Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εξετάσεις 2014 - Γ Λυκείου - Παρασκευή 06/06/2014 - Ανάπτυξη Εφαρμογών Κατεύθυνσης

Εξετάσεις 2014 – Γ Λυκείου – Παρασκευή 06/06/2014 – Ανάπτυξη Εφαρμογών Κατεύθυνσης

Δείτε τις ερωτήσεις του μαθήματος (pdf) Δείτε τις απαντήσεις του μαθήματος (pdf) Σημείωση Η ομάδα καθηγητών πληροφορικής του φροντιστηριακού οργανισμού Ορίζοντες σχετικά με το θέμα Α1.2 ανακοινώνει τα εξής: Η διατύπωση της πρότασης όπως ακριβώς δόθηκε είναι απροσδιόριστη και ασαφής. Είναι απλά μία μεμονωμένη πρόταση του βιβλίου, που εκεί όμως συνδέεται με το προηγούμενο παράδειγμα […]


Δείτε τις ερωτήσεις του μαθήματος (pdf)

Δείτε τις απαντήσεις του μαθήματος (pdf)


Σημείωση

Η ομάδα καθηγητών πληροφορικής του φροντιστηριακού οργανισμού Ορίζοντες σχετικά με το θέμα Α1.2 ανακοινώνει τα εξής:

Η διατύπωση της πρότασης όπως ακριβώς δόθηκε είναι απροσδιόριστη και ασαφής. Είναι απλά μία μεμονωμένη πρόταση του βιβλίου, που εκεί όμως συνδέεται με το προηγούμενο παράδειγμα του κεφαλαίου της αναζήτησης. Συγκεκριμένα το βιβλίο αναφέρει: «Από το προηγούμενο παράδειγμα έγινε σαφές ότι σκοπός της αναζήτησης είναι να διευκολυνθεί στη συνέχεια η αναζήτηση των στοιχείων του ταξινομημένου πίνακα». Με βάση λοιπόν το συγκεκριμένο παράδειγμα, η ταξινόμηση όντως διευκόλυνε την αναζήτηση, δεν είναι όμως αυτός ο σκοπός ή πιο σωστά ο μοναδικός ή πρωταρχικός σκοπός που χρησιμοποιούμε την διαδικασία ταξινόμησης σε ένα πίνακα. Η ταξινόμηση αρκετές φορές γίνεται ώστε απλά να διατάξουμε και να εμφανίσουμε τα στοιχεία ενός πίνακα σε αύξουσα ή φθίνουσα σειρά, χωρίς να συνδέεται καν με την αναζήτηση. Η ερώτηση θα έπρεπε να διατυπωθεί διαφορετικά όπως: 1. Ένας από τους σκοπούς της ταξινόμησης είναι να… (σωστό) 2. Μοναδικός σκοπός της ταξινόμησης είναι να… (λάθος) ώστε οι μαθητές να μπορούν να απαντήσουν με βάση όσα ξέρουν και όχι αν απλά παπαγάλισαν μία μεμονωμένη πρόταση του σχολικού βιβλίου.

Επομένως, η δική μας εκτίμηση είναι ότι όπως διατυπώθηκε η πρόταση είναι λάθος ανεξάρτητα αν με βάση το σχολικό βιβλίο κριθεί σωστό.

Επιμέλεια:
Η Ομάδα Καθηγητών Πληροφορικής Ε.Ο. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»


in.gr

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024