Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άργησε να ξυπνήσει και αυτή τη φορά το... πλήρωσε με ήττα

Άργησε να ξυπνήσει και αυτή τη φορά το… πλήρωσε με ήττα

Το νωθρό ξεκίνημα που επανέλαβε η Εθνική, όπως και στο ματς με την Πολωνία, αυτή τη φορά στοίχισε την πρώτη ήττα στο Euro 2012, αφού η Τσεχία προηγήθηκε 2-0 μόλις στο 6ο λεπτό και τελικά επικράτησε 2-1, παρά τη μείωση του σκορ από τον Γκέκα στο 53'. Πλέον, η νίκη κόντρα στη Ρωσία αποτελεί μονόδρομο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην 3η και τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου. Επίσης στο in.gr: η ανάλυση των αγώνων της Εθνικής από τον Γιώργο Δώνη, «EUROύσια» με τον Στέλιο Σοφιανό, παρασκήνια από τους Insiders  και φυσικά την πρώτη ιντερνετική μίνι σειρά για το Euro «ΜΠΑΛΑ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ».

Το νωθρό ξεκίνημα που επανέλαβε η Εθνική, όπως και στο ματς με την Πολωνία, αυτή τη φορά στοίχισε την πρώτη ήττα στο Euro 2012, αφού η Τσεχία προηγήθηκε 2-0 μόλις στο 6ο λεπτό και τελικά επικράτησε 2-1, παρά τη μείωση του σκορ από τον Γκέκα στο 53′. Πλέον, η νίκη κόντρα στη Ρωσία αποτελεί μονόδρομο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην 3η και τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο επτάλεπτο (!) η εθνική μας βρέθηκε κατάφατσα με την ήττα καθώς είχε βρεθεί να χάνει με 2-0. Μόλις στο 3′ από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Χούμπσμαν, ο Γίρατσεκ έφυγε μόνος και πλάσαρε τον Χαλκιά ανοίγοντας το σκορ. Τρία λεπτά αργότερα ο Γκέμπρε Σελασιέ πλαγιοκόπησε από δεξιά, σέντραρε παράλληλα και ο Πίλαρ από κοντά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Μαθημένη η εθνική μας στο παιχνίδι αναμονής, η εθνική μας δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα δεδομένα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλο το πρώτο ημίχρονο οι διεθνείς μας δεν πραγματοποίησαν ούτε μία τελική προσπάθεια και το φάσμα της ήττας πλησίαζε επικίνδυνα. Αίφνης, η τύχη άρχισε να χαμογελά στην ελληνική ομάδα. Ο Ροζίτσκι, προφανώς λόγω ενοχλήσεων, αποχώρησε στο ημίχρονο, κόβοντας στη μέση την Τσεχία η οποία έχανε τον πιο δημιουργικό παίκτη της. Χρειαζόταν, όμως, και κάτι ακόμα…

Στο 53′ από μια εντελώς ακίνδυνη σέντρα του Σαμαρά, ο Τσέχ και ο Σίβοκ υπέπεσαν σε τραγικό σφάλμα και η μπάλα στρώθηκε μπροστά στον Γκέκα, ο οποίος σε κενή εστία μείωσε σε 2-1. Ηταν η πρώτη τελική προσπάθεια της εθνικής, ένα γκολ «καρμπόν» με αυτό εναντίον της Πολωνίας, σχεδόν στο ίδιο χρονικό σημείο, από παίκτη που μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο! Βέβαια, εναντίον των Πολωνών ένα γκολ ήταν αρκετό για να αποφύγει την ήττα η Ελλάδα. Σήμερα, θα χρειαζόταν κάτι παραπάνω… Δεν το είχε, καθώς στα υπόλοιπα 40 λεπτά δεν δημιούργησε ούτε… υποψία ευκαιρίας και ηττήθηκε φυσιολογικά. Αυτό σημαίνει ότι για να ελπίζει σε πρόκριση στους «8» πρέπει να νικήσει τη Ρωσία το προσεχές Σάββατο.

Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)

Κίτρινες: Σαλπιγγίδης, Τοροσίδης – Γίρατσεκ, Ροζίτσκι, Κόλαρ

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς (23′ λ.τρ. Σηφάκης), Τοροσίδης, Χολέμπας, Κατσουράνης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Φωτάκης (46′ Γκέκας), Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης, Φορτούνης (71′ Μήτρογλου), Σαμαράς

ΤΣΕΧΙΑ (Μίχαλ Μπίλεκ): Τσεχ, Σελασιέ, Κάντλετς, Σίβοκ, Λιμπέρσκι, Πλάσιλ, Γίρατσεκ, Πίλαρ, Χούμπσμαν, Ροζίτσκι (46′ Κόλαρ, 90′ Ράιτοραλ), Μπάρος (64′ Πέκχαρτ).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024