Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι προβλέπει ο νόμος

Τι προβλέπει ο νόμος

Ο νόμος πάει παντού! Ευτυχώς, γιατί σας προστατεύει από τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας τώρα που είστε έγκυος, ενώ δίνει δικαιώματα στο παιδί ήδη από τη στιγμή της σύλληψής του.

Κάτω από τις φτερούγες του νόμου

Ο νόμος πάει παντού! Ευτυχώς, γιατί σας προστατεύει από τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας τώρα που είστε έγκυος, ενώ δίνει δικαιώματα στο παιδί ήδη από τη στιγμή της σύλληψής του.

Κάθε μέλλουσα μητέρα είναι ένα χαμόγελο ελπίδας για το μέλλον. Φλερτάρει τη ζωή, νικά το φθοροποιό χρόνο και κατακτά κάτι από την αιωνιότητα. Ωστόσο, το παιδί που θα φέρει στον κόσμο είναι κάτι περισσότερο από το πολυτιμότερο κομμάτι του εαυτού της. Είναι ένα ολοζώντανο μήνυμα αισιοδοξίας για όλους μας. Ίσως γι’ αυτό η θεά της γονιμότητας λατρευόταν από διάφορους λαούς όσο καμία άλλη. Ιερή από τη χαραυγή της ιστορίας, η μητρότητα στην εποχή μας προστατεύεται από τη νομοθεσία, η οποία αναγνωρίζει δικαιώματα όχι μόνο στην έγκυο, αλλά και στο έμβρυο, δηλαδή στο μωρό της, πριν από τη γέννησή του.

Ο γενικός κανόνας στις ημέρες μας είναι ότι η μητρότητα συμπορεύεται με την επαγγελματική απασχόληση. Ο σύγχρονος, λοιπόν, νομοθέτης, υπό την πίεση των εκάστοτε διεκδικήσεων, αλλά και της ίδιας της πραγματικότητας, αναγκάστηκε να ασχοληθεί με τα κοινωνικά δικαιώματά σας. Ενισχύοντας την προσπάθειά σας να συνδυάσετε το ρόλο της εργαζόμενης με εκείνον της μητέρας, σας εξασφαλίζει προστασία από ενδεχόμενες αυθαιρεσίες της εργοδοσίας, αλλά και ευνοϊκούς όρους εργασίας, τόσο στην περίοδο της εγκυμοσύνης όσο και στο διάστημα κατά το οποίο θα μεγαλώνετε το μικρό σας. Σε μια εποχή, μάλιστα, που η υπογεννητικότητα απειλεί τη Γηραιά Ήπειρο με γήρανση του πληθυσμού της, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν συνεχώς με καινούριους νόμους να δίνουν κίνητρα στις γυναίκες που ακολουθούν μια καριέρα, ώστε να αποκτήσουν τουλάχιστον ένα παιδί, ανανεώνοντας έτσι το έμψυχο δυναμικό της πατρίδας τους. Οι Κοινοτικές Οδηγίες και οι Διεθνείς Συμβάσεις, οι οποίες αποκτούν ισχύ νόμου, συμπληρώνουν κάθε τόσο τις παραλείψεις στη σχετική νομοθεσία. Ταυτόχρονα δε, την προσαρμόζουν στις ανάγκες που ολοένα δημιουργούνται, αλλά και στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες.

health.in.gr

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024