Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διαψεύδει η ΔΗΜΑΡ τα περί διάλυσης εν όψει εκλογής Προέδρου

Διαψεύδει η ΔΗΜΑΡ τα περί διάλυσης εν όψει εκλογής Προέδρου

Κατηγορηματικά διέψευσε το δημοσίευμα περί διάλυσης της ΔΗΜΑΡ εν όψει της προεδρικής εκλογής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Τσούκαλης. «Το δημοσίευμα είναι τόσο έξω από τα πράγματα, εκτός τόπου και χρόνου, που δεν χρειάζεται να το σχολιάσω» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν πρόκειται να διαλύσει κανένα μαγαζί, γιατί πρώτον η ΔΗΜΑΡ δεν είναι μαγαζί», δήλωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου Χρ.Μαχαίρας.

Κατηγορηματικά διέψευσε το δημοσίευμα περί διάλυσης της ΔΗΜΑΡ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Τσούκαλης.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84, ανέφερε: «Το δημοσίευμα είναι τόσο έξω από τα πράγματα, εκτός τόπου και χρόνου, που δεν χρειάζεται να το σχολιάσω. Πραγματικά, αναρωτιέμαι πώς μπορεί να διέρρευσε μία τέτοια πληροφορία, πώς μπορεί ένας δημοσιογράφος να την έχει βρει και πώς τη διασταύρωσε. Ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, σας λέω ότι δεν υπάρχει ούτε καν συζήτηση. Δεν έχει τεθεί το θέμα…» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούκαλης.

Σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέφερε: «Έχω συμπράξει στη διατύπωση μίας πρότασης συναινετικής, προκειμένου να πορευθεί η χώρα τους επόμενους μήνες, με στοιχειώδη συναίνεση. Έχω πει επανειλημμένως ότι αυτή η πρόταση των επτά στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς αρχικά- να μην ξεχνάμε ότι από εκεί ξεκίνησε- και των οκτώ βουλευτών, προσωπικά θα επιθυμούσα να είναι επίσημη θέση του κόμματός μου.

» Να εκφωνηθεί από τον Φώτη Κουβέλη και να εμφανιστεί η Δημοκρατική Αριστερά ως πραγματικά εθνική υπεύθυνη δύναμη σε όλα αυτά τα οποία βιώνουμε. Δεν είναι θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς. Εγώ, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, υποτάσσομαι και ακολουθώ τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματός μου».

Πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ συμπλήρωσε ότι «ο Αντώνης Σαμαράς, με την προηγούμενη συμπεριφορά του, έκαψε την πρωτοβουλία για συναίνεση».

Σε ερώτηση για συνεργασία της Δημοκρατικής Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσούκαλης σημείωσε: «Αν δεν δω το πλήρες πακέτο συνεργασίας, με οποιονδήποτε χώρο, με οποιοδήποτε κόμμα, δεν μπορώ να τοποθετηθώ. Το πώς εννοώ εγώ την ισότιμη συνεργασία με οποιοδήποτε κόμμα, αν μη τι άλλο, η ανανεωτική Αριστερά το έχει κατακτήσει εδώ και δεκαετίες. Επειδή στα όργανα της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν έχει τεθεί προς συζήτηση αυτό το θέμα και με την έννοια της προγραμματικής σύγκλισης, της οργανωτικής και πολιτικής αυτονομίας κ.λπ., δεν μπορώ να απαντήσω».

Για το θέμα της «διάλυσης» της ΔΗΜΑΡ ρωτήθηκε από τον ΣΚΑΙ και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Χρήστος Μαχαίρας:

«Έχει διαλύσει τόσες φορές το μαγαζί που μάλλον τελικά είναι πολύ περισσότερο ανθεκτικό από όσο κάποιοι θα εύχονταν ή φαντάζονταν. Δεν πρόκειται να διαλύσει κανένα μαγαζί διότι, πρώτον δεν είναι μαγαζί.

» Θα μου επιτρέψετε τη θέση, ότι είναι ένας χώρος πολύτιμος για την κοινωνία και για τις πολιτικές ισορροπίες. Η Δημοκρατική Αριστερά έχει αποφασίσει ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια. Το είχε αποφασίσει και συνεδριακά και το επαναλαμβάνει με αποφάσεις των οργάνων της.

» Έχουμε αποφασίσει επίσης ότι μας ενδιαφέρει η προγραμματική συζήτηση και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την πολιτική Οικολογία και με τις δυνάμεις του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού για το σχηματισμό μιας προοδευτικής διακυβέρνησης.

» Τις κάνουμε αυτές τις συζητήσεις στο φως και όχι στο παρασκήνιο. Την εκλογική μας τακτική που θα την προσδιορίσουμε μετά το πέρας της τρίτης ψηφοφορίας και επειδή θα υπάρχει πια η εκλογική προοπτική, σας διαβεβαιώνω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι θα την αποφασίσουμε διατηρώντας την πολιτική αυτονομία μας. Δηλαδή ότι και αν αποφασίσει η ΔΗΜΑΡ, θα το αποφασίσει ως αυτοτελής πολιτικός οργανισμός, ως αυτοτελές κόμμα. Δεν διαχεόμαστε όπως κάποιοι προεξοφλούν, ούτε διαλυόμαστε.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024