Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Και στους εισακτέους του 2011 επεκτείνεται το δικαίωμα μετεγγραφής

Και στους εισακτέους του 2011 επεκτείνεται το δικαίωμα μετεγγραφής

Για επέκταση των μετεγγραφών φοιτητών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ και στους εισακτέους του 2011 έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος. «Επαναφέραμε τον θεσμό των μετεγγραφών ακριβώς γιατί βρισκόμαστε σε μία περίοδο, όπου οι ελληνικές οικογένειες αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες δυσκολίες» είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Για επέκταση των μετεγγραφών φοιτητών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ και στους εισακτέους του 2011 έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος. «Επαναφέραμε τον θεσμό των μετεγγραφών ακριβώς γιατί βρισκόμαστε σε μία περίοδο, όπου οι ελληνικές οικογένειες αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες δυσκολίες. Με αυτό τον τρόπο θέλαμε, βάζοντας μία σειρά από κριτήρια, να αντιμετωπίσουμε σειρά προβλημάτων» είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Μέσα στον Απρίλιο έληξε η διαδικασία και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, έγινε η επεξεργασία των στοιχείων. Να σας πω ότι είχαμε 4.604 αιτήσεις, πολύ κάτω από το 10% του συνόλου των εισακτέων του 2012. Ακριβώς, λοιπόν, επειδή δεν έχουμε υπερβεί το 10%, μπορούμε να επεκτείνουμε το μέτρο και για τους εισακτέους του 2011. Επειδή δεν θέλαμε να κάνουμε τις μετεγγραφές εν μέσω του εαρινού εξαμήνου, αυτοί που θα μετεγγραφούν θα πάνε στο νέο ίδρυμα τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στις πανελλαδικές εξετάσεις, σημειώνοντας ότι οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε τέσσερα αντί σε έξι μαθήματα για να μην δοκιμάζονται οι αντοχές, αλλά οι γνώσεις των μαθητών.

«Αυτήν τη στιγμή» τόνισε «υπάρχει ένα επεξεργασμένο πρόγραμμα για την αναμόρφωση του λυκείου και του τεχνολογικού λυκείου, το οποίο είναι απόρροια του πενταετούς εθνικού διαλόγου. Έχουμε, ήδη, κάνει μία συζήτηση με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, η οποία θα εντατικοποιηθεί και θα ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα, ούτως ώστε ένα σχέδιο νόμου να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Ιούνιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024