Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεταπτυχιακό στην Ολλανδία

Μεταπτυχιακό στην Ολλανδία

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η Ολλανδία είναι μία χώρα της ΕΕ με παγκοσμίως αναγνωρισμένη φήμη όσον αφορά την Ανώτατη Εκπαίδευση και μακρά ακαδημαϊκή παράδοση (το πρώτο πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 1575). Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ολλανδίας χρηματοδοτούνται από το κράτος, ενώ το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Επιστημών της χώρας είναι υπεύθυνο για την νομοθεσία που αφορά το εκπαιδευτικό […]

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Ολλανδία είναι μία χώρα της ΕΕ με παγκοσμίως αναγνωρισμένη φήμη όσον αφορά την Ανώτατη Εκπαίδευση και μακρά ακαδημαϊκή παράδοση (το πρώτο πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 1575). Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ολλανδίας χρηματοδοτούνται από το κράτος, ενώ το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Επιστημών της χώρας είναι υπεύθυνο για την νομοθεσία που αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα. Εξαιρώντας της Αγγλόφωνες χώρες, η Ολλανδία είναι η χώρα που χρησιμοποιεί περισσότερο την αγγλική γλώσσα στην Ευρώπη, καθώς περίπου το 95% των Ολλανδών την μιλούν.

Η Ολλανδία είναι η πρώτη μη-αγγλόφωνη χώρα που προσφέρει μαθήματα στα Αγγλικά. Όλα τα ανώτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα προσφέρουν στο σύνολό τους 1.462 διεθνή προγράμματα και μαθήματα, τα 1.455 εκ των οποίων διδάσκονται στα Αγγλικά. Αυτό και μόνο καθιστά την Ολλανδία πρωτοπόρο στον χώρο της εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με στατιστικές, εκείνοι που επιλέγουν την Ολλανδία για τις σπουδές τους, απορροφώνται και ενσωματώνονται πολύ πιο εύκολα και γρήγορα στις διεθνείς αγορές εργασίας, ενώ σύμφωνα με το Times Higher Education Supplement, 11 πανεπιστήμια της χώρας συγκαταλέγονται ανάμεσα στα 200 καλύτερα του κόσμου. Η Ολλανδία έχει επίσης κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση με το καινοτόμο της πρόγραμμα «Problem-Based Learning System», που εκπαιδεύει τους φοιτητές να αναλύουν και να επιλύουν πρακτικά προβλήματα, προσδίδοντας έμφαση στην ανεξάρτητη μελέτη και την αυτοπειθαρχία.

Τέλος, το ολλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι διαδραστικό και επικεντρώνεται στην ομαδική δουλειά, κάτι που διευκολύνει πολύ την επικοινωνία μεταξύ των φοιτητών.

Η ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Το ακαδημαϊκό εκπαιδευτικό σύστημα της Ολλανδίας βασίζεται σε τρεις τύπους ιδρυμάτων:

1. Τα Πανεπιστήμια (Universiteiten/Universities): υπάρχουν 14 Πανεπιστήμια (συμπεριλαμβανομένου και του Open University) που προσφέρουν προγράμματα σπουδών έρευνας και απονέμουν τίτλους «master» και «doctoraat» (ο υψηλότερος ακαδημαϊκός τίτλος που απονέμεται και είναι αντίστοιχος του Ph.D). Τα ερευνητικά πανεπιστήμια επικεντρώνονται στην ανεξάρτητη πρακτική της ερευνητικής εργασίας, σε ακαδημαϊκό ή επαγγελματικό περιβάλλον

2. Τα Ιδρύματα επαγγελματικής εκπαίδευσης (hogescholen): πάνω από 50 ιδρύματα προσφέρουν προγράμματα επαγγελματικής κατεύθυνσης (career-oriented) και απονέμουν τίτλους «bachelor» και «master» (σε συνεργασία με ξένα πανεπιστήμια).

3. Τα Ινστιτούτα Διεθνούς Εκπαίδευσης (Institutes of International Education): 15 ειδικευμένα ιδρύματα προσφέρουν προγράμματα σπουδών αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα, κυρίως σε επίπεδο master και σπανιότερα σε επίπεδο σπουδών που οδηγεί σε απονομή «doctoraat» ή PhD.

Υπάρχουν άλλα 25 ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης που είναι επίσημα αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Παιδείας της Ολλανδίας, τα οποία λειτουργούν αυτόνομα χωρίς τη βασική κρατική επιχορήγηση. Προσφέρουν full-time προγράμματα σπουδών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ Ή ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Ξένοι φοιτητές μπορούν να συμμετέχουν σε προγράμματα σπουδών που διδάσκονται στα Ολλανδικά, εφόσον γνωρίζουν τη γλώσσα. Στα περισσότερα πανεπιστήμια απαιτείται η επιτυχία σε τεστ Ολλανδικής γλώσσας για την εισαγωγή σε πρόγραμμα σπουδών. Δυνατότητα εκμάθησης της γλώσσας υπάρχει μέσω υπηρεσιών των Πανεπιστημίων (Dutch language Centres) σε ξένους φοιτητές. Σχετική λίστα θα βρείτε στο Γραφείο Διασύνδεσης. Στην Ελλάδα οργανώνονται μαθήματα Ολλανδικής γλώσσας από:

1. το Ολλανδικό Ινστιτούτο της Αθήνας ΝΙΑ (Νetherlands Institute at Athens).

2. από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε στην Ολλανδική Πρεσβεία).

Master:Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε ένα ερευνητικό πανεπιστήμιο απαιτεί 1ετή, 2ετή ή και 3ετή φοίτηση (60-180 credits). Οι απόφοιτοι λαμβάνουν Master of Arts ή Master of Science.
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ενός πανεπιστημίου εφαρμοσμένων επιστημών απαιτεί την ολοκλήρωση 60-120 credits. Οι απόφοιτοι λαμβάνουν το πτυχίο που φέρει την ονομασία του αντίστοιχου πεδίου σπουδών (για παράδειγμα Master Αρχιτεκτονικής).

PhD: Στην Ολλανδία τα διδακτορικά προσφέρονται μόνο από ερευνητικά πανεπιστήμια, τα οποία και δέχονται φοιτητές ανάλογα με τα κενά που υπάρχουν. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα διδακτορικά στην Ολλανδία από την ιστοσελίδα www.Euraxess.nl. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται σε μορφή διατριβής («proefschrift»), την οποία υποστηρίζει ο υποψήφιος («promovendus») σε επιτροπή καθηγητών του Πανεπιστημίου. Η διατριβή μπορεί συνταχθεί στην ολλανδική, αγγλική, γαλλική ή γερμανική γλώσσα.

Πληροφορίες για υπάρχουσες θέσεις διδακτόρων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.academictransfer.org/org

Εκτός από τα προγράμματα σπουδών που διδάσκονται στην Ολλανδική γλώσσα, προσφέρονται αγγλόφωνα προγράμματα σπουδών, μέσω των τριών κατηγοριών ιδρυμάτων που αναφέρθηκαν στην προηγούμενη παράγραφο. H Διεθνής Εκπαίδευση (ΔE) σχεδιάστηκε κυρίως για υποψήφιους ξένους φοιτητές μεταπτυχιακού επιπέδου. Τα περισσότερα προγράμματα ΔE είναι σε αντικείμενα στα οποία η Ολλανδία κατέχει πρωταρχικό ρόλο παγκοσμίως. Τα πιο γνωστά από αυτά αφορούν το management, την επιστήμη του πολιτικού μηχανικού, τις αγροτικές επιστήμες, την ιατρική και τις τέχνες. Συνολικά πάνω από 1000 προγράμματα σπουδών Διεθνούς Εκπαίδευσης προσφέρονται από τα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης σε επίπεδο προπτυχιακό, μεταπτυχιακό ή σε μορφή σεμιναρίων. Από αυτά περίπου 100 προγράμματα σπουδών, σε αντικείμενα επιστημών μηχανικού, θετικών επιστημών και επιστημών management, προσφέρονται σε επίπεδο «master». Μερικά Ινστιτούτα Διεθνούς Εκπαίδευσης συνεργάζονται με Πανεπιστήμια για την διεξαγωγή προγραμμάτων διδακτορικού, εφόσον ο φοιτητής τελειώσει πρόγραμμα «master».

ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Κάθε πανεπιστήμιο θέτει τις δικές του προϋποθέσεις για την αποδοχή υποψηφίων. Αυτές διαφοροποιούνται ανάλογα με το πρόγραμμα που προσφέρεται, τον αριθμό των αιτήσεων που γίνονται δεκτές για κάθε πρόγραμμα, καθώς και το συγκριτικό επίπεδο των αιτούντων. Τα ειδικά κριτήρια πρέπει να αναζητηθούν για κάθε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών ξεχωριστά.

Απαραίτητος είναι ο βασικός τίτλος σπουδών που πρέπει να αντιστοιχεί τουλάχιστον σε προπτυχιακό πρόγραμμα Bachelor’s διάρκειας 3-4 χρόνων. Πέρα από το βασικό τίτλο σπουδών σε σχετικό αντικείμενο με το πρόγραμμα του μεταπτυχιακού για το οποίο επιδιώκεται η εισαγωγή, το απαραίτητο προσόν για τα προγράμματα ΔΕ είναι η καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Αποδεικτικά γλωσσομάθειας που δέχονται τα Ολλανδικά Πανεπιστήμια είναι το TOEFL (Test of English as a Foreign Language) και το IELTS (περισσότερες πληροφορίες για το TΟEFL μπορείτε να βρείτε στο Γραφείο Διασύνδεσης ή στην ιστοσελίδαhttp://www.toefl.orgενώ για τις εξετάσεις του IELTS μπορεί ο ενδιαφερόμενος να ζητήσει πληροφορίες από το Βρετανικό Συμβούλιο ή στην ιστοσελίδαhttp://www.ielts.org). Επίσης σε αρκετά προγράμματα σπουδών, ιδιαίτερα στα σχετικά με σπουδές management, απαραίτητη θεωρείται η επαγγελματική εμπειρία.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Οι διεθνείς φοιτητές, για να γίνουν δεκτοί σε κάποιο πρόγραμμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πρέπει πρώτα να επικοινωνήσουν με το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο για να μάθουν τις προϋποθέσεις εισαγωγής. Η βασική προϋπόθεση για εισαγωγή σε προπτυχιακό είναι το απολυτήριο λυκείου ή κάποιο ισότιμο πτυχίο, ενώ για μεταπτυχιακό είναι η ύπαρξη προπτυχιακού ή ισότιμου πτυχίου. Βέβαια, σε πολύ δημοφιλείς τομείς οι θέσεις είναι περιορισμένες και ο ανταγωνισμός αρκετά υψηλός.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους φοιτητές να γνωρίζουν πολύ καλά την αγγλική γλώσσα και να έχουν περάσει τα αντίστοιχα τεστ. Τα IELTS και TOEFL είναι ευρέως αποδεκτά, αλλά τα διάφορα ιδρύματα μπορεί να απαιτήσουν και διαφορετικά τεστ. Τα ελάχιστα σκορ που απαιτούνται είναι 550 (paper based) ή 213 (computer based) για το TOEFL, ενώ για το IELTS απαιτείται βαθμολογία τουλάχιστον 6.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εκπαίδευση στην Ολλανδία δεν είναι δωρεάν, αλλά τα δίδακτρα είναι σχετικά χαμηλά σε σύγκριση με άλλες χώρες. Η ολλανδική κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να καταστήσει την εκπαίδευση προσβάσιμη σε όλους τους φοιτητές, αλλά και σε επαγγελματίες από άλλες χώρες

Τα πανεπιστήμια θέτουν συγκεκριμένη ημερομηνία μέχρι την οποία δέχονται αιτήσεις για εισαγωγή, η οποία διαφέρει από το ένα πανεπιστήμιο στο άλλο. Ο υποψήφιος πρέπει να ξεκινήσει σχετικά νωρίς (9-12 μήνες πριν την έναρξη των σπουδών του στην Ολλανδία) την διαδικασία αναζήτησης πληροφοριών και προγραμμάτων.
Μέσω της ιστοσελίδαςhttp://www.studyin.nlμπορείτε να βρείτε βάση δεδομένων των προγραμμάτων ΔΕ ανά αντικείμενο σπουδών. Επίσης μπορείτε να αναζητήσετε στο Γραφείο Διασύνδεσης το συνοπτικό οδηγό μεταπτυχιακών προγραμμάτων «Study in the Netherlands».

Για όσους ενδιαφέρονται για διδακτορικό δίπλωμα συνήθως δεν υπάρχει συγκεκριμένη προθεσμία υποβολής αίτησης εφόσον το πρόγραμμα δεν ακολουθεί το ακαδημαϊκό έτος. Θα πρέπει αρχικά, ο υποψήφιος να έχει ήδη συμφωνήσει για την διεξαγωγή έρευνας με τον καθηγητή ο οποίος θα τον επιβλέψει.

Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Για το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006, τι κόστος των περισσοτέρων προγραμμάτων κυμαίνονται από 2.200€ έως 17.000€ συνολικά για την περάτωση των μεταπτυχιακών σπουδών. Ειδικά τα προγράμματα Master στις επιστήμες μηχανικού κυμαίνονται στα 1.400€-9.000€ ανά έτος. To κόστος για ένα πρόγραμμα σε αντικείμενο management ή MBA έχει διακύμανση από 8.000€ έως 38.000 € ανά έτος, με πιο ακριβά, τα προγράμματα executive MBA. Επίσης, υπάρχει κόστος εγγραφής (registration fee) σε κάθε πρόγραμμα. Πολλά ιδρύματα έχουν ειδική πολιτική για τους ξένους φοιτητές. Λεπτομερείς πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα Γραφεία Διεθνών Σχέσεων των Πανεπιστημίων.

ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Το ποσό που θα πρέπει να υπολογίζει για έξοδα διαβίωσης ο φοιτητής κυμαίνεται από 700€ έως 900€/μήνα και περιλαμβάνει έξοδα διαμονής, φαγητό και μεταφορές. Επίσης απαραίτητη είναι η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη που κοστίζει γύρω στα 550 €/έτος. Όσον αφορά την στέγαση, τα περισσότερα πανεπιστήμια δεν διαθέτουν εστίες, οπότε οι φοιτητές νοικιάζουν δωμάτια εκτός πανεπιστημίου. Το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων κάθε πανεπιστημίου μπορεί να σας βοηθήσει στην αναζήτηση στέγης. Τέλος, οι μετακινήσεις γίνονται κυρίως με τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας με τα οποία μπορείτε να μετακινηθείτε εύκολα και γρήγορα. Κλασσική εναλλακτική στην Ολλανδία, αποτελεί το ποδήλατο, που είναι και ο φθηνότερος τρόπος μετακίνησης.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ

Το κάθε πανεπιστήμιο συνήθως έχει κτίρια διεσπαρμένα σε όλη την πόλη που εδρεύει χωρίς να διαθέτει ενιαίο χώρο πανεπιστημιούπολης. Παρ’ όλα αυτά, η κουλτούρα της φοιτητικής ζωής είναι πολύ έντονη στην Ολλανδία. Σε κάθε ίδρυμα υπάρχουν σύλλογοι φοιτητών για δραστηριότητες ακαδημαϊκού ή άλλου χαρακτήρα.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Οι βασικοί φορείς που παρέχουν υποτροφίες σε ξένους φοιτητές στην Ολλανδία είναι ο οργανισμός Nuffic (Netherlands Organization for International Cooperation in Higher Education) μέσω του προγράμματος Huygens και το κάθε Πανεπιστήμιο ξεχωριστά.

Huygens Programme

To πρόγραμμα Huygens παρέχει υποτροφίες σε ξένους φοιτητές για σπουδές ή διεξαγωγή έρευνας στην Ολλανδία, για μία περίοδο από τρεις έως και δέκα μήνες. Ο αριθμός των υποτροφιών φτάνει τις 175 περίπου ανά έτος και οι υποψήφιοι πρέπει να κατάγονται από μία από τις 52 χώρες που εξυπηρετεί το πρόγραμμα. Στις χώρες αυτές συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα. Σύμφωνα με την προκήρυξη των τελευταίων ετών μία υποτροφία του προγράμματος Huygens περιλαμβάνει:

1. Μηνιαίο επίδομα των 800 €

2. Απαλλαγή από τα κρατικά δίδακτρα του Ολλανδικού πανεπιστημίου

3. Κάλυψη ενός ταξιδιού από την χώρα προέλευσης προς την Ολλανδία και επιστροφή

4. Ιατρική ασφάλεια ύψους μέχρι 40 € μηνιαίως

5. Κάλυψη εξόδων για την έκδοση άδειας παραμονής στην Ολλανδία

6. Διάρκεια υποτροφίας: 3 – 10 μήνες

Επίσης:

1. η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την υποτροφία είναι την 1η Φεβρουαρίου στα γραφεία της Βασιλικής Ολλανδικής Πρεσβείας για σπουδές που ξεκινούν τον προσεχή Σεπτέμβριο,

2. οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν πάρει το δίπλωμα/πτυχίο των προπτυχιακών τους σπουδών έως την 1η Σεπτεμβρίου του ακαδημαϊκού έτους για το οποίο κάνουν αίτηση σπουδών,

3. πρέπει να έχουν γίνει ήδη δεκτοί σε ακαδημαϊκό/ερευνητικό ανώτατο ίδρυμα στην Ολλανδία.

Υπάρχουν και άλλα κριτήρια για την απονομή της υποτροφίας, τα οποία μπορείτε να βρείτε αναλυτικά στο Γραφείο Διασύνδεσης, στην Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Αθήνα ή στην ιστοσελίδαhttp://www.nuffic.nl/huygens/. Επειδή σε κάθε νέο ακαδημαϊκό έτος ενδέχεται να γίνονται αλλαγές στα κριτήρια ή στις προθεσμίες, ενημερωθείτε έγκαιρα κάθε φορά για την νέα προκήρυξη.

Υποτροφίες Πανεπιστημίων

Οι φοιτητές μεταπτυχιακών προγραμμάτων μπορούν να κάνουν αίτηση για υποτροφία στο πανεπιστήμιο που θα παρακολουθήσουν σπουδές. Το ποσό της υποτροφίας διαφοροποιείται ανάλογα με το ίδρυμα. Οι περισσότερες υποτροφίες απονέμονται πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα σπουδών και σπάνια αφού ξεκινήσει το ακαδημαϊκό έτος. Οι υποτροφίες πανεπιστημίων παρέχονται συνήθως βάσει ακαδημαϊκών κριτηρίων. Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο Γραφείο Διεθνών Σχέσεων ή στο δικτυακό τόπο κάθε πανεπιστημίου. Επίσης, σε μεταπτυχιακούς φοιτητές δίδονται υποτροφίες έρευνας από εταιρείες, μέσω συνεργασιών που υπάρχουν με τα πανεπιστήμια, κυρίως σε τομείς θετικών επιστημών και τεχνολογίας.

Υποτροφίες διδακτορικού

Σε πολλά πανεπιστήμια παρέχεται χρηματοδότηση, μέσω προσωρινών αμειβόμενων θέσεων ειδικά για υποψήφιους διδάκτορες. Σχετικές πληροφορίες δίδονται απευθείας από τα πανεπιστήμια.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΦΟΡΕΑΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΤΗΛ./Fax/e-mail

Βασιλική Ολλανδική Πρεσβεία

Τμήμα Εκπαίδευσης ΑΘΗΝΑ

Πληροφορίες για σπουδές στην Ολλανδία

Πληροφορίες για υποτροφίες και το πρόγραμμα Huygens

Εργασία στην Ολλανδία

Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 5-7, 106 73 ΑΘΗΝΑ

Τηλ.: 210 7254935 -920
Fax: 210 7254906

e-mail: ath-ppovo στο minbuza.nl

http://www.dutchembassy.gr

Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών

Πληροφορίες για σπουδές στην Ολλανδία

Μαθήματα γλώσσας

Μακρή 11, 117 42 Αθήνα

Τηλ.: 210 9210760

http://www.nia.gr

Nuffic – Department for International Academic Relations

Πληροφορίες για σπουδές στην Ολλανδία

Εργασία στην Ολλανδία

Kortenaerkade 11, P.O. Box 29777
2502 LT The Hague
The Netherlands

Τηλ.: +310 7042 60 260
Fax: + 310 7042 60 399

e-mail: nuffic στο nuffic.nl

http://www.nuffic.nl
http://www.studyin.nl

Χρήσιμες ιστοσελίδες

  • www.nuffic.nl
  • www.studychoice.nl
  • www.isic.org
  • www.eurogates.nl
  • www.studyinholland.nl
  • www.grantfinder.nl

Σπουδάσατε στην Ολλανδία; Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας:

in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024