Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαϊκάλης: Τι είπε στην Επιτροπή Δεοντολογίας για τον Αποστολόπουλο

Χαϊκάλης: Τι είπε στην Επιτροπή Δεοντολογίας για τον Αποστολόπουλο

Ενώπιον των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής βρέθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις οικονομικές συναλλαγές που ομολόγησε πως είχε με τον φερόμενο ως μεσάζοντα στην υπόθεση χρηματισμού Γ.Αποστολόπουλο. Τι είπε στην Επιτροπή.

Ενώπιον των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής βρέθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις οικονομικές συναλλαγές που ομολόγησε πως είχε με τον φερόμενο ως μεσάζοντα στην υπόθεση χρηματισμού Γ.Αποστολόπουλο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαϊκάλης υποστήριξε ότι είχε δανείσει στον Γιώργο Αποστολόπουλο 5.000 ευρώ, προκειμένου ο ίδιος ο κ. Αποστολόπουλος να κάνει χρηματιστηριακή συναλλαγή, κι όχι για λογαριασμό του κ. Χαϊκάλη. Είπε ακόμη ότι του επέστρεφε τμηματικά το ποσό αυτό.

Ο κ. Χαϊκάλης ουσιαστικά ανακάλεσε όσα είχε πει αποδίδοντάς στην φόρτιση της στιγμής και «εν τη ρύμη του λόγου», όπως είπε, τονίζοντας ότι δεν έχει «παίξει» μετοχές και ότι το επίμαχο ποσό των 5.000 ευρώ το δάνεισε στον Αποστολόπουλο «για να παίξει στο χρηματιστήριο κάποιο πρότζεκτ δικό του και θα μου έδινε 500 ευρώ».

Όπως είπε σε συζήτηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες «θα μου ξοφλούσε το ποσό αυτό (σ.σ. ο Αποστολόπουλος) που του είχα δώσει, τα 5.000 και μου έδωσε τα δυο μηνιάτικα» και πρόσθεσε ότι «αυτό εννοούσα το 10% και ειπώθηκε σε μια φόρτιση». «Δεν υπάρχουν πουθενά μετοχές δικές μου, δεν έχει αγοράσει κανένας μετοχές, δεν έχω παίξει στο χρηματιστήριο, δεν έχω καμία χρηματιστηριακή συναλλαγή».

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Χαϊκάλης απάντησε: «Αυτά τα λεφτά του τα έδωσα. Του είπα, Γιώργο δεν έχω λεφτά, το έχω πει εγώ δεν έχω λεφτά, είπα θα σου δώσω αυτά, το αν είπα το 10%, το είπα γιατί δεν μπορούσα να διαχειριστώ το λόγο, αυτό το είπα. Και δεν υπάρχει κάτι με τόκο 10%, χρηματιστηριακό δηλαδή. Για να παίξει αυτός στο Χρηματιστήριο γιατί είχε ένα πρότζεκτ χρηματιστηριακό δικό του. Τώρα, αυτός φερόταν ως εκπρόσωπος της Deutsche Bank, εγώ δεν είχα λόγο να το αμφισβητήσω. Μου είχε δώσει και μηνύματα ανθρώπων».

Και συνέχισε: «Δεν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει; Αυτός (σ.σ. ο Αποστολόπουλος) προσπαθούσε να καταλάβει το μήκος της δικής μου οικονομικής ευρωστίας ή όχι, αν υπήρχε πρόβλημα ή όχι για να το χρησιμοποιήσει όπως το χρησιμοποίησε».

Πιπιλή: Ανόητος και ηλίθιος χωρίς εισαγωγικά

Ο κ. Χαϊκάλης κλήθηκε στην επιτροπή μετά από αίτημα της βουλευτή Φωτεινής Πιπιλή, για να διευκρινίσει από ποια δραστηριότητα έπαιρνε πίσω από τον Γιώργο Αποστολόπουλο χρήματα.

Λίγο νωρίτερα, η κ. Πιπιλή έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή της προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, με την οποία ζητεί διερεύνηση για τις οικονομικές συναλλαγές του Παύλου Χαϊκάλη.

«Η όζουσα υπόθεση Χαϊκάλη, η οποία εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη, έχει και μια παράμετρο που επιβαρύνει έτι περαιτέρω τη θλιβερή εικόνα εις βάρος του πολιτικού κόσμου» αναφέρει η βουλευτής στην επιστολή της και προσθέτει:

«Ως κοινωνός της πίεσης των πολιτών, οι οποίοι δυστυχώς συλλήβδην ακόμα και σε γελοίες περιπτώσεις κατηγορούν όλους τους βουλευτές, σας ζητώ να διερευνηθεί άμεσα η παραδοχή από το μέλος του Κοινοβουλίου κ. Παύλο Χαϊκάλη ότι είχε οικονομικές συναλλαγές με εξαιρετικά υψηλό τόκο με άλλο πρόσωπο και ότι με παρένθετο πρόσωπο έπαιζε σε χρηματιστήριο κατά παράβαση του Ν.3213/2003 αρ.2 παρ.5 περίπτωση α’. Τονίζεται ότι η περιγραφή αυτών των πράξεων από τον Βουλευτή Χαϊκάλη έγινε με μπαράζ δηλώσεών του στο σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

Επίσης, η βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στον Σκάι, χαρακτήρισε τον Παύλο Χαϊκάλη «ανόητο και ηλίθιο χωρίς εισαγωγικά», που «τοκογλυφεί και αμαύρωσε την πολιτική ζωή του τόπου»

«Ο ανόητος όχι μόνο αμαύρωσε την πολιτική ζωή του τόπου, είναι και ηλίθιος χωρίς εισαγωγικά που λεει ότι ‘έκανα τοκογλυφία’ παρέβη το νόμο και θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα. Ελέγχεται ακόμη από το ΣΔΟΕ για τα 5.000 ευρώ που ξέχασε να δηλώσει στο πόθεν έσχες…» συνέχισε η βουλευτής. «Και ο Αποστολόπουλος και ο Χαϊκάλης είναι στο υπερπέραν» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024