Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανεπιστημιακές σπουδές αναγνωρισμένες στην Ελλάδα και Ευρωπαϊκά

Πανεπιστημιακές σπουδές αναγνωρισμένες στην Ελλάδα και Ευρωπαϊκά

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου με περισσότερους από 3,500 φοιτητές. Μετά από μια πολύχρονη πορεία 40 ετών στον χώρο της εκπαίδευσης, το Πανεπιστήμιο Frederick έγινε ένα από τα τρία ιδρύματα στα οποία δόθηκε άδεια λειτουργίας πανεπιστημίου από την Κυπριακή Δημοκρατία το 2007.

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου με περισσότερους από 3,500 φοιτητές. Μετά από μια πολύχρονη πορεία 40 ετών στον χώρο της εκπαίδευσης, το Πανεπιστήμιο Frederick έγινε ένα από τα τρία ιδρύματα στα οποία δόθηκε άδεια λειτουργίας πανεπιστημίου από την Κυπριακή Δημοκρατία το 2007.

Αποστολή του Πανεπιστημίου Frederick είναι η παροχή ευκαιριών μάθησης μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και η γενικότερη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Το Πανεπιστήμιο λειτουργεί σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Λευκωσία και στη Λεμεσό και προσφέρει ένα ιδανικό περιβάλλον για μάθηση και απόκτηση γνώσης μέσω του καταξιωμένου ακαδημαϊκού προσωπικού του, των αποδοτικών διοικητικών υπηρεσιών που στηρίζουν τους φοιτητές και της υπερσύγχρονης εργαστηριακής υποδομής.

Προγράμματα σπουδών

Ένας από τους βασικούς στόχους του Πανεπιστημίου Frederick είναι να προσφέρει σύγχρονα και καινοτόμα προγράμματα σπουδών τα οποία να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς και της κοινωνίας γενικότερα. Έτσι έχει παρέχει ένα ευρύ φάσμα σπουδών που καλύπτει σχεδόν όλα τα επιστημονικά πεδία και προσφέρει στους νέους πραγματικές επιλογές τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

• Σχολή Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών

o Πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού
o Πτυχίο Επιμετρητή Ποσοτήτων
o Πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού Οχημάτων
o Πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού
o Πτυχίο Πληροφορικής
o Πτυχίο Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
o Πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού
o Μάστερ (MSc) στο Engineering Management
o Μάστερ (MSc) σε Μηχανική Υδρογονανθράκων και Υπεράκτιων Κατασκευών
o Μάστερ (MSc) Ηλεκτρολόγου Μηχανικού
o Μάστερ (MSc) στη Δομοστατική Μηχανική (Structural Engineering)
o Μάστερ (MSc) στα Συστήματα Ενέργειας και το Δομημένο Περιβάλλον
o Μάστερ (MSc) σε Κινητά Συστήματα και Διαδίκτυο (Web and Mobile Systems)
o Διδακτορικό Πολιτικού Μηχανικού
o Διδακτορικό στη Πληροφορική
o Διδακτορικό Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
o Διδακτορικό Ηλεκτρολόγου Μηχανικού
o Διδακτορικό Μηχανολόγου Μηχανικού

• Σχολή Επιστημών της Αγωγής

o Πτυχίο Νηπιαγωγού
o Πτυχίο Δασκάλου
o Μάστερ στην Εκπαίδευση (MEd) για το Περιβάλλον και την Αειφόρα Ανάπτυξη
o Μάστερ στην Εκπαίδευση(MEd): Δυναμικά Περιβάλλοντα Μάθησης
o Διδακτορικό στην Εκπαίδευση

• Σχολή Επιστημών της Υγείας

o Δίπλωμα Φαρμακευτικής (5 έτη)
o Πτυχίο Νοσηλευτικής
o Μάστερ (MSc) στη Διοίκηση Υπηρεσιών και Μονάδων Υγείας
o Διδακτορικό στη Διοίκηση Υπηρεσιών και Μονάδων Υγείας

• Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης

o Πτυχίο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών
o Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων
o Πτυχίων Ναυτιλιακών Σπουδών
o Μάστερ Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA)
o Διδακτορικό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

• Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

o Πτυχίο Νομικής (κατευθύνσεις Κυπριακού και Ελληνικού Δικαίου)
o Πτυχίο Κοινωνικής Εργασίας
o Πτυχίο Δημοσιογραφίας
o Μάστερ (MA) στην Κοινωνική Εργασία και Κοινωνική Διοίκηση
o Διδακτορικό στην Κοινωνική Εργασία

• Σχολή Αρχιτεκτονικής, Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών

o Δίπλωμα Αρχιτεκτονικής (5 έτη)
o Πτυχίο Γραφικών Τεχνών
o Πτυχίο Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων
o Μάστερ (ΜΑ) στις Εφαρμοσμένες Τέχνες (Interdisciplinary Design)
o Διδακτορικό στις Εφαρμοσμένες Τέχνες

Ακαδημαϊκή και Επαγγελματική Αναγνώριση

Η εκπαίδευση που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Frederick είναι υψηλού ποιοτικού επιπέδου και οδηγεί σε αναγνωρισμένα προσόντα, που εξασφαλίζουν στους αποφοίτους του επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία, κινητικότητα και ανταγωνιστικότητα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Όλα τα προγράμματα του Πανεπιστημίου είναι πλήρως αναγνωρισμένα από την Κυπριακή Δημοκρατία (Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών-ΚΥΣΑΤΣ) και από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόφοιτοι του τυγχάνουν και της ανάλογης επαγγελματικής κατοχύρωσης αφού για τεχνικά επαγγέλματα εγγράφονται στο Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (EΤΕΚ). Αντίστοιχες εγκρίσεις υπάρχουν και για τα άλλα προγράμματα σπουδών που συνδέονται με επαγγελματικά σώματα.

Το Πανεπιστήμιο Frederick, ύστερα από την υποβολή σχετικής αίτησης και αφού έτυχε ενδελεχούς αξιολόγησης, αναγνωρίστηκε από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) της Ελλάδας, ως Ομοταγές Ίδρυμα προς τα ελληνικά ΑΕΙ.
Η αναγνώριση του Πανεπιστημίου Frederick φαίνεται και από το γεγονός ότι έχει λάβει το Diploma Supplement Label και το ECTS Label από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πιστοποιώντας έτσι την ποιότητα του.

Πλεονεκτήματα για φοιτητές εξ Ελλάδος

Με το υψηλών προδιαγραφών ακαδημαϊκό προσωπικό που διαθέτει και τις διοικητικές υπηρεσίες που στηρίζουν τους φοιτητές, στο Πανεπιστήμιο Frederick οι φοιτητές απολαμβάνουν την φοιτητική εμπειρία εφάμιλλη άλλων Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και αποφοιτούν με τα κατάλληλα εφόδια για μια επιτυχημένη πορεία. Επίσης μέσω συμμετοχής του Πανεπιστημίου Frederick σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το Erasmus οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν μέρος των σπουδών τους σε διάφορα Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια με τα οποία το Frederick διατηρεί συνεργασίες.

Η φοίτηση στο Πανεπιστήμιο Frederick παρέχει μοναδικά πλεονεκτήματα στους φοιτητές από την Ελλάδα όπως την κοινή γλώσσα και κουλτούρα αλλά και τη μικρή απόσταση από την Ελλάδα. Σημαντικό είναι επίσης ότι τα προγράμματα των Σχολών Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Επιστημών της Αγωγής και Επιστημών Υγείας, καθώς και το Τμήμα Αρχιτεκτονικής προσφέρονται στην Ελληνική γλώσσα ενώ για τα υπόλοιπα προγράμματα παρέχονται υπηρεσίες μάθησης της Αγγλικής.

Σημαντικό πλεονέκτημα επίσης είναι το γεγονός ότι η αναγνώριση του Πανεπιστημίου Frederick και των προγραμμάτων του από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. επιτρέπει στους απόφοιτους να κατοχυρώσουν όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα που σχετίζονται με τους τίτλους σπουδών τους στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά.

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι στην πρώτη γραμμή της εκπαιδευτικής καινοτομίας και επικεντρώνεται στην προσφορά των καλύτερων διαθέσιμων εκπαιδευτικών υπηρεσιών στους φοιτητές του. Το Πανεπιστήμιο έχει εντάξει τις εξελίξεις στον τομέα των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία και άρχισε να προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών εξ’ αποστάσεως μάθησης.

Η μέθοδος παράδοσης που υιοθετείται για τα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται στο πλαίσιο της εξ’ αποστάσεως μάθησης είναι διαφορετική από τη συμβατική. Συγκεκριμένα, δεν απαιτείται η φυσική παρουσία του φοιτητή παρά μόνο στην τελική εξέταση (γραπτή ή/και προφορική). Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να σπουδάσουν χωρίς τους περιορισμούς του χώρου και του χρόνου (π.χ. από το σπίτι τους και σε ώρες που τους βολεύει) μέσα στα πλαίσια ενός ιδιαίτερα εξατομικευμένου περιβάλλοντος σε σχέση με την παρακολούθηση των μαθημάτων τους, εκτέλεση των εργασιών τους αλλά και την επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των διδασκόντων και συμφοιτητών τους.

Όλα τα εξ’ αποστάσεως προγράμματα του Πανεπιστημίου Frederick βασίζονται στην ηλεκτρονική εκπαίδευση για την παροχή του εκπαιδευτικού περιεχομένου αλλά και για την επικοινωνία των φοιτητών μεταξύ τους και του διδάσκοντα με τους φοιτητές. Στους φοιτητές παρέχεται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης υψηλής ποιότητας μαθησιακό υλικό όπως βιντεογραφημένες διαλέξεις, επιδείξεις, σημειώσεις κα. Οι φοιτητές μπορούν να επικοινωνούν τόσο μεταξύ τους όσο και με τους διδάσκοντες μέσω σειράς ασύγχρονων (φόρουμ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) και σύγχρονων μέσων επικοινωνίας (τηλεσυναντήσεις). Επίσης με τη χρήση προηγμένων μηχανισμών αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης που υποστηρίζουν την ανατροφοδότηση και την καθοδήγηση των φοιτητών, ολοκληρώνεται το πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Έτσι οι εξ’ αποστάσεως φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Frederick απολαμβάνουν όλα τα οφέλη και τα προνόμια που απολαμβάνουν οι φοιτητές που παρακολουθούν συμβατικά προγράμματα σπουδών.

Τα εξ αποστάσεως προγράμματα που προσφέρονται στο ακαδημαϊκό έτος 2013-14 είναι:
• Master in Business Administration (MBA)
• Μεταπτυχιακό (MEd) στα Αναλυτικά Προγράμματα και τη Διδασκαλία

Όλα τα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται είναι πλήρως αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου μετά από ενδελεχή διαδικασία αξιολόγησης από την Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων και τυγχάνουν πλήρους αναγνώρισης στη και Ελλάδα από το αρμόδιο σώμα (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.).

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα που προσφέρονται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως μάθησης αλλά και γενικότερα για τον τρόπο λειτουργίας των προγραμμάτων αυτών, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://dl.frederick.ac.cy

Για περισσότερες πληροφορίες για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Frederick μπορείς να επισκεφτείς την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου (www.frederick.ac.cy) ή να επικοινωνήσεις με το Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πανεπιστημίου Frederick στην Ελλάδα (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου, 5ος όροφος, Αθήνα τηλ. επικοινωνίας: 210 3311288). Το Γραφείο Εξυπηρέτησης λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή μεταξύ 09:00 και 18:00.

Ξένη δημοσίευση

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024