Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημιουργείστε ένα ασφαλές περιβάλλον για το μικρό σας

Δημιουργείστε ένα ασφαλές περιβάλλον για το μικρό σας

Το σπίτι μας, αντιπροσωπεύει για όλους μας, έναν χώρο ηρεμίας και ασφάλειας. Είναι όμως το περιβάλλον του σπιτιού σας κατάλληλο για το νεότερο μέλος της οικογένειάς σας;

Το σπίτι μας, αντιπροσωπεύει για όλους μας, έναν χώρο ηρεμίας και ασφάλειας. Είναι όμως το περιβάλλον του σπιτιού σας κατάλληλο για το νεότερο μέλος της οικογένειάς σας;

Με βάση στοιχεία από το σωματείο Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος, ο αριθμός των παιδιών που τραυματίζονται στην Ελλάδα κάθε χρόνο φτάνει περίπου στα 500.000 παιδιά. Το αξιοσημείωτο είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ατυχημάτων γίνονται στο «ασφαλές» περιβάλλον του σπιτιού τους.

Μέτρα που μπορείτε να λάβετε για μέσα και έξω από το χώρο του σπιτιού σας είναι τα εξής:

  • Καλύψτε τις πρίζες με ειδικά καλύμματα
  • Καλύψτε τα μάτια της κουζίνας με ειδικά προστατευτικά ή αν οι εστίες σας είναι κεραμικές, βάλτε ειδικά προστατευτικά που προσαρμόζονται στο μπροστινό μέρος της πάνω στο πάγκο και εμποδίζουν τα χεράκια τους από το να φτάσουν είτε στα ζεστά μάτια, είτε να τραβήξουν σκεύη που έχουν τις περισσότερες φορές ζεστό περιεχόμενο.
  • Αν το σπίτι έχει εσωτερικές σκάλες, χρησιμοποιήστε ειδικά πορτάκια.
  • Αν το σπίτι διαθέτει τζάκι βάλτε μπροστά ειδικό προστατευτικό που δεν θα του επιτρέπει να μπει και σηκωθεί όρθιο μέσα στην καμινάδα (θα εκπλαγείτε με το που μπορούνε να χωρέσουν και πόση περιέργεια έχουν) και βάλτε σε ασφαλές μέρος τα αξεσουάρ του.
  • Ασφαλίστε όλα τα ντουλάπια και τα συρτάρια που μπορεί να φτάσει ειδικά στη κουζίνα και στο μπάνιο, όπου το περιεχόμενό τους μπορεί να αποβεί ακόμα και μοιραίο. Προσέξτε ιδιαίτερα απορρυπαντικά, μαχαιροπήρουνα και εργαλεία μαγειρικής καθώς και το φαρμακείο του σπιτιού.
  • Χαμηλώστε το θερμοστάτη του θερμοσίφωνα.
  • Να σιδερώνετε ώρες που το μικρό σας κοιμάται και να τοποθετείτε το σίδερο για να κρυώσει πάντα σε ύψος και με το καλώδιο του μαζεμένο. Αποθηκεύετε άμεσα.
  • Συνηθίστε να κλείνετε το κάλυμμα της τουαλέτας και μην αφήνετε πρόσβαση σε σημαντική ποσότητα νερού. Απαραίτητο είναι επίσης να ασφαλίστε πηγάδια, στέρνες ή άλλους χώρους συλλογής νερού που τυχόν υπάρχουν.
  • Βάλτε ειδικά προστατευτικά στις γωνίες των επίπλων, ειδικά όταν αυτές είναι μεταλλικές και αιχμηρές.
  • Θα πρέπει να απομακρύνετε τις καρέκλες και τα τραπέζια από τα παράθυρα και μην αφήνετε το κορδόνι από τις περσίδες ή τις κουρτίνες να κρέμεται. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό διαφανές πλαστικό φιλμ που σε περίπτωση που σπάσει το τζάμι διατηρεί κολλημένα τα θραύσματα.
  • Φροντίστε οι εσωτερικοί όσο και οι εξωτερικοί χώροι του σπιτιού να είναι καλά φωτισμένοι τις ώρες που δεν υπάρχει φυσικό φως.
  • Φροντίστε ο σκουπιδοτενεκές του σπιτιού να είναι μεγάλος, να ανοίγει δύσκολα και να βρίσκετε σε ασφαλές σημείο. Τις σακούλες να τις αποθηκεύετε σε ντουλάπι με ασφάλεια.
  • Απομακρύνετε τα φυτά που μπορεί να του προκαλέσουν δηλητηρίαση
  • Αν διαθέτεται κυνηγετικό ή υπηρεσιακό όπλο και είστε υποχρεωμένοι να το διατηρείτε μέσα στο σπίτι, βάλτε το σε σημείο που κλειδώνει άδειο και ασφαλισμένο. Φυλάξτε σφαίρες, σκάγια και μπαρούτι σε ξεχωριστό ασφαλή χώρο.
  • Ασφαλίστε τα μπαλκόνια του σπιτιού από την εσωτερική μεριά, ώστε να μη μπορεί ούτε να σκαρφαλώσει.
  • Χρησιμοποιήστε αντιολισθητικό κάτω από τα χαλιά του σπιτιού ή στερεώστε τα κάτω από βαριά έπιπλα. Βάλτε αντιολισθητικό πατάκι στην μπανιέρα και απορροφητικό χαλάκι για τα νερά έξω από αυτή.

Τα συχνότερα ατυχήματα είναι η πτώση, η δηλητηρίαση από απορρυπαντικά ή τον καπνό του τσιγάρου (ποσότητα καπνού ενός τσιγάρου μπορεί να αποβεί μοιραία δόση για ένα παιδί) καθώς και τα εγκαύματα. Ίσως να σας φανεί περίεργο ότι τα εγκαύματα από καυτό υγρό που μπορεί να πέσει πάνω τους, είναι πολύ πιο συχνά από ξηρά εγκαύματα. Ο πνιγμός είτε από νερό, είτε από εισρόφηση ξένων σωμάτων μπορεί να συμβεί από την ηλικία των 6 μηνών.

Οι βρεφικές πάνες Βabylino Sensitive, δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία για την ασφάλεια των μωρών, μέσα από τα προϊόντα της σειράς προσφέρουν όχι μόνο υψηλή απορροφητικότητα, αλλά και μοναδική φιλικότητα προς το δέρμα του. Οι εξονυχιστικοί ποιοτικοί έλεγχοι που γίνονται σε κάθε παρτίδα παραγωγής των προϊόντων Babylino Sensitive, η συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες και ομάδες παιδιάτρων, όπως επίσης και η πιστοποίηση Oeko-Tex για απουσία βλαβερών ουσιών, που διαθέτει όλη η σειρά Babylino Sensitive, εξασφαλίζουν ένα προϊόν απόλυτα ασφαλές για το μικρό σας! Επίσης, το προϊόν είναι δερματολογικά ελεγμένο σε διεθνούς φήμης Ινστιτούτα Δερματολογίας στο εξωτερικό.

Ξένη δημοσίευση

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024