Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι πρώτοι των πρώτων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις

Οι πρώτοι των πρώτων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις

«Οι εξετάσεις χρειάζονται συστηματικό διάβασμα, πίστη στις δυνατότητές σου και ηρεμία» λέει στο Βήμα η Γεωργία Τσατσάνη, η οποία συγκέντρωσε 18177 μόρια και μπήκε πρώτη των πρώτων στην Ιατρική Σχολή Πατρών. Ο Φώτης Σιούταρης πέρασε δεύτερος στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συγκεντρώνοντας 19642 μόρια. «Είμαι πολύ χαρούμενος για τα τελικά αποτελέσματα, θεωρώ ότι η προσπάθειά μου απέδωσε τα μέγιστα».

«Οι εξετάσεις χρειάζονται συστηματικό διάβασμα, πίστη στις δυνατότητές σου και ηρεμία» λέει στο Βήμα η Γεωργία Τσατσάνη, η οποία συγκέντρωσε 18177 μόρια και μπήκε πρώτη των πρώτων στην Ιατρική Σχολή Πατρών.

«Με ενδιέφερε από μικρή ο χώρος της Ιατρικής και της έρευνας, οπότε η εισαγωγή μου στην σχολή των Πατρών ήταν ένα όνειρο ζωής. Ακόμα δηλαδή δεν το έχω πιστέψει, αλλά νομίζω ότι με τον καιρό θα το συνειδητοποιήσω».

Μπορεί βέβαια ως πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό της να είχε δηλώσει το αντίστοιχο τμήμα των Αθηνών, όμως η Γεωργία δεν θα είναι μόνη της στην Πάτρα. «Ευτυχώς στην Πάτρα σπουδάζει και η αδερφή μου, η οποία θα με βοηθήσει να εγκλιματισθώ γρήγορα στο νέο περιβάλλον».

Ο Φώτης Σιούταρης πέρασε δεύτερος στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συγκεντρώνοντας 19642 μόρια. «Είμαι πολύ χαρούμενος για τα τελικά αποτελέσματα, θεωρώ ότι η προσπάθεια μου απέδωσε τα μέγιστα. Το συγκεκριμένο τμήμα ήταν η πρώτη μου επιλογή. Με ενδιέφερε πολύ ο προγραμματισμός και θεωρώ ότι ακόμα υπάρχει δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης στο συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο» λέει.

Όπως εξηγεί ο Φώτης, τα φετινά θέματα ήταν ιδιαίτερα δύσκολα και έπρεπε να είσαι αρκετά προετοιμασμένος για να τα λύσεις. «Πριν την ανακοίνωση των βαθμολογιών δεν περίμενα ότι θα πετύχω τον στόχο μου, να μπω δηλαδή στο Πολυτεχνείο, αλλά έπειτα συνειδητοποίησα την επιτυχία μου αυτή» σημειώνει.

Όσον αφορά το θέμα της επιλογής συγκεκριμένης πόλης φοίτησης, ο Φώτης Σιούταρης δηλώνει «Το σκεφτόμουν μόνος μου, να δηλώσω σχολές εντός Αθηνών, για να μην επιβαρύνω οικονομικά την οικογένεια μου, όμως οι γονείς μου με προέτρεψαν να δηλώσω σχολή σε όποια πόλη θέλω. Η τελική επιλογή ήταν όμως δική μου».

Δεύτερος σε σειρά κατάταξης μπήκε και ο Γιάννης Τζανακάκης στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Υπολογιστών στα Χανιά. Συγκεντρώνοντας 18.380 μόρια ο μαθητής της τεχνολογικής κατεύθυνσης του 1ο γενικού λυκείου στο Ελληνικό αισθάνεται πλέον ανακουφισμένος από το βάρος των εξετάσεων, παραμένοντας ταυτόχρονα αισιόδοξος για το μέλλον του, όσον αφορά την επαγγελματική του αποκατάσταση.

«Πρόκειται για μια σχολή, η οποία καλύπτει μεγάλο φάσμα ειδικοτήτων, παρέχοντας ταυτόχρονα στους αποφοίτους της ευκαιρίες και διεξόδους» δηλώνει, συμπληρώνοντας πως «παρόλο που οι φετινές εξετάσεις ήταν ιδιαίτερα απαιτητικές, ήξερα ότι έχω γράψει αρκετά καλά, άλλα όχι τόσο ώστε να μπω δεύτερος στο τμήμα μου».

Βέβαια ο Γιάννης θα πρέπει να ταξιδέψει μέχρι τα Χανιά για να παρακολουθήσει τα μαθήματα, γεγονός που δεν τον προβληματίζει μιας και κατάγεται από εκεί. «Αρχικά είχα δηλώσει το αντίστοιχο τμήμα στην Αθήνα, για να είμαι κοντά στην οικογένεια μου, όμως δεν τα κατάφερα. Βέβαια δεν στεναχωριέμαι γιατί πέρασα στο τμήμα της Κρήτης, εκεί απ’ όπου κατάγομαι. Οπότε θα είμαι και κοντά σε συγγενείς» καταλήγει.

Από τους πρώτους εισήχθη στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Υπολογιστών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ο Ηλίας Ζέρβας με αριθμό μορίων 19235. «Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν παρά τα δύσκολα φετινά θέματα και πέτυχα την πρώτη μου επιλογή. Πριν την ανακοίνωση των βάσεων είχα εξετάσει και το ενδεχόμενο του να φύγω για σπουδές στην Αμερική, με υποτροφία» δηλώνει συμπληρώνοντας «βέβαια, είχα κερδίσει και υποτροφίες για δύο αμερικανικά πανεπιστήμια, οι οποίες όμως δεν κάλυπταν το 100% των διδάκτρων».

Με την ανακοίνωση των βάσεων όμως ο Ηλίας αποφάσισε να επιλέξει το τμήμα του Πολυτεχνείου τελικά. Όσον αφορά το αν τελικά υπάρχει μυστικό επιτυχίας για τις πανελλαδικές ο Ηλίας εξηγεί πως «δεν αρκεί κανείς να είναι κλεισμένος μέσα στο σπίτι και να διαβάζει συνεχώς, θα πρέπει να ξεκουράζεται και να ανακτά τις δυνάμεις τους ώστε να ανταποκριθεί τελικά στις εξετάσεις». Στάση την οποία υιοθέτησε και ο ίδιος, ο οποίος έβρισκε σχεδόν καθημερινά χρόνο ώστε να μπορεί να ασχολείται με τον στίβο και να εκτονώνει την πίεση και το άγχος στο τερέν του σταδίου.

Την δεκάδα στο τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ συμπληρώνει ο Πέτρος Ηλιάδης, μαθητής της θετικής κατεύθυνσης στο 5ο λύκειο Γλυφάδας. «Συγκέντρωσα 18408 μόρια και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος. Γιατί κατά την διάρκεια των εξετάσεων αγχώθηκα στα μαθήματα κατεύθυνσης. Είχα προετοιμαστεί πολύ και όταν είδα τα θέματα δεν τα περίμενα» δηλώνει ο Πέτρος, εξηγώντας πως η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη με θέματα που δεν άφηναν περιθώριο στους υποψήφιους να συγκεντρωθούν και να λύσουν τα θέματα.

Σε αρκετή καλή θέση βρέθηκε και η Λυδία Πετροπούλου, η οποία εισήχθη 24η στο τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. «Δούλεψα πάρα πολύ όλη την χρονιά και κατά την διάρκεια της Β’ λυκείου και τελικά τα κατάφερα με πολύ υπομονή, ελπίδα, πίστη και δύναμη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», δηλώνει η Λυδία.

«Από μικρή με ενδιέφεραν τα πιο θεωρητικά μαθήματα και ήθελά να σπουδάσω στο τμήμα αυτό».

«Όλες οι επιλογές μου στο μηχανογραφικό ήταν στην Αθήνα, για αυτό κουράστηκα πολύ, ώστε να καταφέρω να «μαζέψω» όσο το δυνατόν περισσότερα μόρια» δηλώνει η Λυδία. «Όταν σπουδάζεις στην πόλη σου είναι πολύ πιο εύκολο, γιατί εξοικονομείς χρήματα, τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για προσωπικής σου χρήση, χωρίς να επιβαρύνεις τον οικογενειακό προϋπολογισμό» καταλήγει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024