Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύο μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ στο 6ο Παγκόσμιο Φόρουμ Νέων για την Πολιτισμική Κληρονομιά

Δύο μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ στο 6ο Παγκόσμιο Φόρουμ Νέων για την Πολιτισμική Κληρονομιά

Η Υποδιεύθυνση Προστασίας της Ιστορικής Κληρονομιάς, του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ισπανίας, διοργανώνει στις 20 – 27 Ιουλίου, στο Τολέδο της Ισπανίας, το 6ο Παγκόσμιο Φόρουμ Νέων για την Πολιτισμική Κληρονομιά. Το θέμα του φόρουμ είναι: «Η πολιτισμική κληρονομιά ως εργαλείο για την κοινωνική συνοχή».

Η Υποδιεύθυνση Προστασίας της Ιστορικής Κληρονομιάς, του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ισπανίας, διοργανώνει στις 20–27 Ιουλίου, στο Τολέδο της Ισπανίας, το 6ο Παγκόσμιο Φόρουμ Νέων για την Πολιτισμική Κληρονομιά. Το θέμα του φόρουμ είναι: «Η πολιτισμική κληρονομιά ως εργαλείο για την κοινωνική συνοχή».

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ Νικόλαος Φουρλεμάδης, μαθητής της Β΄ Γυμνασίου και Γιάννης Λιαδής – Κτιστάκης, μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου. Οι μαθητές θα συνοδεύονται από την καθηγήτρια Ισπανικών, κα Λυδία Στούπη.

Το φόρουμ διοργανώνεται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος για θέματα πολιτισμικής κληρονομιάς «Patrimonio Joven». Η ελληνική αποστολή θα φιλοξενηθεί στο Universitary Residence Francisco Tomαs y Valiente, που βρίσκεται στο Τολέδο, και η επίσημη γλώσσα είναι η Ισπανική.

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ, οι μαθητές θα επισκεφθούν μνημεία πολιτισμικής κληρονομιάς της Ισπανίας και θα συμμετάσχουν σε ομάδες εργασίας, όπου θα συζητήσουν σχετικά θέματα. Κατά την έναρξη των εργασιών, οι Έλληνες μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ένα βίντεο με θέμα την πολιτισμική κληρονομιά της Ελλάδος και τους τρόπους με τους οποίους οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ έρχονται σε επαφή με αυτή.

Τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ είναι μέλος των συνεργαζομένων σχολείων AspNet UNESCO. Μάλιστα, το 2012 διοργάνωσαν το 12ο μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Λυκείων Αττικής του Προγράμματος συνεργαζομένων σχολείων AspNet UNESCO, και έχουν θέσει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του 15ου Μαθητικού Συμποσίου, που προγραμματίζεται για το τέλος Φεβρουαρίου 2015.

Τέλος, δύο εκπαιδευτικά προγράμματα των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ, οι «Βιβλιοδρομίες» και το «Ανοιχτό Δημιουργικό Σχολείο» έχουν τεθεί εδώ και καιρό υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Ξένη δημοσίευση

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024