Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βενιζέλος: Οι πολίτες μπορούν να επιβάλλουν συναίνεση για τον Πρόεδρο

Βενιζέλος: Οι πολίτες μπορούν να επιβάλλουν συναίνεση για τον Πρόεδρο

Το δίλημμα εάν είναι προς το συμφέρον της χώρας να πάει σε πρόωρες εκλογές θέτει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος. Καλώντας βουλευτές και πολιτικές δυνάμεις να αναλογιστούν ποια είναι η θέληση του ελληνικού λαού, επικαλούμενος προφανώς τις δημοσκοπήσεις, επισημαίνει ότι «οι πολίτες μπορούν να επιβάλλουν τη συναίνεση γύρω από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας» και τονίζει ότι «καθένας βρίσκεται αντιμέτωπος με το ποσοστό της προσωπικής του ευθύνης για τη μοίρα του τόπου».

Το δίλημμα εάν είναι προς το συμφέρον της χώρας να πάει σε πρόωρες εκλογές, εφόσον δεν επιτευχθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θέτει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος.

Καλώντας βουλευτές και πολιτικές δυνάμεις να αναλογιστούν ποια είναι η θέληση του ελληνικού λαού, επικαλούμενος προφανώς τις δημοσκοπήσεις βάσει των οποίων η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν συμφωνούν με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, επισημαίνει ότι «οι πολίτες μπορούν να επιβάλλουν τη συναίνεση γύρω από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας» και τονίζει ότι «καθένας βρίσκεται αντιμέτωπος με το ποσοστό της προσωπικής του ευθύνης για τη μοίρα του τόπου».

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του προς την εφημερίδα Hellenic Mail το Σάββατο αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Φτάσαμε, όμως, μετά από τη γιγαντιαία προσπάθεια του ελληνικού λαού, σε ένα πρωτοφανές δημοσιονομικό επίτευγμα. Μπορεί τώρα η Ελλάδα να ενισχύσει την αξιοπιστία της, παρουσιάζοντας το μεγαλύτερο διαρθρωτικό πρωτογενές πλεόνασμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.

»Έχουμε, για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια σωρευτικής ύφεσης, θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ένα τραπεζικό σύστημα σταθερό και ασφαλές που μπορεί τώρα να στραφεί στην πραγματική οικονομία και βεβαίως ένα δημόσιο χρέος που όπως και να το χαρακτηρίσει κανείς, εξυπηρετήσιμο ή βιώσιμο, σίγουρα είναι υπό απόλυτο έλεγχο.

»Ο ελληνικός λαός με πολύ μεγάλη συνέπεια, σχεδόν αδιαμαρτύρητα, αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος της πίεσης και των θυσιών, έχει πετύχει ένα πρωτοφανές δημοσιονομικό και διαρθρωτικό επίτευγμα. Κάθε ανακύκλωση της συζήτησης αυτής, είναι συνεπώς απολύτως άδικη και αντιπαραγωγική.

»Τώρα που είμαστε πραγματικά ένα βήμα πριν την αλλαγή σελίδας και τη μετάβαση από το μνημόνιο στην προληπτική πιστωτική γραμμή, οι συνταγματικές προβλέψεις για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, διαστρέφονται δυστυχώς από την αντιπολίτευση. Μετατρέπονται από λόγος διαμόρφωσης μεγάλων συναινέσεων σε μηχανισμό εκβιαστικής διάλυσης της Βουλής.

»Ο λόγος ανήκει συνεπώς στους πολίτες που μπορούν να επιβάλλουν τη σοβαρότητα, τη συνεννόηση, τη θεσμική συναίνεση γύρω από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

»Ο καθένας βρίσκεται αντιμέτωπος με το ποσοστό της δικής του προσωπικής ευθύνης για τη μοίρα του τόπου».

Ηλένα Κρητικού

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024