Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομάδα σαν και αυτή άλλη καμία, είπε ο Θαπατέρο στην εθνική μπάσκετ της Ισπανίας

Ομάδα σαν και αυτή άλλη καμία, είπε ο Θαπατέρο στην εθνική μπάσκετ της Ισπανίας

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο υποδέχθηκε την εθνική ομάδα μπάσκετ της χώρας που το βράδυ της Κυριακής ανεδείχθη πρωταθλήτρια Ευρώπης στη διοργάνωση της Λιθουανίας. «Δεν υπάρχει άλλη εθνική ομάδα στην ιστορία μας όπως αυτή του μπάσκετ» είπε ο Θαπατέρο μιλώντας προς τον Παού Γκασόλ και την παρέα του που ανέβηκαν για δεύτερη φορά - και μάλιστα διαδοχική - στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου σε Ευρωμπάσκετ.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο υποδέχθηκε την εθνική ομάδα μπάσκετ της χώρας που το βράδυ της Κυριακής ανεδείχθη πρωταθλήτρια Ευρώπης στη διοργάνωση της Λιθουανίας.

«Δεν υπάρχει άλλη εθνική ομάδα στην ιστορία μας όπως αυτή του μπάσκετ» είπε ο Θαπατέρο μιλώντας προς τον Παού Γκασόλ και την παρέα του που ανέβηκαν για δεύτερη φορά – και μάλιστα διαδοχική – στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου σε Ευρωμπάσκετ.

«Θέλω να δηλώσω πολύ υπερήφανος για αυτό το νέο τίτλο αυτής της εθνικής ομάδας και θέλω να συγχαρώ όλα τα μέλη της. Είστε το καλύτερο παράδειγμα ως αθλητές. Πιστεύω πως αυτό το πνεύμα που διακατέχει την εθνική θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρέπει να το ξέρετε, είστε θρύλος! Αλήθεια, όλοι οι φίλαθλοι περιμένουμε να πετύχετε στο Λονδίνο αυτό που αξίζετε» είπε ο Θαπατέρο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, πρόκριση που εξασφάλισε η εθνική Ισπανίας, με την κατάληψη του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Σοσιαλιστικού κόμματος της Ισπανίας δεν έκρυψε την αδυναμία του για τον MVP του Ευρωμπάσκετ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο: «Χουάν Κάρλος, μας τρέλανες με τους 35 πόντους που πέτυχε απέναντι στην ΠΓΔΜ».

Κλείνοντας, ο Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο δεν δίστασε να κάνει σύγκριση με την παγκόσμια πρωταθλήτρια εθνική Ισπανίας στο ποδόσφαιρο: «Παρά τα όσα κάνει η εθνική ποδοσφαίρου πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη εθνική ομάδα που να έχει λάμψει τόσο στην ιστορία μας.»

Ο Ιταλός προπονητής των «φούριας ρόχας», Σέρτζιο Σκαριόλο, δήλωσε με την άφιξη της αποστολής στη Μαδρίτη: «Είμαι πολύ υπερήφανος που αντιπροσωπεύω αυτή την ομάδα που δεν αποτελείται μόνο από εξαιρετικούς επαγγελματίες αθλητές, αλλά και από ανθρώπους. Υπάρχουν λίγες ομάδες που οι παίκτες δεν διακρίνονται μόνο για το ταλέντο τους, αλλά αντιπροσωπεύουν παράλληλα τις αξίες του αθλητισμού με αυθεντικότητα και με τρόπο ώστε ο καθένας να βοηθάει ατομικά την ομάδα. Μπορείς να νικήσεις όταν δουλεύεις ομαδικά, το πιο σημαντικό είναι να ξέρεις πως να φτάνεις στη νίκη και φυσικά το πως να δεχτείς μία ήττα. Είμαστε πολύ υπερήφανοι γι’ αυτή την ομάδα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024