Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όσα επηρεάζουν το έμβρυο

Όσα επηρεάζουν το έμβρυο

Η αγωνία της κάθε γυναίκας μήπως το παιδί, που θα φέρει στον κόσμο, δεν είναι απόλυτα γερό ή μήπως κάτι δεν πάει καλά έως τον τοκετό, γιγαντώνεται αν συμβεί να «κολλήσει» η ίδια κάποια ασθένεια στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Η αγωνία της κάθε γυναίκας μήπως το παιδί, που θα φέρει στον κόσμο, δεν είναι απόλυτα γερό ή μήπως κάτι δεν πάει καλά έως τον τοκετό, γιγαντώνεται αν συμβεί να «κολλήσει» η ίδια κάποια ασθένεια στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Φοβάται μήπως η λοίμωξη, που την προσέβαλε -και ας πρόκειται για μια απλή γρίπη- επηρεάσει τον ανεκτίμητο «φιλοξενούμενό» της. Η ανησυχία της, όμως, είναι συχνά υπερβολική, διότι οι μεταδοτικές ασθένειες στην πλειονότητά τους και σε μεγάλο βαθμό, χάρη στην εξέλιξη της ιατρικής, δεν έχουν συνέπειες για το έμβρυο. Αυτό όμως δεν ισχύει πάντα. Καμιά φορά μπορεί να έχουν δυσάρεστα επακόλουθα, προκαλώντας αποβολή, πρόωρο τοκετό, δυσμορφίες ή συγγενείς ανωμαλίες στο κύημα.

Την ευθύνη για τις λοιμώξεις έχουν οι ιοί και τα μικρόβια. Οι ιοί, αυτοί οι αήττητοι από τα αντιβιοτικά μολυσματικοί μικροοργανισμοί, οι οποίοι είναι αόρατοι στο κοινό μικροσκόπιο, εισβάλλουν στα κύτταρά μας, δημιουργούν αντίγραφα του εαυτού τους και μας μολύνουν.

Η γκάμα των ιογενών ασθενειών περιλαμβάνει από τις πιο ακίνδυνες, όπως το κρυολόγημα, έως τις πιο φοβερές, όπως είναι το AIDS. Όσο για τα μικρόβια, είναι και αυτά μικροοργανισμοί, οι οποίοι κάνουν έφοδο στο σώμα και πολλαπλασιάζονται στους ιστούς και το αίμα, αλλά καταπολεμούνται με αντιβίωση. Ωστόσο, δεν πρέπει να τρομάζετε. Η πιθανότητα να προσβληθείτε από μια ασθένεια, που θα απειλούσε το μωράκι στην κοιλιά σας, είναι πολύ μικρή, αλλά όχι αμελητέα.

Στα εκατό παιδιά που γεννιούνται, τα 98 είναι απόλυτα υγιή. Μόνο το 2% των νεογέννητων παρουσιάζει ανωμαλίες, κάθε είδους, περισσότερο ή λιγότερο σοβαρές, οι οποίες συνήθως αντιμετωπίζονται. Αλλωστε, ο κίνδυνος να εμφανίσει το μικρό σας κάποιο πρόβλημα ελαχιστοποιείται τόσο από τη σωστή ιατρική παρακολούθηση, όσο και από τον προγεννητικό έλεγχο και τα εμβόλια που κάνατε πριν από τη σύλληψη.

Σας παραθέτουμε ενδεικτικά ορισμένες από τις ασθένειες, οι οποίες ενδέχεται να σας προσβάλουν. Κάποιες από αυτές μπορεί να απειλήσουν το μικρό σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, αν πάρετε τα μέτρα σας, είναι δυνατόν να απομακρύνετε τις τυχόν βλαβερές τους συνέπειες.

health.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024