Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φυσική δραστηριότητα

Φυσική δραστηριότητα

Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία που υποστηρίζουν ότι η σωματική άσκηση δυναμώνει την καρδιά μας, διατηρεί τη γραμμή μας και επιπλέον μάς προστατεύει από την άνοια.

Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία που υποστηρίζουν ότι η σωματική άσκηση δυναμώνει την καρδιά μας, διατηρεί τη γραμμή μας και επιπλέον μάς προστατεύει από την άνοια.

Δύο πρόσφατες μελέτες σε ηλικιωμένους υποστηρίζουν την αξία της άσκησης. Η πρώτη μελέτη χρησιμοποίησε τη Μαγνητική Τομογραφία εγκεφάλου για να μετρήσει τη νοητική δραστηριότητα υγιών ενηλίκων 58-78 ετών, πριν και μετά από ένα εξάμηνο πρόγραμμα έντονης πεζοπορίας. Οι ερευνητές βρήκαν ότι εκτός από τη βελτίωση της καρδιαγγειακής κατάστασης των συμμετεχόντων, βελτιώθηκε και η λειτουργία ορισμένων περιοχών του εγκεφάλου. Σε σχέση με μια ομάδα που έκανε καθιστική ζωή, οι συμμμετέχοντες, μετά το εξάμηνο της πεζοπορίας, ήταν σε θέση να συγκεντρώνονται καλύτερα και να θυμούνται περισσότερες πληροφορίες.

Σε μια δεύτερη μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν τη συσχέτιση της φυσικής δραστηριότητας και της νοητικής λειτουργίας σε 6000 υγιείς γυναίκες από 65 ετών και άνω σε μία περίοδο 8 ετών και βρήκαν ότι οι γυναίκες που ασκούνταν είχαν μικρότερη πιθανότητα να πάθουν άνοια από αυτές που δεν ασκούνταν.

Οι επιστήμονες κάνουν υποθέσεις για να εξηγήσουν γιατί η φυσική δραστηριότητα βοηθά και το μυαλό μας, εκτός από το σώμα μας. Μι α από τις υποθέσεις είναι ότι, μπορεί να σχετίζεται με τη βελτίωση της ροής αίματος προς τον εγκέφαλο, ώστε αυτός να ανταποκρίνεται καλύτερα στις δοκιμασίες ή στην ενεργοποίηση κυτταρικών μηχανισμών που βελτιώνουν την εγκεφαλική λειτουργία.

health.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024