Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Ζάππειο Μέγαρο φωτίζεται με το χρώμα του Διαβήτη

Το Ζάππειο Μέγαρο φωτίζεται με το χρώμα του Διαβήτη

Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρία και ο Σύλλογος Φίλων του Ζαππείου, ενώνουν τις δυνάμεις τους συμμετέχοντας στην παγκόσμια πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη, φωτίζοντας με το διεθνές μπλε χρώμα το Ζάππειο Μέγαρο στις 13, 14 και 15 Νοεμβρίου 2012, μετατρέποντας το σε ένα πέρα από τα σύνορα της χώρας, σύμβολο ελπίδας για τη νόσο.

Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρία και ο Σύλλογος Φίλων του Ζαππείου, ενώνουν τις δυνάμεις τους συμμετέχοντας στην παγκόσμια πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη, φωτίζοντας με το διεθνές μπλε χρώμα το Ζάππειο Μέγαρο στις 13, 14 και 15 Νοεμβρίου 2012, μετατρέποντας το σε ένα πέρα από τα σύνορα της χώρας, σύμβολο ελπίδας για τη νόσο.

Η δράση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis Hellas.

Η Ελλάδα συμμετέχει στην Παγκόσμια Πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη κατά την οποία θα φωταγωγηθούν 420 ιστορικά κτήρια σε όλον τον κόσμο, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό για την νόσο του Διαβήτη.

Γαλλία, Αυστραλία, Αργεντινή, Βολιβία, Βραζιλία, Καναδάς, Κίνα, Ινδία, Τσεχία, Δανία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Περού, Ισπανία, Μεξικό, καθώς και μία πληθώρα άλλων χωρών συμμετέχουν και εφέτος στην πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη. Ιστορικά κτήρια και μνημεία σε όλον τον κόσμο, όπως το Empire State Building στις ΗΠΑ, το Κογκρέσο στο Σάλτσμπουργκ, London Eye και Trafalgar Square Fountains στο Λονδίνο, το Puerta de Alcalá στην Μαδρίτη, το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, ο Kyoto Tower στην Ιαπωνία, ο οβελίσκος στο Μπουένος Άιρες κ.α φωτίζονται με το μπλε χρώμα της αφύπνισης, στέλνοντας ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης στην πρόληψη και αντιμετώπιση της μεταβολικής μάστιγας του 21ου αιώνα, της μάστιγας του διαβήτη.

Ο σακχαρώδης διαβήτης σε συνδυασμό με την παχυσαρκία, έχει λάβει πλέον στις ημέρες μας εκρηκτικές διαστάσεις. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία μέσα σε 30 χρόνια εξαπλασιάστηκε ο αριθμός των πασχόντων από σακχαρώδη διαβήτη σε όλο τον κόσμο, ενώ από 50 εκατομμύρια που ήταν τη δεκαετία του ’80 σήμερα φθάνουν τα 350 εκατομμύρια.

Οι αρμόδιοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) προβλέπουν ότι αν μέσα στην επόμενη 15ετία δεν υπάρξουν συντονισμένες παρεμβάσεις, ο αριθμός των πασχόντων θα υπερβεί τα 500 εκατομμύρια. Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι το 8% – 9% του πληθυσμού (800.000 – 900.000) πάσχει από διαβήτη, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό 3% – 4 % που δεν γνωρίζει ότι πάσχει από τη νόσο. Η μόνη ασπίδα προστασίας έναντι των επιπλοκών είναι η έγκαιρη διενέργεια των προληπτικών εξετάσεων και η ρύθμιση της νόσου.

Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια Συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, συντονιστής Διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής και του Διαβητολογικού Κέντρου του Γ.Ν. Πειραιά «Τζάνειο», Ανδρέας Μελιδώνης.

Από την πλευρά του ο Ιωάννης Υφαντόπουλος, Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρόεδρος Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το συνολικό κόστος για την αντιμετώπιση των διαβητικών ασθενών στην Ελλάδα (περίπου 800.000 έως 1.000.000) ξεπερνά το 1,3 δισ. ευρώ (6,4% των συνολικών δαπανών) για την υγεία. Εάν συνυπολογισθούν και οι δαπάνες για την αντιμετώπιση των επιπλοκών της νόσου (σύμφωνα με διεθνείς μελέτες αντιστοιχούν στο 50% – 60%του συνολικού κόστους) τότε το μέσο ετήσιο κόστος ανά ασθενή είναι περίπου 2.900 ευρώ με συνολικές δαπάνες για το διαβήτη υπολογιζόμενες στα 2,3 δισ. ευρώ (12 – 15% των συνολικών δαπανών για την υγεία).

health.in.gr

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024