Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Θα ψηφίσουν για Πρόεδρο Γ.Κουράκος και Β.Οικονόμου

Την πρόθεσή τους να ψηφίσουν για Πρόεδρο τον Σταύρο Δήμα στην ψηφοφορία της Τρίτης εξέφρασαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Κουράκος και Βασίλης Οικονόμου, μετά το διάγγελα του πρωθυπουργού, ο οποίος έστειλε μήνυμα στους βουλευτές να υπερψηφίσουν τον Πρόεδρο και να «κλειδώσουν» οι εκλογές για το τέλος του 2015. «Παρών» θα ψηφίσει ο Β.Καπερνάρος.

Την πρόθεσή τους να ψηφίσουν για Πρόεδρο τον Σταύρο Δήμα στην ψηφοφορία της Τρίτης εξέφρασαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Κουράκος και Βασίλης Οικονόμου, μετά το διάγγελα του πρωθυπουργού, ο οποίος έστειλε μήνυμα στους βουλευτές να υπερψηφίσουν τον Πρόεδρο και να «κλειδώσουν» οι εκλογές για το τέλος του 2015.

Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Κουράκος, ο οποίος είχε ψηφίσει «παρών» στην πρώτη ψηφοφορία, ανέφερε: «Ο κ. Σαμαράς με τη δήλωσή του κάλυψε τις τρεις προϋποθέσεις που είχα θέσει. Ως εκ τούτου, την Τρίτη εγώ θα ψηφίσω τον Σταύρο Δήμα με τον οποίον, εκτός των άλλων, με συνδέει πολύχρονη φιλία».

Ο κ. Κουράκος είχε δηλώσει στο ΑΠΕ ότι οι προϋποθέσεις που θέτει είναι: πρώτον, κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας, δεύτερον, ολοκλήρωση συνταγματικής αναθεώρησης και τρίτον, εκλογές εντός του 2015.

Ο Βασίλης Οικονόμου δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα στη δεύτερη και τρίτη ψηφοφορία καθώς, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ, η σημερινή πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά υπερκαλύπτει το κείμενο των οκτώ βουλευτών.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, σύμφωνα με δήλωσή του, θα ψηφίσει παρών. Όπως είπε, «από τη στιγμή που και τα δύο μεγάλα κόμματα θέλουν εκλογές, ας πάμε σε εκλογές και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Εγώ θα ψηφίσω παρών».

Με το μήνυμά του το μεσημέρι της Κυριακής ο πρωθυπουργός ουσιαστικά κάλυψε τα αιτήματα που είχαν θέσει οι οκτώ ανεξάρτητοι βουλευτές σε κοινό κείμενό τους, οι οποίοι ζητούσαν α) συμφωνία για να ολοκληρωθεί η Αναθεώρηση του Συντάγματος τα δύο επόμενα χρόνια, β) συμφωνία για εκλογή Προέδρου, γ) συμφωνία για τον χρόνο των εκλογών».

Οι βουλευτές που υπέγραφαν το κοινό κείμενο ήταν οι ανεξάρτητοι Χρήστος Αηδόνης, Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου, Πέτρος Τατσόπουλος και Γρηγόρης Ψαριανός, καθώς και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, Νίκη Φούντα και Θωμάς Ψύρρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024