Σάββατο 11 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παίζουμε για 11 εκατομμύρια Έλληνες, η απάντηση στα γερμανικά ΜΜΕ

Παίζουμε για 11 εκατομμύρια Έλληνες, η απάντηση στα γερμανικά ΜΜΕ

«Παίζουμε για 11 εκατομμύρια Έλληνες» ήταν το μήνυμα του Γιώργου Σαμαρά στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης εν όψει της αναμέτρησης με τη Γερμανία στα προημιτελικά του EURO. Για μία ακόμα φορά τα ξένα ΜΜΕ, θέλησαν να συνδέσουν την πολιτική με το ποδόσφαιρο, όμως τόσο ο Σαμαράς όσο και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν αποστομωτικοί! Ενός λεπτού σιγή και μαύρα περιβραχιόνια λόγω του θανάτου του Αλκέτα Παναγούλια.

«Παίζουμε για τους 11 εκατομμύρια Έλληνες» ήταν το μήνυμα του Γιώργου Σαμαρά στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης εν όψει της αναμέτρησης με τη Γερμανία στα προημιτελικά του EURO την Παρασκευή. Για μία ακόμα φορά ήταν ασφυκτική η πίεση των ξένων δημοσιογράφων προς του Έλληνες παίκτες θέλοντας να συνδέσουν την πολιτική με το ποδόσφαιρο όμως τόσο ο Σαμαράς όσο και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν αποστομωτικοί!

Λίγο πριν ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος έκανε δήλωση για τον χαμό του Αλκέτα Παναγούλια εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του, ενώ ανέφερε ότι η ελληνική ομοσπονδία έχει ζητήσει από την UEFA να τηρηθεί ενώ λεπτού σιγή στον αγώνα με τη Γερμανία και ότι θα φορέσει η ομάδα μαύρα περιβραχιόνια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο Ελλήνων παικτών:

Κυριάκος Παπαδόπουλος: «Είναι ξεχωριστό για εμένα που παίζω στο γερμανικό πρωτάθλημα το παιχνίδι της Παρασκευής. Τους αντιμετωπίζω όμως όπως τις άλλες. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Δεν μπορώ να πω ποια τακτική θα ακολουθήσουμε αυτό θα μας το πει ο προπονητής. Είναι πλεονέκτημα για εμάς ότι τους ξέρουμε καλύτερα. Η πρόκριση στα προημιτελικά ήταν ο βασικός μας στόχος. Δεν έχουμε πλέον να χάσουμε κάτι. Θα παλέψουμε κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Αυτό που θέλαμε το καταφέραμε. Ο Γκόμεζ είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Τι να πω, θα δούμε στο γήπεδο. Σίγουρα οι Γερμανοί μας υπολογίζουν, στην άκρη τους μυαλού τους ίσως να μας φοβούνται».

Γιώργος Σαμαράς: «Δεν μπορείς να συγκρίνεις το ποδόσφαιρο με την πολιτική. Θα παίξουμε γιατί αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Τόσο απλό. Όχι δεν αποδέχομαι τη σύγκριση. Είμαστε 23 παίκτες, προπονητικό τιμ, ιατρικό τιμ. Δεν παίζουμε για εμάς αλλά για 11 εκατομμύρια Έλληνες, για να χαμογελάσουν. Στο σημείο που είμαστε δεν διαλέγουμε αντίπαλο. Πιάσαμε τον ρεαλιστικό στόχο μας, αν περάσουμε θα είναι ένα όνειρο αλλά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτή την ομάδα με αυτή του 2004. Έχουμε δει όλους τους αγώνες του EURO. Γνωρίζουμε πως αγωνίζεται η Γερμανία. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε εμάς, πως θα είμαστε εμείς καλύτεροι. Αυτό κάναμε με τη Ρωσία».

Δείτε μέρος της σημερινής προπόνησης της εθνικής

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Καπέλο υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό: «Έχω άγχος για τη Φιορεντίνα…»

Ο Φάμπιο Καπέλο αναφέρθηκε στον τελικό του Ολυμπιακού με τη Φιορεντίνα και δήλωσε πως έχει άγχος για τους «βιόλα», οι οποίοι κατά τη γνώμη του δεν πρέπει να υποτιμήσουν τους «ερυθρόλευκους»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Μαϊου 2024