Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ απορρίπτουν την πρόταση Σαμαρά

ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ απορρίπτουν την πρόταση Σαμαρά

Απορρίπτουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τη συναινετική πρόταση του πρωθυπουργού για εκλογή Προέδρου και καθορισμό ημερομηνίας βουλευτικών εκλογών. Ο πρωθυπουργός «φοβάται την κρίση του ελληνικού λαού που δεν θα μπορέσει τελικώς να αποφύγει» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Υποστηρίζει μάλιστα ότι ο κ. Σαμαράς επιδιώκει την άμεση εκλογή Προέδρου για «να εφαρμοσθούν όλα εκείνα τα μέτρα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα και περιέχονται στο γνωστό mail Χαρδούβελη».

Απορρίπτουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τη συναινετική πρόταση του πρωθυπουργού για εκλογή Προέδρου και καθορισμό ημερομηνίας βουλευτικών εκλογών.

Ο κ. Σαμαράς, καθώς συνειδητοποιεί ότι δεν συγκεντρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός των 180 ψήφων, «επαναλαμβάνει τις ήδη γνωστές του θέσεις, διανθισμένες για άλλη μια φορά με αρκετή δόση επιθέσεων εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ» δηλώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης:

Ο πρωθυπουργός «φοβάται την κρίση του ελληνικού λαού που δεν θα μπορέσει τελικώς να αποφύγει» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Υποστηρίζει μάλιστα ότι ο κ. Σαμαράς επιδιώκει την άμεση εκλογή Προέδρου για «να εφαρμοσθούν όλα εκείνα τα μέτρα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα και περιέχονται στο γνωστό mail Χαρδούβελη».

«Ο τόπος έχει ανάγκη από μια νέα ισχυρή κυβέρνηση, από μια νέα πορεία. Η διαδικασία εκλογής Προέδρου θα ολοκληρωθεί και ο λαός θα μιλήσει, η ελπίδα θα νικήσει το φόβο, η δημοκρατία θα νικήσει» κλείνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΕΛ: Υπουργικοί θώκοι στο σφυρί

«Μετά την αποτυχία προσέλκυσης βουλευτών, με προσκλήσεις, απειλές και απόπειρες χρηματισμού, ο κ. Σαμαράς βγάζει στο σφυρί υπουργικούς θώκους» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στην πρόταση του πρωθυπουργού. «Πρέπει να αντιληφθεί ότι αποτελεί παρελθόν για τη χώρα. Ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην πολιτική του ερημιά» συμπληρώνει στη δήλωσή του ο κ. Καμμένος.

ΔΗΜΑΡ: Παραμένουμε κατά

Απορρίπτει η ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του κόμματος, την συναινετική πρόταση του πρωθυπουργού. «Η ΔΗΜΑΡ με αποφάσεις του Συνεδρίου και των Οργάνων της έχει ταχθεί κατά της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να συνεχισθούν οι πολιτικές που εγκλωβίζουν την κοινωνία και την οικονομία σε τέλμα».

Στο σχόλιό της η ΔΗΜΑΡ προσθέτει ότι παράταση του βίου της σημερινής κυβέρνησης σημαίνει παράταση αυτών ακριβώς των αδιέξοδων πολιτικών. «Η χώρα έχει ανάγκη πολιτικής αλλαγής. Έχει ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου» καταλήγει στο σχόλιό της η ΔΗΜΑΡ.

Ποτάμι: Μας ακούν με καθυστέρηση

«Απ’ ότι φαίνεται το πολιτικό σύστημα με καθυστέρηση ακούει αυτά που προτείνει το Ποτάμι» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης την Κυριακή μετά την συγκέντρωση του Ποταμιού στο Νέο Δημαρχείο Περιστερίου, αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις και στην πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε τη πρότασή του για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ρύθμιση των θεμάτων του Συντάγματος και του εκλογικού νόμου. Τόνισε την ανάγκη «μιας πατριωτικής διαπραγμάτευσης για το χρέος και τις δανειακές ανάγκες της χώρας» πριν πάμε σε εκλογές, εξηγώντας ότι πρέπει «να συνεργαστεί το πολιτικό σύστημα για λύσεις προς όφελος των πολλών και όχι προς όφελος των μικρών-μικρών κομμάτων».

Σχετικά με τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «αυτός ο βούρκος δεν πρέπει να καταπιεί ούτε την δημοκρατία, ούτε την κοινωνία» αλλά «να καταπιεί τους παλιούς, του παλιού πολιτικού συστήματος, τους λαϊκιστές, τους ανθρώπους που επενδύουν στον φόβο, τους ανθρώπους που μηχανορραφούν».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024