Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς βοηθάει το φθόριο στην προστασία από την τερηδόνα και πώς θα ξέρω ότι το παιδί μου παίρνει την κατάλληλη ποσότητα;

Πώς βοηθάει το φθόριο στην προστασία από την τερηδόνα και πώς θα ξέρω ότι το παιδί μου παίρνει την κατάλληλη ποσότητα;

To φθόριο είναι η καλύτερη ασπίδα των δοντιών εναντίον της τερηδόνας. Το φθόριο μειώνει την καταστροφή των δοντιών (απώλεια αλάτων από την επιφάνεια των δοντιών) και παράλληλα βοηθάει στην αποκατάσταση της αρχόμενης τερηδονικής βλάβης.

To φθόριο είναι η καλύτερη ασπίδα των δοντιών εναντίον της τερηδόνας. Το φθόριο μειώνει την καταστροφή των δοντιών (απώλεια αλάτων από την επιφάνεια των δοντιών) και παράλληλα βοηθάει στην αποκατάσταση της αρχόμενης τερηδονικής βλάβης. Έτσι, ενδυναμώνεται η αδαμαντίνη και γίνεται πιο ανθεκτική στις επιθέσεις των οξέων που παράγονται από τα μικρόβια της πλάκας.

Για αποτελεσματική προστασία από την τερηδόνα, τα παιδιά πρέπει να βουρτσίζουν τα δόντια τους δύο φορές την ημέρα (η μια οπωσδήποτε το βράδυ) με κατάλληλη για την ηλικία τους οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα. Για παιδιά 2-6 ετών κατάλληλη είναι η οδοντόκρεμα που περιέχει 1000 ppm φθoρίου, και η ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιείται είναι ίση με κόκκος μικρού μπιζελιού για παιδιά 3-6 ετών, ενώ για παιδιά μικρότερα των 3 ετών πρέπει να χρησιμοποιείται μια πολύ μικρή ποσότητα (επίχρισμα πάνω στην οδοντόβουρτσα). Για παιδιά άνω των 6 ετών η οδοντόκρεμα πρέπει να περιέχει 1450 ppm φθορίου (όσο δηλαδή και οι οδοντόκρεμες των ενηλίκων) και η κατάλληλη ποσότητα οδοντόκρεμας είναι 1-2cm.

Για παιδιά μεγαλύτερα των 6 ετών, ο οδοντίατρός σας μπορεί να δώσει επιπλέον κάποιο στοματικό διάλυμα με φθόριο, σε συνδυασμό πάντοτε με την οδοντόπαστα.

Επίσης, συμβουλευτείτε τον οδοντίατρο/παιδοδοντίατρο για την ανάγκη επαγγελματικής φθορίωσης στο οδοντιατρείο με προϊόντα υψηλής συγκέντρωσης φθορίου (βερνίκια, ζελέ, αφρούς). Οι διεθνείς και οι Ελληνικές οδηγίες των ειδικών συνιστούν φθορίωση στο οδοντιατρέιο 2-4 φορές το χρόνο, ανάλογα με τον τερηδονικό κίνδυνο που διατρέχει το παιδί. Ο οδοντίατρος/παιδοδοντίατρος θα καθορίσει την απαιτούμενη συχνότητα φθορίωσης για το παιδί σας.

Να ενημερώνετε πάντα τον οδοντίατρο σας για όλες τις πηγές από τις οποίες προσλαμβάνει φθόριο το παιδί σας και να τον συμβουλεύεστε για την ενδεδειγμένη δοσολογία φθορίου και τα κατάλληλα για το παιδί σας φθοριούχα προϊόντα.

health.in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024