Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλλαγή της πάνας και ασφάλεια

Αλλαγή της πάνας και ασφάλεια

Για την αλλαγή της πάνας του μωρού σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έπιπλο - αλλαξιέρα ή μια οποιαδήποτε επιφάνεια καλυμμένη με μια πετσέτα αλλαγής.

Για την αλλαγή της πάνας του μωρού σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έπιπλο – αλλαξιέρα ή μια οποιαδήποτε επιφάνεια καλυμμένη με μια πετσέτα αλλαγής.

Πριν ξεκινήσετε την διαδικασία αλλαγής της πάνας, βεβαιωθείτε ότι έχετε δίπλα σας όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ. Αυτό γιατί δεν θα πρέπει να αφήσετε το μωρό σας ούτε μια στιγμή μόνο του. Πολύ σύντομα θα μπορεί να γυρίζει μπρούμυτα και εσείς δεν θα πρέπει να έχετε την προσοχή σας στραμμένη αλλού, γιατί πολύ εύκολα μπορεί να πέσει είτε από την αλλαξιέρα, είτε από τον πάγκο ή το κρεβάτι και να τραυματιστεί.

Πως να αλλάξετε το μωρό σας:

  • Βασική προϋπόθεση πριν ξεκινήσετε την αλλαγή της πάνας είναι να έχετε πλύνει καλά τα χέρια σας.
  • Απομακρύνετε τη λερωμένη πάνα. Με μια μωροπετσέτα καθαρίστε το δέρμα του μωρού. Προτιμήστε προϊόντα τα οποία διαθέτουν απαλή σύνθεση και είναι εμπλουτισμένα με καταπραϋντικά φυτικά εκχυλίσματα, για απαλή και αγνή φροντίδα. Στα κοριτσάκια καθαρίζετε με φορά από εμπρός προς τα πίσω.
  • Πλύνετε την ευαίσθητη περιοχή του μωρού και τον ποπουδάκο του στο μπάνιο με χλιαρό νερό. Αν έχει κάνει κακά του, χρησιμοποιήστε και ένα ειδικό απαλό σαπούνι για καλύτερο καθαρισμό.
  • Σκουπίστε απαλά, ταμπονάροντας με την πετσέτα την περιοχή.
  • Για την πρόληψη των ερεθισμών τοποθετήστε στην περιοχή που καλύπτει η πάνα κρέμα συγκάματος ή λοσιόν, ειδική για βρέφη, ανάλογα με τις οδηγίες του παιδιάτρου σας. Τοποθετείστε την καθαρή πάνα. Τα Babylino Sensitive είναι ιδιαίτερα απορροφητικά και διαθέτουν ένα πολύ απαλό κάλυμμα, εμπλουτισμένο με εκχύλισμα χαμομηλιού. Επιπλέον, χάρη στα προσεκτικά επιλεγμένα, φιλικά στο δέρμα υλικά τους, τα οποία διαθέτουν πιστοποίηση για απουσία βλαβερών ουσιών (βάσει Oeko-Tex ® Standard 100) μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αγγίζουν το δερματάκι του μωρού σας με απαλό και φιλικό τρόπο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.oeko-tex.com).

Για την αλλαγή της πάνας θα χρειαστείτε τα εξής προϊόντα:

  • μια καθαρή πάνα και καθαρά ρουχαλάκια
  • μωροπετσέτες
  • ζεστό νερό και βαμβάκι
  • κρέμα ή λοσιόν ειδική για βρέφη
  • σακούλα απορριμμάτων για να πετάξετε την λερωμένη πάνα

Με την ευγενική συμβολή του παιδιάτρου κου Μιχάλη Σαρρή.

Ξένη δημοσίευση

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024