Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η «ανάγκη σταθερότητας» οδήγησε Γιοβανόπουλο, Μπούκουρα να πουν «Σταύρος Δήμας»

Η «ανάγκη σταθερότητας» οδήγησε Γιοβανόπουλο, Μπούκουρα να πουν «Σταύρος Δήμας»

Στην ανάγκη ύπαρξης σταθερότητας για μετάβαση της χώρας στην «επόμενη ημέρα» απέδωσαν την απόφασή τους να ψηφίσουν «Σταύρος Δήμας» στην β' ψηφοφορία, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κ.Γιοβανόπουλος και Στ.Μπούκουρας. «Το θέμα είναι να χτίσουμε γέφυρες» τόνισε ο Γιοβανόπουλος. «Δεν έγινα πολιτικό μαξιλαράκι κανενός. Ψήφισα τον πατριώτη μου», είπε ο Μπούκουρας. «Οι βουλευτές δεσμεύονται δεν είναι ανεξάρτητοι» δήλωσε ο Π.Μελάς που αυτή τη φορά ψήφισε υπέρ του Στ.Δήμα.

Στην ανάγκη ύπαρξης σταθερότητας για την μετάβαση της χώρας στην «επόμενη ημέρα» απέδωσαν την απόφασή τους να ψηφίσουν υπέρ του Σταύρου Δήμα στην δεύτερη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κώστας Γιοβανόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.

«Το θέμα είναι να χτίσουμε γέφυρες» τόνισε ο Κ.Γιοβανόπουλος. «Δεν έγινα πολιτικό μαξιλαράκι κανενός. Ψήφισα τον πατριώτη μου, Σταύρο Δήμα», τόνισε ο Στ.Μπούκουρας. «Οι βουλευτές δεσμεύονται δεν είναι ανεξάρτητοι» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Π.Μελάς που αυτή τη φορά ψήφισε υπέρ του Σταύρου Δήμα.

Γιοβανόπουλος: θα υπάρξει τόπος στην κοινή λογική

«Ο τόπος χρειάζεται φωτισμένες ηγεσίες. Όταν ζητάς συναίνεση, πρέπει να την προσφέρεις κιόλας. Η συναίνεση προσφέρεται με πράξεις όχι με λόγια. Να προσφέρουμε όλοι ό,τι μπορούμε. Το θέμα είναι να χτίσουμε γέφυρες» ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος που σήμερα, στη δεύτερη ψηφοφορία, ψήφισε τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Νομίζω ότι υπάρχει χώρος για να βρούμε χώρο και θα υπάρξει τόπος στην κοινή λογική» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς τι μεσολάβησε από την πρώτη ψηφοφορία, από την οποία απείχε, ο κ. Γιοβανόπουλος απάντησε: «Δεν με έκανε να αλλάξω κάτι. Ήταν κραυγή η στάση μου στην πρώτη ψηφοφορία, για την ανάγκη συνεννόησης».

Μπούκουρας: Δεν νιώθω πολιτικό ‘μαξιλαράκι’

«Πρέπει να προχωρήσουμε με σταθερότητα για το καλό των Ελλήνων. Εχω τη συνείδησή μου καθαρή, έπραξα το καθήκον μου», δήλωσε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και νυν ανεξάρτητος κ. Στάθης Μπούκουρας, εξερχόμενος της Βουλής, μετά την δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Εξάλλου, δήλωσε ότι η χώρα για να περάσει στην επόμενη ημέρα έχει ανάγκη από σταθερότητα, και γι’ αυτό ψήφισε την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, ο οποίος, όπως επισήμανε κατάγεται από την περιοχή που εκπροσωπεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, την Κόρινθο.

«Στήριξα Σταύρο Δήμα, που κατάγεται από την περιοχή μου και είμαι πολύ περήφανος για την πράξη μου», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας.

«Η ψήφος μου δεν είναι χιτλερική γιατί δεν είμαι ναζιστής. Με αυτή τη λογική αυτές τις ψήφους τις έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν νιώθω μαξιλαράκι. Βροντοφώναξα το όνομα του συντοπίτη μου Σταύρου Δήμα» ανέφερε ο κ. Μπούκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Π.Μελάς: Οι βουλευτές δεσμεύονται, δεν είναι ανεξάρτητοι

«Ψήφισα τον Σταύρο Δήμα γιατί αν πάμε σε εκλογές θα πάνε πίσω την οικονομία», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, που στην πρώτη ψηφοφορία έκανε την έκπληξη.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τι πιστεύει ότι θα γίνει στην τρίτη ψηφοφορία είπε «Δεν ξέρω. Οι βουλευτές δεσμεύονται. Δεν είναι ανεξάρτητοι».

Β.Οικονόμου: Η στροφή Σαμαρά απέδωσε καρπούς

«Η στροφή του κ. Σαμαρά προς την συναίνεση σήμερα απέδωσε καρπούς. Η προεδρική εκλογή ξεκινάει τώρα», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος ψήφισε στη σημερινή δεύτερη ψηφοφορία τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην ερώτηση αν «υπάρχει κίνημα προς αυτή την κατεύθυνση από τους ανεξάρτητους βουλευτές» ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Όλα είναι θέμα πολιτικής. Και πρέπει να είναι θέμα πολιτικής».

Χρ.Αηδόνης: Αισιόδοξος για την τρίτη ψηφοφορία

«Πολύ σπουδαίο αποτέλεσμα» χαρακτήρισε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, την έκβαση της δεύτερης ψηφοφορίας ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης, που ψήφισε υπέρ του Σταύρου Δήμα. «Το αποτέλεσμα δείχνει ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας» προσέθεσε.

Βύρων Πολύδωρας: Δεν νομίζω να αλλάξει κάτι

Ο Βύρων Πολύδωρας, που ψήφισε και πάλι «παρών», δήλωσε πως δεν νομίζει ότι θα αλλάξει κάτι στην τρίτη ψηφοφορία.

Γ.Κουράκος: Μακρύς ο δρόμος για τους 180

«Είναι ένα αποτέλεσμα αρκετά ικανοποιητικό, σε σχέση με την πρώτη ψηφοφορία, αλλά είναι μακρύς ο δρόμος ως τους 180 βουλευτές» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Κουράκος, ο οποίος ψήφισε υπέρ του Σταύρου Δήμα.

«Σύμφωνα με το γράμμα του Συντάγματος, ο πρωθυπουργός πρέπει να κάνει εκείνα τα ανοίγματα έτσι ώστε να υπάρξει μια συναινετική διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας» συμπλήρωσε.

Ραχήλ Μακρή: Δεν θα βρουν τους 180

«Ας περιμένουμε την τρίτη ψηφοφορία» είπε η ανεξάρτητη βουλευτής Ραχήλ Μακρή που ψήφισε «παρών», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «δεν θα βρουν τους 180 βουλευτές και θα πάμε σε εκλογές», ενώ σε ερώτηση για το τι θα κάνει σε περίπτωση εκλογών απάντησε: «Θα πάω σπίτι μου από ό,τι βλέπω».

Τατσόπουλος: Αναμενόμενο το αποτέλεσμα

«Αναμενόμενο» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας ο Πέτρος Τατσόπουλος και προσέθεσε σιβυλλικά ότι «αναμενόμενο» θα είναι και το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας

Δηλώσεις υπουργών και βουλευτών της ΝΔ

«Ενθαρρυντικό» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Αφού κάνουμε την πολιτική της αριθμητικής πολιτική αριθμητική, είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τους αριθμούς. Το αποτέλεσμα είναι καλό έως πολύ καλό, αλλά όχι αρκετό. Χρειάζεται ακόμη μια προσπάθεια. Έλεγα από την αρχή ότι στις 23 Δεκεμβρίου ουδείς μπορεί να ξέρει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Οι ελπίδες είναι βάσιμες και θα πρέπει να υπάρξουν και άλλες πολιτικές συνεννοήσεις και πρωτοβουλίες, διαφανείς, δημόσιες -όπως μέχρι στιγμής- προς όλες τις κατευθύνσεις για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν θέλει εκλογές και η Βουλή έτσι θα ψηφίσει».

«Υπάρχει και τρίτη ψηφοφορία» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος και προσέθεσε: «Η τρίτη ψηφοφορία θα είναι πολύ καλύτερη».

Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε: «Ο αριθμός ήταν σαφώς μεγαλύτερος. Η ελπίδα υπάρχει ότι θα επικρατήσει σωφροσύνη».

Ο υφυπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος δήλωσε ότι «στενεύουν πια τα περιθώρια. Ήταν στενά και στενεύουν περισσότερο. Το βλέπω πολύ δύσκολο να εκλεγεί Πρόεδρος».

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει κάποια νέα πρωτοβουλία από πλευράς κυβέρνησης, ο κ. Γρηγοράκος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «υπάρχει ακόμη καιρός».

«Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει την απόφαση ορισμένων συναδέλφων να απεγκλωβιστούν από το κλίμα των τελευταίων ημερών και να ξεκλειδώσουν την απόφασή τους» εκτίμησε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα.

«Ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης: «Εκατόν εξήντα οκτώ βουλευτές, από 160, είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός και φαίνεται ότι στην τρίτη ψηφοφορία έχουμε πολύ καλή πιθανότητα να εκλέξουμε Πρόεδρο».

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει κάποια νέα κυβερνητική πρωτοβουλία ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «έχει αναληφθεί η πρωτοβουλία, και η Βουλή έχει πλέον περιθώριο μίας εβδομάδας, που είναι μεγάλος πολιτικός χρόνος για να σταθμίσει τις ευθύνες της. Είμαι αισιόδοξος».

«Δεν εκλέγεται Πρόεδρος», επιμένει η Αντιπολίτευση

«Το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε περίτρανα ότι η παρούσα Βουλή δεν έχει καμία απολύτως πιθανότητα να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας» τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Όποιες μεθοδεύσεις και να υπάρξουν, η Βουλή αυτή δεν εκλέγει Πρόεδρο. Αυτό το κατέδειξαν και οι δύο ψηφοφορίες που έγιναν μέχρι τώρα. Και η τρίτη ψηφοφορία θα είναι επίσης αποτυχημένη σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας- και αυτό είναι βέβαιο» συμπλήρωσε

Ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Θοδωρής Δρίτσας, ανέφερε ότι το αποτέλεσμα «επιβεβαιώνει το ανέφικτο της κυβερνητικής προσπάθειας, η οποία οδηγεί τη χώρα σε μεγάλη αναταραχή και σε ανωμαλία» και σημείωσε: «Το ασφαλές πεδίο ομαλότητας παραμένει η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Ό,τι και να κάνουν είναι πολύ μακριά από τον στόχο των 180 βουλευτών, εκτός και αν ανατρέψουν την πολιτική γεωγραφία της Βουλής, το οποίο θα συνιστούσε μια ανωμαλία».

«Αποκαλυπτικό και εξαντλητικό των δυνατοτήτων της κυβέρνησης» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024