Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
OTE TV μέσω Δορυφόρου

OTE TV μέσω Δορυφόρου

Γνωρίστε τις υπηρεσίες OTE TV μέσω Δορυφόρου και OTE TV μέσω Conn-X, τις προτάσεις βίντεο κατά παραγγελία και αποκτήστε μια σφαιρική εικόνα για την πρόταση του ΟΤΕ. Τι σας αφορά, πόσο κοστίζει, τι εξοπλισμός απαιτείται, τι μπορείτε να κάνετε. Ξεκινάμε με την παρουσίαση της δορυφορικής πρότασης του ΟΤΕ και συνεχίζουμε με τους πιστούς των ευρυζωνικών γραμμών του ΟΤΕ, την OTE TV μέσω Conn-X.

Από τις 17 Οκτωβρίου 2011 ο ΟΤΕ παρουσίασε την υπηρεσία τηλεόρασης μέσω Δορυφόρου και ενοποίησε τις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης που προσφέρει έτσι ή μέσω Διαδικτύου (Conn-X TV) κάτω από την κοινή ονομασία OTE TV. Αυτό σημαίνει ότι ο ΟΤΕ έχει μια τηλεοπτική πρόταση για όλους, έχουν δεν έχουν τηλέφωνο, έχουν δεν έχουν καλή ευρυζωνική γραμμή.

Ας ξεκινήσουμε από την δορυφορική του πρόταση.

Προσιτή η OTE TV μέσω Δορυφόρου

Ως δορυφορική υπηρεσία, δεν προϋποθέτει την ύπαρξη σταθερής τηλεφωνικής σύνδεσης. Αυτό σημαίνει ότι αφορά σε όλα τα ελληνικά νοικοκυριά που δεν έχουν
σταθερό τηλέφωνο. Απευθύνεται επίσης σε όσους έχουν μεν σταθερό τηλέφωνο
(οποιουδήποτε δικτύου, ΟΤΕ ή εναλλακτικού παρόχου), αλλά δεν μπορούν να
λάβουν την υπηρεσία OTE TV μέσω ευρυζωνικής γραμμής γιατί η ποιότητά της και
η ταχύτητα που επιτυγχάνουν δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις για τη
μετάδοση τηλεοπτικού σήματος (απαιτούνται τουλάχιστον 4Mbps ανά κανάλι ή
ταινία κατ’απαίτηση). Επιπλέον, αφού υπάρχει δορυφορική, δεν υπάρχει λόγος να υποχρεωθεί κανείς να αποκτήσει πρόσβαση στο Ίντερνετ, μπορεί να επιμείνει μόνο στην τηλεφωνία.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η δορυφορική OTE TV για τους πελάτες ΟΤΕ παρέχεται στην ίδια τιμή με την OTE TV μέσω ευρυζωνικής γραμμής. Σύμφωνα με την τρέχουσα προσφορά, κοστίζει 15 περίπου ευρώ το μήνα ή περίπου 20 ευρώ το μήνα ανάλογα με το πακέτο (Family Pack ή Full Pack, στα οποία θα αναφερθούμε στη συνέχεια εκτενώς).

Όσοι δεν είναι πελάτες ΟΤΕ, χρεώνονται κάτι παραπάνω: 18,63 ευρώ ή 24,88 ευρώ το μήνα ανάλογα με το πακέτο.

Με αυτόν τον τρόπο η δορυφορική τηλεόραση γίνεται προσιτή σε μεγαλύτερο κοινό. Βεβαίως, για να δικαιολογήσει κανείς τη συνδρομή 15 ή 20 ευρώ για τηλεόραση θα πρέπει να προσδίδει αξία σε όσα αυτή προσφέρει. Το in.gr Τηλεόραση θα σας ξεναγήσει στα κανάλια της δορυφορικής ΟΤΕ TV.

Για παράδειγμα, ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η δορυφορική TV περιλαμβάνει και οκτώ κανάλια υψηλής ευκρίνειας, τα οποία δεν είναι διαθέσιμα μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης (ΟΤΕ ΤV μέσω Conn-X). Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε τηλεόραση HD με είσοδο (θύρα) HDMI, θα αξιοποιήσετε τις δυνατότητές της και θα βλέπετε τα εν λόγω κανάλια με πολύ πιο καθαρή εικόνα σε σχέση με την προβολή σε κανονική ανάλυση (Standard Definition, SD), με ορατές ακόμα και μικρές λεπτομέρειες.

Από την άλλη, η δορυφορική λήψη σας στερεί τις υπηρεσίες Video On Demand (με τις οποίες αποκτάτε το προνόμιο της προβολής απεριόριστου αριθμού ταινιών κατ’απαίτηση με μηνιαία συνδρομή και της ενοικίαση μεμονωμένων ταινιών της επιλογής σας από μια συλλογή). Δεν έχετε επίσης πρόσβαση στα παιχνίδια της υπηρεσίας από την τηλεόραση. Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν μόνο όσους αποκτούν τηλεόραση μέσω της σύνδεσης ADSL με Conn-X.

Η OTE TV μέσω Δορυφόρου κοστίζει 16,90 ευρώ ή 22,40 ευρώ το μήνα για πελάτες ΟΤΕ ανάλογα με το πακέτο καναλιών (Family Pack, Full Pack) ή 21,13 ευρώ ή 28 ευρώ το μήνα ομοίως για όσους δεν έχουν τηλεφωνική σύνδεση ΟΤΕ. Οι προαναφερόμενες τιμές είναι αυτές της τρέχουσας προσφοράς.

  • Δείτε τι θα βλέπετε από τα κανάλια της OTE TV με τα μάτια του in.gr Τηλεόραση

Απαιτούμενος εξοπλισμός για την OTE TV μέσω Δορυφόρου

Η δορυφορική OTE TV εκπέμπεται από τον δορυφόρο Eurobird 9A και η λήψη γίνεται μέσω δορυφορικού πιάτου, αποκωδικοποιητή και συνδρομητικής κάρτας.

Για να αποκτήσετε δορυφορική τηλεόραση πρέπει καταρχήν να έχετε δορυφορικό πιάτο με διάμετρο τουλάχιστον 60 εκατοστά (το οποίο δεν περιλαμβάνεται στο πακέτο της OTE TV μέσω Δορυφόρου, εντούτοις μπορείτε να το παραγγείλετε στον ΟΤΕ και θα σας το παραδώσει και θα το εγκαταστήσει ο εγκαταστάτης). To πιάτο κοστίζει 55 ευρώ και η εγκατάστασή του 60 ευρώ και γίνεται από δίκτυο εξουσιοδοτημένων εγκαταστατών του ΟΤΕ.

Εάν έχετε ήδη δορυφορικό πιάτο που χρησιμοποιείται για τη λήψη άλλης δορυφορικής υπηρεσίας, δεν απαιτείται δεύτερο πιάτο. Μάλιστα εάν επιθυμείτε να συνεχίσετε να λαμβάνετε και άλλη δορυφορική υπηρεσία, από άλλο δορυφόρο (π.χ. Hotbird), στην ίδια κεραία, το πιάτο θα πρέπει να έχει διάμετρο τουλάχιστον 80 εκατοστά και να είναι σε καλή κατάσταση. Σ’ αυτή την περίπτωση χρειάζεται προσαρμογή της υπάρχουσας κεραίας με την προσθήκη δεύτερου «δορυφορικού ματιού (LNB)» (τις τεχνικές λεπτομέρειες τις γνωρίζει ο εγκαταστάτης).

Εκτός από το πιάτο, για την OTE TV μέσω Δορυφόρου απαιτείται επιπλέον αποκωδικοποιητής και συνδρομητική κάρτα -αμφότερα παραδίδονται δωρεάν από τον ΟΤΕ. Μάλιστα, ο αποκωδικοποιητής της OTE TV υποστηρίζει το πρότυπο MPEG-4 για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση και έτσι, όποιος επιλέξει OTE TV μέσω Δορυφόρου και δεν έχει ήδη τηλεόραση που υποστηρίζει MPEG-4 δεν χρειάζεται να προμηθευτεί νέο αποκωδικοποιητή MPEG-4 για να βλέπει τα κανάλια της DIGEA (φυσικά, προϋπόθεση για να βλέπετε τα ελεύθερα ελληνικά κανάλια είναι να είναι διαθέσιμη στην περιοχή η υπηρεσία).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024