Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι απαντήσεις στα Αρχαία Ελληνικά και στα Μαθηματικά

Οι απαντήσεις στα Αρχαία Ελληνικά και στα Μαθηματικά

Βατά χαρακτηρίζονται σε γενικές γραμμές τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης. Αναμενόμενα τα θέματα στα Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. Δείτε τα θέματα. Το in.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Ορόσημο  μεταδίδει τις απαντήσεις.

Στα Αρχαία Ελληνικά (Θεωρητική Κατεύθυνση) και στα Μαθηματικά (Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση) εξετάζονται οι περίπου 105.000 υποψήφιοι που διεκδικούν μια από τις 68.345 θέσεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε γενικές γραμμές τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά χαρακτηρίζονται βατά. Στο διδαγμένο κείμενο ζητούνται τρεις ερμηνευτικές παρατηρήσεις και η φετινή πρωτοτυπία είναι ότι η ερώτηση στην εισαγωγή είναι του τύπου «Σωστό-Λάθος» και στην λεξιλογική παρατήρηση δίνονται λέξεις της Αρχαίας Ελληνικής, για να βρεθούν οι ομόρριζές τους στο πρωτότυπο κείμενο.

Η μετάφραση του αδίδακτου κειμένου απαιτεί σε κάποια σημεία ελεύθερη απόδοση, κάτι που συνηθίζεται στον Θουκυδίδη, αλλά μάλλον θα δυσκολέψει τους υποψηφίους, όπως εκτιμούν εκπαιδευτικοί από τα φροντιστήρια Ορόσημο.

Οι γραμματικές παρατηρήσεις είναι βατές. Τέλος, στα συντακτικά προσοχή χρειάζεται το δεύτερο σκέλος, καθώς ζητούνται όλοι οι δυνατοί τρόποι για μεταφορά της Οριστικής σε Πλάγιο Λόγο.

Αναμενόμενα χαρακτηρίζονται τα θέματα στα Μαθηματικά. Ωστόσο ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις λεπτομέρειες του Γ’ και Δ’ θέματος. Κρίνονται περίπου στον ίδιο βαθμό δυσκολίας με τα θέματα του 2014.

Τα δύο μαθήματα θεωρούνται βαρόμετρο για τη διαμόρφωση των βάσεων, για τις οποίες η εκτίμηση είναι ότι θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ή και πτωτικά δεδομένης της δυσκολίας των θεμάτων στα μαθήματα που έχουν εξεταστεί έως σήμερα.

Οι υποψήφιοι θα ξανακαθίσουν στα θρανία την Τετάρτη για να διαγωνιστούν σε Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 2 Ιουνίου με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024