρόνο, θα μεταδίδει μετά τη λήξη των εξετάσεων τις απαντήσεις των θεμάτων σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Ορίζοντες».

O υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος υπογράμμισε ότι η πρώτη μέρα εξελίχθηκε ομαλά, χωρίς προβλήματα.

«Σε αυτό συνέβαλαν όλοι. Θέλω, όμως, να ευχαριστήσω ολόψυχα όλους τους εκπαιδευτικούς που άσκησαν τα καθήκοντά τους με υποδειγματικό τρόπο.Εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους και στους μαθητές μας καλά αποτελέσματα» τόνισε ο υπουργός.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α’) θα αρχίσουν την Τρίτη, 21 Μαΐου.

Φέτος υπολογίζεται ότι θα εισαχθούν σε όλα τα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ από όλες τις κατηγορίες των υποψηφίων περίπου 75.000-76.000 φοιτητές και σπουδαστές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι βαθμολογίες στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα θα γνωστοποιηθούν στα τέλη Ιουνίου, μέσα στον Ιούλιο θα κατατεθούν ηλεκτρονικά τα μηχανογραφικά δελτία και το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα δοθούν στη δημοσιότητα οι βάσεις εισαγωγής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024