Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς αποτιμούν τα κόμματα το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας

Πώς αποτιμούν τα κόμματα το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας

Θετικά αποτιμούν στην κυβέρνηση το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή, καθώς εκτιμούν ότι καλύφθηκε αρκετό έδαφος στο διάστημα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ψηφοφορίας. Για ακόμη μία ήττα της κυβέρνησης, που φέρνει πιο κοντά τις εκλογές, μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θετικά αποτιμούν στην κυβέρνηση το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή, καθώς εκτιμούν ότι καλύφθηκε αρκετό έδαφος στο διάστημα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ψηφοφορίας με τις οκτώ επιπλέον ψήφους που κέρδισε η υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα την Τρίτη.

Σημειώνουν μάλιστα πως η υποψηφιότητα αποκτά νέα δυναμική.

Ωστόσο, επειδή οι 168 ψήφοι απέχουν πολύ από τις 180 που θα απαιτηθούν στις 29 Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση αναμένεται να αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για να καλύψει το κενό, παρ’ όλο που μεσολαβούν και οι αργίες των Χριστουγέννων.

Το μεγάλο στοίχημα αποτελούν οι επόμενες κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά από ‘δω και πέρα, προκειμένου να αξιοποιήσει το +8 και να το μεγιστοποιήσει. Το θέμα -κατά πληροφορίες- απασχολεί και την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Βενιζέλο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε δήλωσή του μετά την ψηφοφορία της Τρίτης, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στους βουλευτές λέγοντας πως στις 29 Δεκεμβρίου δεν θα υπάρχει «παρών», αλλά η κάθε ψήφος θα έχει ονοματεπώνυμο, θέτοντας δίλημμα σε εκείνους που σκοπεύουν να καταψηφίσουν, με αποτέλεσμα να διαλυθεί η Βουλή και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που ερμηνεύει το αποτέλεσμα ως άλλη μια ήττα της κυβέρνησης και ως ένα βήμα πιο κοντά στις πρόωρες εκλογές.

«Ούτε η Βουλή, ούτε ο λαός πρόκειται να δώσουν λευκή επιταγή στον κ. Σαμαρά να συνεχίσει τα Μνημόνια και να εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα της λιτότητας που κόβουν συντάξεις, ακριβαίνουν φάρμακα και λεηλατούν την κοινωνία. Με την καινούργια χρονιά, η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ψηφοφορία.

Η Κουμουνδούρου, σχολιάζοντας όσα είπε ο κ. Σαμαράς, έκανε λόγο για άκρως κινδυνολογική δήλωση από την πλευρά του πρωθυπουργού, που προϊδεάζει για την τακτική του Μαξίμου ώς την τρίτη ψηφοφορία.

Επίσης, εκτιμούν ότι οι 168 ψήφοι ήταν το αναμενόμενο, ότι ενδέχεται να προστεθούν ορισμένοι ακόμη βουλευτές στους 168, ωστόσο εκφράζουν βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι.

Διαβάστε επίσης:

»»Με 168 «Σταύρος Δήμας» και 131 «παρών» η δεύτερη ψηφοφορία

»»Σαμαράς: Στην τρίτη ψηφοφορία, δεν υπάρχει «παρών»

»»Τσίπρας: Η ελπίδα έρχεται με την καινούργια χρονιά
»»Κουβέλης: Η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή
»» Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ παραμείναμε όρθιοι
»»Κουτσούμπας: Μόνη απάντηση, ένα δυνατό ΚΚΕ

Νένα Σώκου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024