Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ξεκλείδωσε η Τράπεζα Θεμάτων για τους μαθητές της Α’ Λυκείου

Τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τις απαιτήσεις της Τράπεζας Θεμάτων έχουν από τη Δευτέρα οι μαθητές της Α' Λυκείου, καθώς δημοσιοποιούνται από 250 έως 500 θέματα, ανάλογα με το μάθημα και τον τύπο λυκείου. Υπενθυμίζεται ότι το 50% ερωτήσεων στις εξετάσεις θα προέρχεται από αυτή την Τράπεζα.

Τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τις απαιτήσεις της Τράπεζας Θεμάτων έχουν από τη Δευτέρα οι μαθητές της Α’ Λυκείου, καθώς δημοσιοποιούνται από 250 έως 500 θέματα, ανάλογα με το μάθημα και τον τύπο λυκείου.

Υπενθυμίζεται ότι το 50% ερωτήσεων στις εξετάσεις θα προέρχεται από αυτή την Τράπεζα. Ο νέος θεσμός δεν θα εφαρμοστεί στα Εκκλησιαστικά Λύκεια, στα Λύκεια Ειδικής Αγωγής, στα λύκεια μειονοτικών σχολείων και Ιεροδιδασκαλείων, καθώς και στα ελληνικά λύκεια του εξωτερικού.

Η δημοσιοποίηση των θεμάτων της Τράπεζας για την Α’ Λυκείου γίνεται μέσω της ιστοσελίδας http://exams-repo.cti.gr, η οποία είναι προσβάσιμη σε όλους.

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα εμπλουτισθεί και με νέα θέματα για το σχολικό έτος 2014-2015 (όσον αφορά την Α΄ Λυκείου), ενώ θα αναρτηθούν και τα θέματα για τη Β΄ Τάξη.

Tην ημέρα των εξετάσεων ο διευθυντής και οι διδάσκοντες θα κληρώνουν (δύο ώρες πριν την έναρξη της εξέτασης) το 50% των θεμάτων.

Ειδικά για φέτος προβλέπεται επιπλέον κλήρωση, σε περίπτωση που ένα θέμα δεν είχε διδαχθεί σε συγκεκριμένο σχολείο για απόλυτα αιτιολογημένους λόγους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024