Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με φοιτητές από 17 χώρες η έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

Με φοιτητές από 17 χώρες η έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος υποδέχτηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 τους νέους φοιτητές των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος υποδέχτηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 τους νέους φοιτητές των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών. Οι φοιτητές προέρχονται από δεκαεπτά διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Αρμενία, Βέλγιο, Γεωργία, ΗΠΑ, Καμερούν, Λιθουανία, Μεξικό, Μολδαβία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβακία, Σουδάν, Τουρκία) με το ποσοστό των ξένων να αγγίζει το 20%, παρά τη δυσχερή οικονομική συγκυρία. Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA in Black Sea Cultural Studies, όπου το ποσοστό των αλλοδαπών φοιτητών φθάνει στο 50% του συνόλου.

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου, καθηγητής κ. Κώστας Γραμμένος καλωσόρισε τους νέους φοιτητές τονίζοντας τη σημασία των μεταπτυχιακών σπουδών στην επαγγελματική πορεία του κάθε ανθρώπου. Υπογράμμισε την αυξημένη ανάγκη, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, να επιδιώξουν οι νέοι την ακαδημαϊκή αριστεία, καθώς είναι αυτό το προσόν που θα τους εξοπλίσει καλύτερα για τη μετέπειτα εργασιακή τους σταδιοδρομία. Τέλος, αναφέρθηκε στα τέσσερα νέα προγράμματα σπουδών, που εγκρίθηκαν πρόσφατα από το Υπουργείο Παιδείας και πρόκειται να ξεκινήσουν εντός του 2012. Αυτά είναι:

  • MSc in Sustainable Development
  • MSc in Strategic Product Design
  • LLM in Transnational Commercial Law and Alternative Dispute Resolution
  • MA in Art, Law and Economy

Στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου στη Θέρμη η υποδοχή των φοιτητών εκτός από τη διαδικασία εγγραφής τους αφορούσε τόσο στην ενημέρωση τους για τις υλικοτεχνικές υποδομές, τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών και τις υποχρεώσεις τους, όσο και στη συμμετοχή τους σε συμπληρωματικές δραστηριότητες (social clubs), και βεβαίως στη γνωριμία τους με τους συμφοιτητές τους, το διδακτικό και το διοικητικό προσωπικό της σχολής τους.

To Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (Δι.Πα.Ε.)

Tο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (www.ihu.edu.gr) ιδρύθηκε το 2005 (Νόμος 3391) και αποτελεί το πρώτο δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, που προσφέρει προγράμματα σπουδών αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα.

Στο Δι.Πα.Ε. λειτουργούν τρεις Σχολές: η Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης που προσφέρει τρία μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: Executive MBA, MSc in Management, MSc in Banking & Finance, η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών που προσφέρει ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών: MA in Black Sea Cultural Studies, και η Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας που προσφέρει δύο μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: MSc in Information and Communication Technology Systems, MSc in Energy Systems.

Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024