Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ετοιμασία για το μαιευτήριο

Ετοιμασία για το μαιευτήριο

Η στιγμή της ολοκλήρωσης, που περιμένατε με ανυπομονησία εννέα μήνες, έφτασε. Θα ζήσετε όλη τη μαγεία της με απέραντη αγάπη για το μωρό σας.

Η στιγμή της ολοκλήρωσης, που περιμένατε με ανυπομονησία εννέα μήνες, έφτασε. Θα ζήσετε όλη τη μαγεία της με απέραντη αγάπη για το μωρό σας.
Η προσμονή της μητρότητας και ο ερχομός του παιδιού είναι ώρες μοναδικές, ανεπανάληπτες και πολύτιμες. Πλούσιες σε συγκινήσεις και ανακαλύψεις, γίνονται οι ξεναγοί της ψυχής και φέρνουν στο φως της συνείδησης καταχωνιασμένα συναισθήματα και κρυμμένες δυνάμεις. Τα σκιρτήματα του παιδιού είναι για εσάς το πιο πλατύ χαμόγελο της ζωής. Η γέννησή του είναι η δική σας αναγέννηση. Τώρα πια η εγκυμοσύνη σας έφτασε στην κορύφωσή της: στον τοκετό. Το σώμα σας θα γίνει ο πρωταγωνιστής του. Θα συμμετέχει στα τεκταινόμενα με όλα τα κύτταρά του, με έναν τρόπο ολότελα καινούριο, απρόσμενο και συγκλονιστικό, που θα σας καταπλήξει. Θα αισθάνεται, θα πονά και θα αντέχει στην κάθε στιγμή που κυλά, με τη βοήθεια της αγάπης σας για το αγέννητο ακόμα, αλλά τέλειο, δημιούργημά σας. Μητρότητα είναι πρώτα και κύρια αυτή η αποκάλυψη της δύναμης που θα αναβλύσει από μέσα σας -για να επαληθευτούν και πάλι θριαμβευτικά το «καθ’ ομοίωση»- και η τρυφερή συνομιλία με το πλασματάκι, που αντιπροσωπεύει το θαύμα της ζωής και σας ενώνει με το σύμπαν. Είστε τυχερή. Η μυσταγωγία της γέννησης ξεκινά τώρα και για εσάς!

Σαν έτοιμη από καιρό

Όπως κάθε ιεροτελεστία, έτσι και η γέννηση ενός παιδιού απαιτεί μια σχετική προετοιμασία, που θα σας αναγκάσει να ασχοληθείτε με θέματα πρακτικά. Είναι κρίμα να χαθεί η έκσταση της πολυπόθητης αυτής στιγμής εξαιτίας του άγχους, που τρέφουν συχνά η άγνοια και οι παραλείψεις μας και το μετατρέπουν, τελικά, σε τροχοπέδη.
Σαν των φρονίμων τα παιδιά, ενημερωθείτε εγκαίρως για τη διαδικασία του τοκετού, για όλα όσα πρόκειται να συμβούν στο μαιευτήριο, όπως και για τα προμηνύματα του επερχόμενου τοκετού αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιδράσετε. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με όλες τις επιθυμίες και τις απορίες σας, αναθέστε σε ανθρώπους της εμπιστοσύνης σας τη φροντίδα των μεγαλύτερων παιδιών σας και τακτοποιήστε όλες τις εκκρεμότητες στο σπίτι.
Προνοήσατε, όμως, και για τη στιγμή που το μωρό σας θα σας καλέσει στο μαιευτήριο. Πρέπει να είστε έτοιμη να ανταποκριθείτε άμεσα, αλλά με χαρά και ψυχραιμία, χωρίς να σας φρενάρουν την κρίσιμη αυτή στιγμή ενέργειες, για τις οποίες θα έπρεπε να έχετε ήδη μεριμνήσει. Ξεκινώντας, λοιπόν, για να καλωσορίσετε το μικρό σας, θα πρέπει να ξέρετε τα κατατόπια στην κλινική, τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που συνηθίζονται εκεί, και να έχετε γεμάτο το βαλιτσάκι σας με όλα τα απαραίτητα για την παραμονή στο μαιευτήριο.

Σεργιανίζοντας στο μαιευτήριο

Κάθε φορά που θα επισκέπτεστε το μαιευτήριο για εξετάσεις ή για να συναντήσετε το γιατρό σας στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν θα χάνετε ευκαιρία για εξερευνήσεις στους χώρους, όπου θα φέρετε στον κόσμο το μωρό σας. Η εξοικείωση με το περιβάλλον, στο οποίο θα γίνετε μητέρα, είναι διπλά χρήσιμη. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος όχι μόνο για να «εξορκίσετε» τις ανησυχίες σας για τον τοκετό, αφού θα μπορείτε να φαντάζεστε πολύ καιρό νωρίτερα τον εαυτό σας την ώρα της γέννας, αλλά και γιατί, όταν θα φτάσει η πολυπόθητη και τόσο σημαντική στιγμή, δεν θα έχετε την επιπλέον ανασφάλεια ότι θα μπερδευτείτε μέσα σε ένα απρόσωπο και εντελώς άγνωστο για εσάς κτίριο. Αλλωστε, αυτό που μας συμβαίνει συνήθως είναι ότι καθετί άγνωστο, κατά κανόνα, μας τρομάζει.
Την περιήγηση στο μαιευτήριο καλό είναι να την κάνετε παρέα με το σύντροφό σας. Έτσι, όταν θα πάτε εκεί για να γεννήσετε, δεν θα αναγκαστείτε να χάσετε και εσείς, αλλά και εκείνος, πολύτιμο χρόνο και ενέργεια, που θα σας χρειαστούν για να πραγματώσετε το κοινό σας όνειρο. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να μάθετε από ποια πύλη θα μπείτε, να πληροφορηθείτε σε ποιους θα απευθυνθείτε για την εισαγωγή σας, να ενημερωθείτε εγκαίρως για όλες τις διαδικασίες που σας περιμένουν. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε την τελευταία στιγμή το μπλέξιμο με τις διάφορες τυπικές λεπτομέρειες, οι οποίες θα σας καθυστερήσουν και θα σας εκνευρίσουν.
Χρήσιμο είναι να ξέρετε καλά και τη διαδρομή έως το μαιευτήριο, να θυμάστε τα διάφορα φανάρια και από ποιο δρόμο θα στρίψετε, για να μη σπαταλήσετε χρόνο, όταν θα πηγαίνετε να γεννήσετε. Η εξοικείωση με τους χώρους όπου θα υλοποιηθεί, με σάρκα και οστά, το μεγαλύτερο όνειρο της ζωής σας, θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε πιο εύκολα και πιο γρήγορα την ώρα του τοκετού.

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024