Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
15ο μαθητικό συμπόσιο ASPnet UNESCO

15ο μαθητικό συμπόσιο ASPnet UNESCO

Τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα θα φιλοξενήσουν στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2015 το ΙΕ΄Μαθητικό συμπόσιο του Δικτύου Λυκείων Αττικής του Προγράμματος Συνεργαζόμενων σχολείων ASPnet Unesco. To θέμα του Συμποσίου είναι «Η Εκπαίδευση ως μέσο Κοινωνικής Συνοχής».

Τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα θα φιλοξενήσουν στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2015 το ΙΕ΄Μαθητικό συμπόσιο του Δικτύου Λυκείων Αττικής του Προγράμματος Συνεργαζόμενων σχολείων ASPnet Unesco. To θέμα του Συμποσίου είναι «Η Εκπαίδευση ως μέσο Κοινωνικής Συνοχής».

Στο Συμπόσιο θα λάβουν μέρος 250 περίπου μαθητές και μαθήτριες Λυκείου από 22 ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της Αττικής.

Στο πρώτο μέρος, οι μαθητές των σχολείων θα παρουσιάσουν ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που άπτεται της βασικής θεματικής του Συμποσίου.

Στο δεύτερο μέρος, οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες, συνεδριάζουν, συζητώντας το βασικό θέμα και τα υποθέματα του Συμποσίου και τη δεύτερη ημέρα θέτουν τα πορίσματά τους στην Ολομέλεια προς επικύρωση.
Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου θα υπάρξει και παράλληλη καλλιτεχνική έκθεση με πίνακες ζωγραφικής που δημιούργησαν οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν.

Στο τέλος της δεύτερης ημέρας απονέμονται τα διπλώματα συμμετοχής στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς που έλαβαν μέρος στο Συμπόσιο.

Το Συμπόσιο θα τιμήσουν με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, κα Αικ. Τζιτζικώστα, η Αναπληρώτρια Εθνική Συντονίστρια ASPnet Ελλάδος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Βέρα Δηλάρη και ο Συντονιστής Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου, κος Παύλος Δαπόλας.

Χορηγοί του Συμποσίου είναι οι εταιρείες Samsung και ProParty, ενώ η διοργάνωση υποστηρίζεται από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την έναρξη του Συμποσίου και το Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα.

Υπεύθυνος καθηγητής UNESCO των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ, είναι ο Διευθυντής της Γραμματείας Έρευνας και Ανάπτυξης, δρ Βασίλης Ξυράφας, ενώ τη διοργάνωση του Συμποσίου έχει αναλάβει ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ, κος Βασίλης Παπαλυμπέρης.

Ξένη δημοσίευση

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024