Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίπλωση και προικιά για το μωρό σας

Επίπλωση και προικιά για το μωρό σας

Μέχρι τώρα χαζεύατε τις βιτρίνες με τα μωρουδιακά, για να αγοράσετε δωράκια για τα ανιψάκια, το βαφτιστήρι σας ή το παιδί μιας φίλης. Τις επισκέψεις σε αυτά τα μαγαζιά θα τις κάνετε πια για το δικό σας μωρό.

Μέχρι τώρα χαζεύατε τις βιτρίνες με τα μωρουδιακά, για να αγοράσετε δωράκια για τα ανιψάκια, το βαφτιστήρι σας ή το παιδί μιας φίλης. Τις επισκέψεις σε αυτά τα μαγαζιά θα τις κάνετε πια για το δικό σας μωρό.
Θα μπείτε, ίσως, στον πειρασμό να ξεκινήσετε την καταναλωτική σας δράση για λογαριασμό του από τους πρώτους κιόλας μήνες της εγκυμοσύνης. Όχι μόνο επειδή βιάζεστε να το κακομάθετε, αλλά γιατί θα έχετε έτσι την αίσθηση ότι το μικροσκοπικό πλασματάκι στην κοιλιά σας δεν θα αργήσει να γίνει η πιο εξαίσια συντροφιά σας. Ωστόσο, αν έως τον έβδομο μήνα δεν ασχοληθήκατε με αγορές -από φόβο μήπως προκαλέσετε τη μοίρα-, είναι καιρός να τις προγραμματίσετε.
Θα πράξετε φρόνιμα, αν δεν τις αφήσετε για την τελευταία στιγμή, ώστε να μπορέσετε να τις απολαύσετε με την ησυχία σας. Αν δεν προνοήσετε να τις πραγματοποιήσετε εγκαίρως, αντί για χαρά θα σας προκαλέσουν άγχος, γιατί θα σας επιβαρύνουν με μια παραπάνω έγνοια τις παραμονές της γέννησης του παιδιού.
Θα εκπλαγείτε διαπιστώνοντας πόσα πράγματα έχει ανάγκη το ανθρωπάκι που σύντομα θα έλθει στη ζωή και πόσο ακριβά κοστίζουν. Φυσικά, εσείς θα θέλατε, αν μπορούσατε, να του χαρίσετε τον ουρανό με τα άστρα, αλλά όλο το μέλλον είναι μπροστά σας για να προσπαθήσετε.
Προς το παρόν, αποφύγετε καθετί περιττό και μην αρνηθείτε την προσφορά του καροτσιού ή της κούνιας από συγγενείς και φίλους, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερα παιδιά. Αλλωστε, και το δικό σας θα μεγαλώσει τόσο γρήγορα, που δεν θα προλαβαίνει καλά καλά να χρησιμοποιεί τα ρούχα που θα του πάρετε. Διαλέξτε, λοιπόν, τα απαραίτητα, σύμφωνα με το γούστο και το πορτοφόλι σας.

Η γκαρνταρόμπα του

Θα μπείτε σίγουρα στον πειρασμό να αδειάσετε όλες τις βιτρίνες για χάρη του. Τόσο θα σας ξετρελάνουν τα είδη που κυκλοφορούν στην αγορά. Καλά θα κάνετε, όμως, να μην παρασυρθείτε σε περιττά έξοδα, γιατί ώσπου να το καταλάβετε τα φορμάκια και τα ζακετάκια που του αγοράσατε με τόσο ενθουσιασμό θα του είναι μικρά.
Αλλωστε, μην ξεχνάτε ότι τα περισσότερα δώρα που θα λάβει θα έχουν σχέση με την εμφάνισή του. Προμηθευτείτε μόνο τα απαραίτητα, φροντίζοντας να είναι βαμβακερά ή μάλλινα, ανάλογα με την εποχή, και όχι συνθετικά.
Μερικά φορμάκια και εσώρουχα, μια φόρμα εξόδου, καλτσάκια χωρίς λάστιχο -να τα πλέξετε, αν θέλετε, μόνη σας-, ένα μάλλινο σκουφάκι για το χειμώνα, έξι σαλιάρες και έναν υπνόσακο με φερμουάρ, τον οποίο, επίσης, μπορείτε να πλέξετε εσείς, θα κάνουν θαυμάσια τη δουλειά σας.

Tα ασπρόρουχα

Τα ασπρόρουχα, όπως και τα ρούχα του μικρού, θα πρέπει να είναι μάλλινα ή βαμβακερά. Μόλις τα αγοράσετε, πλύντε τα και σιδερώστε τα όλα, ώστε να είναι έτοιμα, όταν θα έλθει το μωρό στο σπίτι. Θα χρειαστείτε πάνες, τρία με τέσσερα ζευγάρια σεντονάκια, ώστε να καλύπτουν το κρεβάτι και να σκεπάζουν καλά το μικρό σας, μία κουβέρτα βαμβακερή ή μάλλινη, καλής ποιότητας (τα συνθετικά παπλώματα είναι ανθυγιεινά). Φροντίστε το στρώμα να είναι σκληρό και αποφύγετε τους πρώτους μήνες να του βάζετε μαξιλάρι. Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε στο κρεβατάκι του μια κουνουπιέρα.

Η τουαλέτα του

Τα απαραίτητα σύνεργα για την καθημερινή του φροντίδα είναι γάζες, βαμβάκι, μπατονέτες για τα αφτιά, ταλκ, οινόπνευμα, φυσιολογικός ορός σε αμπούλες, ψαλιδάκι με στρογγυλεμένες άκρες, σαπούνι για μωρά, κρέμα, προστατευτικό λαδί, χτένα, βούρτσα, δύο σφουγγαράκια ή πετσετούλες, ένα πλαστικό λεκανάκι για τοπικό πλύσιμο και μια μεγάλη πλαστική λεκάνη για να κάνει το μπάνιο του τον πρώτο καιρό. Δεν χρειάζεται να πάρετε μπανάκι, αφού μόλις περάσουν οι πρώτοι μήνες θα του είναι άχρηστο. Ένα μπουρνουζάκι ή μια μεγάλη πετσέτα για να το τυλίγετε μετά το μπάνιο είναι, επίσης, χρήσιμα.

Τα γεύματά του

Αν το μικρό σας θα τρέφεται με το δικό σας γάλα, θα σας χρειαστούν τον πρώτο καιρό μόνο δύο με τέσσερα μπιμπερό, για νερό ή χαμομήλι. Αν, όμως, δεν θηλάζετε, θα προμηθευτείτε οκτώ, για να τα αποστειρώνετε όλα μαζί.
Απαραίτητα θα είναι, επίσης, μια επιπλέον θηλή, ένας βραστήρας για την αποστείρωση, μια λαβίδα για να «πιάνετε» τα βρασμένα μπιμπερό και ένα βουρτσάκι για να καθαρίζετε τα μπιμπερό και τις θηλές.

Η μεταφορά του

Το καλύτερο μεταφορικό μέσο για το μικρό είναι η αγκαλιά σας. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να κάνει τις βόλτες του.

Το πορτμπεμπέ

Δεν είναι η καλύτερη λύση. Μέσα στο πορτμπεμπέ το μωρό αισθάνεται ανασφάλεια, γιατί το κεφαλάκι του είναι πιο βαρύ από το σώμα, με αποτέλεσμα το πορτμπεμπέ να γέρνει στη μεταφορά του από τη μεριά του κεφαλιού. Αλλωστε, όταν περνάτε από πόρτες, χτυπά σε γωνίες, με αποτέλεσμα το μικρό να ταρακουνιέται.

Ο μάρσιπος

Είναι ο καλύτερος τρόπος μεταφοράς μετά το δεύτερο μήνα.

Το καρότσι

Να διαλέξετε ένα μοντέλο, το οποίο να γίνεται και καρεκλάκι, ώστε το μικρό σας να απολαμβάνει τις διαδρομές πάνω σε τροχούς (ώσπου να γίνει τριών περίπου χρονών). Αν πρόκειται να αποκτήσετε δίδυμα, υπάρχουν διπλά καροτσάκια (ένα μπροστά και ένα πίσω), που θα σας δίνουν την ευκαιρία να ελέγχετε ταυτόχρονα και τα δύο μικρά σας, ενώ θα έχετε τη δυνατότητα να περνάτε άνετα και από τα στενά πεζοδρόμια.

Το καθισματάκι για το αυτοκίνητο

Το μωρό σας θα γίνει γρήγορα επιβάτης αυτοκινήτου, αφού με το αμάξι σας θα το μεταφέρετε στο σπίτι από το μαιευτήριο. Από εκείνη κιόλας τη στιγμή θα πρέπει να καθίσει σε ειδικό καθισματάκι ασφαλείας, το οποίο θα βρείτε στα καταστήματα με παιδικά είδη. Υπάρχουν πολλοί τύποι. Επιλέξτε εκείνο που ταιριάζει στο αυτοκίνητό σας και παρέχει τη μεγαλύτερη ασφάλεια στο ανεκτίμητο μικρό σας.

health.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024