Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βενιζέλος: Σήμερα αυξήθηκαν οι πιθανότητες να γίνει το σωστό

Βενιζέλος: Σήμερα αυξήθηκαν οι πιθανότητες να γίνει το σωστό

Νέα συνάντηση είχαν μετά το πέρας της δεύτερης ψηφοφορίας στη Βουλή ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. «Σήμερα αυξήθηκαν πολύ ο πιθανότητες να γίνει το σωστό» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, κατά την έξοδό του από το Μαξίμου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκε και για την συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Νέα συνάντηση είχαν μετά το πέρας της δεύτερης ψηφοφορίας στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

»» Με 168 «Σταύρος Δήμας» και 131 «παρών» η δεύτερη ψηφοφορία
»» Πώς αποτιμούν τα κόμματα το αποτέλεσμα


«Η πρωτοβουλία της συναίνεσης και της συνεννόησης είναι ανοικτή και συνεχής» δήλωσε ο αντιπρόεδρος, κατά την έξοδό του από το Μαξίμου.

«Σήμερα έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της συναίνεσης, της σύνεσης, της σταθερότητας. Αγωνιζόμαστε πολύ καιρό για να πετύχουμε το αυτονόητο. Ο λαός θέλει σταθερότητα, δεν θέλει εκλογές, θέλει να προστατεύσουμε τους κόπους και τα επιτεύγματά τους, τη σταθερή πορεία της οικονομίας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: «Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει βεβαιότητα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, την τρίτη ψηφοφορία, αλλά σήμερα αυξήθηκαν πολύ ο πιθανότητες να γίνει το σωστό».

Ερωτηθείς εάν θα ληφθεί άλλη πολιτική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση είπε ότι η πρωτοβουλία της συναίνεσης, της συνεννόησης, της σύνεσης, την πρωτοβουλία για την ευθύνη που έχει ο καθένας είναι πάντα ανοιχτή κι αυτό είναι κάτι το προφανές, το αυτονόητο, το συνεχές.

Σε ερώτηση για τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι πήρε την πρωτοβουλία να ξαναμιλήσει μαζί του όπως την είχε πάρει και προ εβδομάδων με τη συνάντηση που είχε γίνει στο υπουργείο Εξωτερικών. «Κάναμε μια συζήτηση γύρω από το επίσης αυτονόητο ότι πρέπει να διασφαλίσουμε την ενότητα του χώρου μας, που είναι ο εγγυητής της εθνικής σταθερότητας» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Σημείωσε ακόμα ότι η δική του προσπάθεια και υποχρέωση είναι η ενότητα και ότι ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αυτό θα συνεχίσει να το κάνει με κάθε τρόπο. Επιπλέον, ανέφερε ότι είπε στον κ. Παπανδρέου πως η θέση του πρώην πρωθυπουργού είναι στα ψηφοδέλτια του κινήματος, όποτε γίνουν εκλογές, για να προσθέσει ότι «εμείς θέλουμε να γίνουν αργότερα». Τέλος είπε ότι δεν έλαβε συγκεκριμένη απάντηση, αλλά ότι δεν θα σταματήσει τις προσπάθειές του και που, όπως τόνισε, αφορά το σύνολο των δυνάμεων του χώρου.

Πριν από τη συνάντηση των κ.κ. Βενιζέλου – Σαμαρά είχε προηγηθεί συνεδρίαση του συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του κ. Βενιζέλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024