Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ψυχοεκπαίδευση και Αυτοαποτελεσματικότητα» Εκπαιδευτικά σεμινάρια του τμήματος Ψυχολογίας του IST

«Ψυχοεκπαίδευση και Αυτοαποτελεσματικότητα» Εκπαιδευτικά σεμινάρια του τμήματος Ψυχολογίας του IST

Το τμήμα Ψυχολογίας του IST διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια με τίτλο: «Ψυχοεκπαίδευση και Αυτοαποτελεσματικότητα», τα οποία θα διεξαχθούν από 15-19 Ιουνίου 2015, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου, Πειραιώς 72, Μοσχάτο.

Το τμήμα Ψυχολογίας του IST διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια με τίτλο: «Ψυχοεκπαίδευση και Αυτοαποτελεσματικότητα», τα οποία θα διεξαχθούν από 15-19 Ιουνίου 2015, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου, Πειραιώς 72, Μοσχάτο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν θεωρητικές γνώσεις αλλά και βιωματικές εφαρμογές σε θέματα που αφορούν στην αυτογνωσία, στις διαταραχές άγχους, στη διαχείριση θυμού, στη διεκδικητικότητα στον επαγγελματικό χώρο και στην εφαρμογή της συνειδητότητας (mindfulness) στα πλαίσια της ψυχολογίας.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες. Τα οφέλη από την παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι σημαντικά για κάθε φοιτητή ή επαγγελματία των ανθρωπιστικών επιστημών, αλλά και για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τα θέματα ψυχοεκπαίδευσης και ενίσχυσης των ατομικών του δεξιοτήτων με στόχο τη βέλτιστη λειτουργικότητα στην καθημερινότητα.

Πρόγραμμα:

  • Το Άγχος και η Διαχείρισή του
    Δευτέρα 15/06, 17:00-19:00

    Εισηγήτρια: Δρ. Χαρά Τσέκου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Το άγχος έχει σοβαρές συνέπειες στη ζωή του ατόμου, οι οποίες εκτείνονται σε βιολογικό, ψυχολογικό και κοινωνικό επίπεδο. Η αποτελεσματική διαχείριση του άγχους με τη χρήση ψυχοθεραπευτικών μεθόδων συμβάλλει στην αντιμετώπιση πολλών σωματικών και ψυχικών δυσκολιών. Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση σχετικά με τη φύση του άγχους και του στρες και η εκπαίδευση στις κυριότερες στρατηγικές και τεχνικές διαχείρισής του.

  • Διαχείριση θυμού
    Tρίτη 16/06, 17:00-19:00

    Εισηγήτρια: Ελευθερία Μουστάκα, MSc. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Μέλος του Συλλόγου Κλινικών Ψυχολόγων Ελλάδας

Ο θυμός αποτελεί ένα από τα βασικότερα συναισθήματα που βιώνει κάθε άνθρωπος σε διάφορες περιστάσεις της ζωής του. Δυστυχώς όμως πολλές φορές καταλήγει να εκφράζεται με λανθασμένο τρόπο και κατά συνέπεια δημιουργούνται πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά του. Οι συμμετέχοντες μέσα από το σεμινάριο αυτό θα μάθουν να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα (γνωστικά, συναισθηματικά, σωματικά) του θυμού και τους διαφορετικούς τύπους του θυμού. Θα εξασκηθούν μέσα από βιωματικές ασκήσεις και εξειδικευμένες τεχνικές στην αποτελεσματική διαχείριση του θυμού.

  • Πώς να Διαχειριστείς την Ηθική Παρενόχληση στο Χώρο Εργασίας
    Tετάρτη 17/06, 17:00-21:00

    Εισηγήτρια: Δρ. Άννα Πολεμικού, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν περίπου το ένα τρίτο της ζωής τους στον χώρο εργασίας τους, δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι η εργασιακή απασχόληση αποτελεί σημαντική παράμετρο της καθημερινότητας των ανθρώπων κατά την ενηλικίωσή τους. Μέσα στο ευρύτερο ανταγωνιστικό κλίμα της σύγχρονης εποχής, παρατηρείται έξαρση των φαινομένων του εργασιακού εκφοβισμού και της ηθικής παρενόχλησης. Ο εργαζόμενος συχνά καλείται να εργαστεί μέσα σε πλαίσια όπου ευδοκιμούν οι προστριβές, οι αντιπαραθέσεις, οι συγκρούσεις, και η περιθωριοποίηση, συνθέτοντας από δυσφορικά έως και τοξικά εργασιακά περιβάλλοντα. Η αναγνώριση των εκφάνσεων του εργασιακού εκφοβισμού και της διαχείρισής του αφορά σε κάθε άτομο που εμπλέκεται στην αγορά εργασίας και αποτελεί παρακαταθήκη διασφάλισης της ψυχικής και σωματικής του υγείας καθώς και της προσωπικής και επαγγελματικής του ευημερίας.

  • -Άτομο και ταυτότητα – Ποιοι ____________ είμαστε;
    Πέμπτη 18/06, 17:00 – 21:00

    Α. νομίζουμε ότι
    Β. δείχνουμε ότι
    Γ. θα θέλαμε να
    Εισηγητής: Δρ. Ερρίκος Βασιλικός, Κοινωνικός Ψυχολόγος

Πώς αναπτύσσουμε αίσθηση εαυτού; Πώς συμβάλλει αυτή η αίσθηση εαυτού να αντιληφθούμε τη θέση μας στον κόσμο και πόσο συνδέεται με το γεγονός ότι είμαστε κοινωνικά όντα; Κατά πόσο τείνουμε να ασκούμε έλεγχο στο πώς μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι και πώς επιδρά αυτό στη δυνατότητά μας να επιφέρουμε επιθυμητά αποτελέσματα στο κοινωνικό μας περιβάλλον; Κατά πόσο έχουμε την τάση να συνθέτουμε μια συνεκτική αυτοβιογραφία, πως αφηγούμαστε την ιστορία μας και πώς συνδέεται αυτή με τα παραπάνω;

  • Mindfulness – Ενσυνειδητότητα
    Παρασκευή 19/06, 17:00-19:00

    Εισηγήτρια: Ελευθερία Μουστάκα, MSc, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Τα τελευταία χρόνια τα οφέλη της ενσυνειδητότητας καταγράφονται ερευνητικά όχι μόνο στη θεραπεία των ψυχικών παθήσεων αλλά και στη διαχείριση της καθημερινή μας ζωής. Με τη βοήθεια της ενσυνειδητότητας το άτομο μαθαίνει να διατηρεί την ψυχική του ισορροπία σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο και αναπτύσσει τις κατάλληλες δεξιότητες για να εστιάζει στο «εδώ και τώρα». Μέσα από το εισαγωγικό αυτό σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν την προσέγγιση της ενσυνειδητότητας (mindfulness) και θα εξασκηθούν μέσω βιωματικών ασκήσεων.

Κόστος συμμετοχής:

­ 180 € συνολική παρακολούθηση
­ 40 € μεμονωμένη παρακολούθηση
­ 50% έκπτωση στους φοιτητές του IST

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Δήλωσε συμμετοχή στο: 210 4822222, μέχρι την Παρασκευή 12 Ιουνίου.

Ξένη δημοσίευση

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024