Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναισθήματα, σχέσεις στην οικογένεια

Συναισθήματα, σχέσεις στην οικογένεια

Είναι μια περίοδος πολύ πλούσια σε συγκινήσεις που αναδεύει κρυφές και πολύτιμες πλευρές των σχέσεων του ζευγαριού. Δίνει ευκαιρίες για σχέδια, ονειροπόληση, συντροφικότητα και ευχάριστες αγορές.

Είναι μια περίοδος πολύ πλούσια σε συγκινήσεις που αναδεύει κρυφές και πολύτιμες πλευρές των σχέσεων του ζευγαριού. Δίνει ευκαιρίες για σχέδια, ονειροπόληση, συντροφικότητα και ευχάριστες αγορές.

Οι εννέα μήνες της κυοφορίας και ο τοκετός δεν θα σας χαρίσουν μόνο ένα παιδί, αλλά θα ρίξουν ένα διαφορετικό φως στα συναισθήματα, τις σχέσεις και την καθημερινότητά σας. Θα ανακαλύψετε άγνωστες δυνάμεις, δυνατότητες και δυναμικές στον εαυτό σας, στο σύντροφο σας και τους άλλους, αλλά και στην πιο στενή επικοινωνία σας μαζί τους.

Το μικρό πλασματάκι που μεγαλώνει μέσα στο σώμα σας ετοιμάζεται να γεννηθεί, αναζητώντας τη δική του αυτονομία, ενώ το ταίρι σας και εσείς προετοιμάζεστε για τους καινούριους σας ρόλους. Το «ταξίδι» που ξεκινήσατε θα σας χαρίσει εσωτερικό πλούτο, αλλά θα προκαλέσει και κάποιες ανασφάλειες, οι οποίες τελικά θα μετουσιωθούν σε πολύτιμη γνώση. Δεν θα λείψουν, όμως, και οι απλές χαρές και συγκινήσεις, που θα σας προσφέρουν τα ψώνια -αυτήν τη φορά δεν θα είναι για εσάς!- για να υποδεχτείτε το μωρό σας.

Εγκυμονεί και η ψυχή
Η εγκυμοσύνη είναι μια μεταβατική περίοδος, ένα γεφύρι ανάμεσα στην παιδικότητα και την ωριμότητα που θα αποκτήσετε με το ρόλο του γονιού. Βέβαια, δεν αποτελεί πανάκεια για προβλήματα υπαρξιακά ή στη σχέση με το έτερό σας ήμισυ ούτε θα πραγματοποιήσει ανεκπλήρωτες προσδοκίες σας. Πρόκειται για μια διεργασία, στην οποία εμπλέκονται πολλοί παράγοντες, όπως η επικοινωνία με το σύντροφο και το περιβάλλον σας, τα παιδικά σας χρόνια, η σχέση με τη μητέρα σας.

Όσο πιο έντιμα κουβεντιάσετε με τον εαυτό σας και ξεκαθαρίσετε, πρώτα από όλα, τις επιθυμίες σας και τη σχέση σας με αυτόν και όσο πιο γρήγορα βεβαιωθείτε ότι πατάτε γερά στα πόδια σας και έχετε κατακτήσει την αυτονομία, τόσο πιο ομαλά θα προχωρήσει η εγκυμοσύνη σας και τόσο πιο διαθέσιμη θα είστε ψυχικά, για να απολαύσετε κάθε πτυχή από το θαύμα, που, επιτέλους, συνέβη και σε εσάς.

Μόλις ο εσωτερικός διάλογος φωτίσει το νου και την καρδιά σας και τα αντιφατικά συναισθήματα -της χαράς και της αγωνίας, της ευτυχίας και του φόβου- σμίξουν δυναμικά για να γίνουν αγάπη για το παιδί που έρχεται, αποδοχή για το σώμα που αλλάζει, εμπιστοσύνη για τον εαυτό σας και αισιοδοξία για το αύριο, η εγκυμοσύνη θα είναι μια ιεροτελεστία ωριμότητας και μια γιορτή για εσάς, το σύντροφό σας, αλλά και για το μωρό, το οποίο με τις κεραίες του «πιάνει» από τώρα ακόμα και τα πιο κρυφά συναισθήματα και τις σκέψεις σας.

Χαρείτε αυτές τις ανεπανάληπτες στιγμές και ετοιμάστε το έδαφος για να βλαστήσει η σχέση με το παιδί σας. Αφουγκραστείτε τα σκιρτήματα του, κουβεντιάστε του, τραγουδήστε του. Θα σας ακούσει. Φανταστείτε το, για να πραγματοποιηθούν οι ελπίδες σας για το μέλλον.

health.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024